Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vissza kéne hozni azt hogy...

Vissza kéne hozni azt hogy este 10 után 18 éven aluli ne tartózkodhasson az utcán. Ki mit gondol erről?

Figyelt kérdés

Tele a discó minden hétvégén 14 15 éves taknyos kölykökkel, vagy ne adj Isten még fiatalabbakkal. Holt részegre isszák magukat, hol ott 18 éven aluli személyt ki se lehetne szolgálni alkohollal. Füveznek, hajnalban esnek haza belőve részegen. A lányok teherbe esnek és azt se tudják kitől. Azt képzelik ettől lesznek menők. A tanulmányuk a béka segge alatt van. Mire betöltik a 18-at úgy kiégnek mint egy negyven éves. Ez a mai rendszer hibája, régen nem volt ilyesmi. De a szülőknek se sok esze van, törvénybe kéne azt is hozni hogy aki elengedi a kiskorú gyerekét éjszakára alaposan büntessék meg.

Akikre ez nem igaz ne vegyék magukra.

2013. jan. 24. 21:37
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
96%

Kivitelezhetetlen.

Ma sem vehetne alkoholt, aki még nincs 18, sem cigit. Mégis megoldják. Ha kijárási tilalom lenne, akkor azt oldanák meg. Mert ugye sose láttunk még olyat, hogy az ember lánya a "barátnőjénél alszik", közben a barátnő is a "barátnőjénél alszik", aztán közben lelépnek reggelig bulizni. Legfeljebb ezek után több házibuli lenne, és oda mennének.

Aztán vannak, akik egyszerűen más életvitelt folytatnak. Én például zeneművészetibe jártam, egy héten minimum három-négy alkalommal mentünk koncertre a Zeneakadémiára vagy az Operába vagy valahova. Nyilván nem értünk haza tíz előtt. A koncertek a fejlődésünket szolgálták, rengeteget tanultunk belőlük.

Ha mi léptünk fel, utána igen, beültünk a törzshelyünkre és megittunk egy-két sört vagy bort. De ez nem akadályozott meg abban, hogy másnap reggel hatkor már a hangszer mellett üljünk. Mégsem züllöttünk el, sőt sokan alig érettségiztek le, már neves zenekarokban játszottak.

Nem hiszem, hogy a tiltás befolyásolná a fiatalok jövőjét. Aki céltudatos, az sokra viszi akkor is, ha bármikor elmehet berúgni. Aki magasról tesz az életre, az akkor sem fogja semmire vinni, ha minden este otthon ül.

2013. jan. 24. 22:51
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Ott a pont a 31-es utolsó két sorában.
2013. jan. 25. 09:42
 33/46 anonim ***** válasza:
31%

Végigolvastam a kommenteket, hát ez nagyon durva.. Elképesztő, hogy a kérddezőnek meg pár válaszolónak milyen elképzelései vannak az emberi szabadságjogokról, a tinédzserek lelkivilágáról és mindennapjairól... de könyörgöm, ha már büntetnétek egy 16-18 évest amiatt, hogy nincs otthon este 10 után, legalább ne mindenkit, ne azokat a szerencsétleneket, akik az utcán vannak vagy normális helyen, hanem legfeljebb akik kocsmában, durvább szórakozóhelyen.. Magyarul a kocsmát, szórakozóhelyet kell büntetni elsősorban, nem a diákot, hogy ne szolgálják ki őket, ne hagyják tivornyázni őket.

De hogy miért kéne büntetni egy tizenévest, azért , mert az utcán vagy közterületen tartózkodik mondjuk 10óra 1 perckor, az számomra felfoghatatlan. Nem gondoljátok, hogy nagyon sokféle normális oka is lehet annak ,hogy épp nem otthon vannak akkor ?

A másik meg, amit írtak többen is ,hogy piálás ás piálás , drogozás és drogozás között is nagy különbségek vannak,minőségben, mennyiségben és rendszerességben. És én is ismertem tinédzsert, aki sorra nyerte a fizikaversenyeket, jó suliba járt, mérnök lett, és gimis korában szeretett bulizni, rendszeresen sörözött a haverokkal, f-vezett is olykor.

