Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vissza kéne hozni azt hogy...

Vissza kéne hozni azt hogy este 10 után 18 éven aluli ne tartózkodhasson az utcán. Ki mit gondol erről?

Figyelt kérdés

Tele a discó minden hétvégén 14 15 éves taknyos kölykökkel, vagy ne adj Isten még fiatalabbakkal. Holt részegre isszák magukat, hol ott 18 éven aluli személyt ki se lehetne szolgálni alkohollal. Füveznek, hajnalban esnek haza belőve részegen. A lányok teherbe esnek és azt se tudják kitől. Azt képzelik ettől lesznek menők. A tanulmányuk a béka segge alatt van. Mire betöltik a 18-at úgy kiégnek mint egy negyven éves. Ez a mai rendszer hibája, régen nem volt ilyesmi. De a szülőknek se sok esze van, törvénybe kéne azt is hozni hogy aki elengedi a kiskorú gyerekét éjszakára alaposan büntessék meg.

Akikre ez nem igaz ne vegyék magukra.

2013. jan. 24. 21:37
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
96%

Én inkább a szórakozóhelyeket büntetném meg. Visszaesőknél véglegesen betiltanám az engedélyüket.

Nem szabad a gyerekekre verni a felelősséget. Mert akármit is mondanak, ők gyerekek!

Én is "okos" voltam, úgy át tudtam verni a szüleimet, kollégiumi nevelőket ahol és ahogy akartam.

A nagy mákom, hogy végignéztem ahogy nagyapám mája feladja a szolgálatot a pia miatt.

2013. jan. 24. 22:01
 22/46 anonim válasza:
89%

ez egy hihetetlen nagy általánosítás. egyetlenegy darab 14 évest sem ismerek, aki fűvel-fával ke félne, pedig tesóm 14 és ismerem a barátait, osztálytársait, edzőstársait, koleszos társaságát, stb (elég jó tesók vagyunk). az ismerőseim között elég sokan füveznek, de leghamarabb mind 10.ben, azaz 16 évsesen kezdték. és van köztük, akiket tiltottak a szülei meg büntették meg nem engedték meg megvonták a zsebpénzét, ugyanúgy csinálta tovább csak mostmár még nagyobb titokban és árulni is kezdte h pénze legyen. szóval ez is sok mindentől függ. hogy a tanulmányuk a béka s.gge alatt? minden tininek a béka s.gge alatt a tanulmánya? osztálytársam oktv-t nyert napi füvezés mellett. ezzel persze nem védeni akarom a füvet, csak rávilágítani, hogy általánosítasz és sarkítasz. különben meg jó, ne 14 évesen, de könyörgöm, 16-18 évesek már hadd bulizzanak már! a gimis évek a legjobbak, mi is hihetetlen tivornyákat lenyomtunk és nagyon kemény bulijaink voltak, ezzel szemben most a régi osztályom MINDEN tagja egyetemen, 2 srác főiskolán tanul. tudom, ez csak egy példa, de én legalább úgy általánosítok, hogy van hozzá alapom. igen, vannak 14 éves narkós diszkóp.csák, akiket már minden bika megk.rt a faluban, vannak ilyenek, de bőven kisebbségben. és régen is voltak ilyenek, csak akkor nem volt facebook, ahol mehetett az utálkozás és te sem olvashattál róluk 9gagen.

20L

2013. jan. 24. 22:02
 23/46 anonim ***** válasza:
68%

Inkább a szülőket kötelezném egy "Hogyan neveljünk felelősségteljes embert?" tanfolyamra. Akinek van esze, szülőként úgysem engedi az éjszakába a 14 éves gyereket.

Amúgy ingyen biztosítanám és kötelezővé tennék 3 év kollégiumot messze otthonról, 18 felett, sok bulival, barátokkal. Mire kijönnek a 21-22-23 stb éves emberek kibulizzák magukat és mehet a családalapítás.

:)

24N

2013. jan. 24. 22:04
 24/46 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, látod a problémát, de a megoldásod kb. olyan lenne mint az alkoholtilalom volt.

Még többen innának, drogoznának titokban...

Én már 14 évesen bulizni jártam, a szüleim vittek este tízre, és jöttek értem éjjel 2-re minden pénteken.