Nem sztereotípiákban kéne mindig gondolkodni,a külsejük, a szórakozási stílusuk alapján elkönyvelni az embereket, van ilyen is, olyan is.

Pl. ismerek olyan lányt , akire a cicás- olykor kihívó öltözködése alapján sokan azt mondanák, hogy p.csa meg biztos k.va, közben meg egy k.va nehéz egyetemen éltanuló, nem egy elkallódott HP és nem is d.gatja magát mindenkivel.

Ettől függetlenül persze vannak olyanok is, akik tényleg züllöttek, el vannak kallódva.

Amúgy 18 fölött is csinálhat az ember hülyeséget, meg elkallódhat, akkor meg már simán megengednétek nekik, hogy kocsmázzanak meg füvezzenek, vagy mi ?

És akkor Magyarországon minden második tini priuszos lenne, előállítanák őket, beraknák őket éjjelre egy cellába vagy mi ?

2013. jan. 25. 10:39
 34/46 anonim ***** válasza:
31%

"16 éves kortól hétköznap este 10 óra hétvégén éjfél. Foci edzés egyéb nem az iváshoz csavargáshoz köthető dolog, osztály kirándulás ilyesmi felnőtt felügyelete mellett hajnali egy óra. Havonta egyszer hétvégén szórakozási lehetőség, tini discóba alkohol nélkül egy óráig. 18.- év után mindenki annyit iszik amennyit akar."

Tényleg tök jó lenne kérdező. Az ország tinijeinek és a szülőknek kb a 70-80%-a be lennének varrva a sittre meg bíróság elé cipelve a te szuper világodban. Marhajó ötlet.

2013. jan. 25. 10:49
 35/46 anonim ***** válasza:
31%

"A nagy mákom, hogy végignéztem ahogy nagyapám mája feladja a szolgálatot a pia miatt."

Anélkül, hogy vájkálni szeretnék a kommentelő életében, csak a kérdezőnek mondom, LÁTOD, a nyugdíjasok között, akik az általad dicsőített régi szép időkben voltak fiatalok, is van,aki rászokik az ivásra vagy elrontja az életét. Valószínűleg azért, mert ez személyiség, habitus, motiváció, neveltetés...stb. függvénye, nem a mai rendszeré.

"Ez a mai rendszer hibája, régen nem volt ilyesmi"

De, volt. Sőt. :)Épp a napokban olvastam Marlene Dietrich életéről, szexuális életéről, kapcsolatairól. DE voltak ám szép számmal a világirodalom nagyjai között is drogosok. :))

2013. jan. 25. 11:26
 36/46 A kérdező kommentje:
Szeretném átfogalmazni a kérdésemet. Mi lenne ha jobban ellenőriznék azt hogy kiket engednek be a discókba, illetve a kiskorú alkohol fogyasztást? Ha 16 éves kor alatt éjfél után a gyerek nem tartózkodhatna az utcán (Kivéve sürgős esetben nagykorú felügyelete mellett)Külön szórakozó helyek lennének a 14-18 év közötti fiataloknak, ahol havonta egyszer kikapcsolódhatnának szórakozhatnának. Este nyolc és éjfél között alkohol nélkül? Tudom hogy az alap kérdés kicsit túlzás és hogy kell a lazítás a fiataloknak. Pont ezért dolgoztam át egy kicsit. De az biztos hogy a fiatalok tivornyázásának véget kéne vetni, mert a mostani helyzet nem jó se nekik se a szülőknek. Még ha ezt nehéz is belátniuk. (Tisztelet a kivétel)
2013. jan. 25. 11:41
 37/46 A kérdező kommentje:
Nem a holdon lakok én is jártam bulizni nem is a bulizással van itt a legnagyobb baj, hanem azzal hogy túlzásba viszik, és ez nem jelenti azt hogy alkoholisták vagy drogosok lesznek. Egyszerűen csak nem biztos hogy ez a féktelen bulizás minden képen jót tesz. De igazatok van ez nem az én dolgom, a szülőké és a fiataloké. Mindenki úgy éli az életét ahogy szeretné, és úgy is szúrja el. Eszembe sincs többet ezzel a témával foglalkozni.
2013. jan. 25. 11:50
 38/46 anonim ***** válasza:

Nekem pont az volt az egyik legnagyobb bajom a kérdéssel és pár válasszal, hogy nem a szórakozóhelyeket, a cigit-piát eladó boltokat, hanem a szülőket és a gyerekeket. De mint tudjuk, most is van tilalom bizonyos árucikkek eladására (persze hozzájutnak más módon),eddig is foglalkoztak a törvényalkotók és a rendőrök a csellengő, bedrogozott tinikkel.

A bulizást is meg tudják oldani házibuli formájában, arról nem beszélve, hogy a szórakozóhelyeknek érdeke a minél nagyobb kihasználtság.

Nem lehet az élet gyakorlati problémáit elméleti megoldásokkal, teóriákkal megoldani..

Azzal egyetértek, hogy lehetne javítani a rendszeren, jobban odafigyelni a szórakozóhelyek ellenőrzésére ,má kérdés, hogy ezzel megint csak a fiatalok egy részét lehetne kiszűrni, nem az összeset. Az viszont még mindig kiakaszt, hogy véleményed szerint este 10 után törvénybe foglaltan ne tartózkodhasson 16 éves az utcán. Meg hogy havonta egyszer, tinidiszkó ?? Hogy ellenőrzöd a havi egy alkalmat és miért pont havi egy??

A másik, hogy pont hülyeség összerakni egy tinidiszkóba a 14 éveseket a 18 évesekkel, baromi nagy különbség van a két korosztály között, már elnézést..

Szóval nem csak az alapkérdés volt túlzás, ez még mindig az..

Lehet, hogy te soha életedben nem szeretted a kikapcsolódásnak ezt a formáját , de a legtöbb tini igényli, és szerencsére nagyon sok közülük megbízható és normális keretek közt csinálja. Lehet, hogy sokan meg a te életfelfogásoddal nem bírnának megbarátkozni.Máshogy is lehet gondolkodni a világról, nem csak úgy, ahogy te szeretnéd látni..És tivornyázó, meg alkoholista, lecsúszott emberek MINDIG voltak, vedd már észre.

2013. jan. 25. 11:58
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként vannak helyek ahová tényleg nem engednek be 18 éven aluliakat. Ezzel sem értek teljesen egyet. A baráti társaságom közel azonos korú. Egyszer pl. volt velünk két 17 éves is, és nem engedték be őket. Miközben egyikünk sem volt még 19. Na ennek mi értelme volt? Mehettünk máshová mindannyian.

A 14-18 év közötti korosztály pedig azért elég széles, én 17 éves létemre nem akartam volna együtt bulizni sok 14 évessel :)

Hülyeség ezen vitatkoznunk. A szülő feladat hogy fogja a gyereket. Egyébként van a baráti körömben olyan srác akinek alkoholisták a szülei, kiskorától kezdve oda ment ahová akart, akár 10 évesen is leléphetett volna reggelik észre sem veszik. Mégsem kallódott el, nem is iszik, ő az aki egy sört felhajt és ennyi, bulizni sem jár el velünk.

De olyan is van, akinek még 18 éves kora után is otthon kellett lenni időre, hétköznap sehova míg középsuliba járt. Utána meg nem a szülőknek, hanem nekünk kellett a lelkére beszélni, hogy ne menjen minden nap kocsmázni hajnalig, járjon be órákra, mert kiteszik nagyon hamar az egyetemről. A szülők meg csak azt látták, hogy jaj milyen jól nevelték, csak hát milyen húzós volt az első év, sok tárgya meg sem lett, szemét tanárok..de utána milyen szépen felhozta magát. Na ja mert mi kirángattuk az ágyból, hogy legyen szíves bemenni másnaposan is órára.

2013. jan. 25. 11:58
 40/46 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen vissza.
2013. jan. 25. 12:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!