Sose jöttem haza részegen, meg nem is erőszakoltak meg. A szüleim is voltak fiatalok, és gondolom tudták, hogy bulizás tekintetében nem esett messze az alma a fájától :)

Amikor 17 voltam, már heti 3 éjszakát buliztam, de akkor ez volt jó, ezt élveztem, és sok jó élményem van abból az időszakból. Bűn ettől megfosztani a fiatalokat.

Egyszerűen előtte kell értelmes tinivé nevelni őket. Ha tudják, hogy az alkohol milyen káros, hogy más módon is fel lehet oldani a feszültséget, hogy nem kell mindenbe belemenni amit a haverok kitalálnak, akkor nem lehet baj...

Amúgy 36 éves vagyok, egyetemet végeztem, soha életemben nem drogoztam, mindezen bulizások ellenére, és a barátnőim is hasonlóan élnek, akikkel együtt buliztam.

Lehet azt mondani, hogy a mai fiatalok és bulik már mások, de hidd el az ember belső tartása bármilyen körülmények között megvédi.

Van valami a táncban, és ritmusban, ami kell a szerelemhez, ahhoz, hogy az ember boldog legyen. A tanulás, család, játék elmegy általánosban, de egy fiatalnak több kell.

Szerintem azok vannak nagyobb veszélyben, akik egész nap a gép előtt döglenek.

2013. jan. 24. 22:08
 25/46 anonim válasza:
96%
Kedves kérdező! Ha fiatal vagy, akkor hagyd a WOW-ot és szerezz barátokat, ha pedig már nem, akkor sajnos előbb kellett volna élned kicsit, mert csak egy lehetőséged volt tizenévesnek lenni.
2013. jan. 24. 22:09
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem azok vannak nagyobb veszélyben, akik egész nap a gép előtt döglenek."

Azért ez is relatív, én elég sokat ültem a gép előtt, mégis jól jártam vele.

2013. jan. 24. 22:09
 27/46 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem pedig senki ne akarja megszabni a másiknak, hogy mit csináljon.

Mégis, ki vagy te, kedves Kérdező, hogy te aztán "tudod a frankót"? Mi a fene közöd van hozzá, hogy mások mit csinálnak?

Ha már itt tartunk, én az ilyen begyöpösödött és beképzelt gondolkodást tiltanám meg...

2013. jan. 24. 22:10
 28/46 anonim válasza:
58%

első vagyok.

köszi kedves válaszoló,hogy kijavítottál, tényleg szőlő.:D Hosszú napom volt :D

17 leszek egy hónap múlva. Minden hétvégén eljárok szórakozni, vagy beülünk többen egy bárba, és ott egy forró csoki mellett, ne adj isten egy citromos sör mellett megbeszéljük az élet nagy dolgait. Esküszöm pokolra jutok. Drogot még soha nem próbáltam.Tény és való, egyszer kipróbálnám a füvet. Nem k-rvulok össze vissza, (bár,egyesek azt is annak nevezik, ha táncolok valakivel. Akkor mégis k.rvulok :)) ) Buliban nem iszom magam halál részegre, tudom ,hol a határ. Undorító,ha egy lány részeg. Nem vagyok álszent, szoktam részeg lenni.

Viszont nem azért rossz a tanulmányi átlagom,mert eljárok bulizni. Innentől kezdve csak egy ember vagy, akinek nincs lehetősége elmenni szórakozni, inkább szidja a többit.

Mivel lenne jobb, ha családanyaként jönnék rá,hogy hopsz elfelejtettem kiélni magam. A gyerekem/gyerekeim hagyjam majd otthon,hogy eltudjak menni bulizni? Inkább nem. :)

2013. jan. 24. 22:16
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek vele egyet.Anno én ennyi idősen este 9-kor indultam el sétálni a barátnőimmel és ezek jó emlékek voltak.Nem ittunk,nem drogoztunk,csak kint voltunk az utcán.Inkább a közbiztonságot kéne javítani és többet foglalkozni a gyerekekkel,nem pedig lehurrogni őket.
2013. jan. 24. 22:29
 30/46 anonim ***** válasza:
82%
Én nem támogatom a kijárási tilalmat. Lehet éjszaka is felelősségteljesen viselkedni, aki meg nem tud, azzal meg foglalkozzon a természetes kiválasztódás.
2013. jan. 24. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!