Vissza kéne hozni azt hogy este 10 után 18 éven aluli ne tartózkodhasson az utcán. Ki mit gondol erről?
Tele a discó minden hétvégén 14 15 éves taknyos kölykökkel, vagy ne adj Isten még fiatalabbakkal. Holt részegre isszák magukat, hol ott 18 éven aluli személyt ki se lehetne szolgálni alkohollal. Füveznek, hajnalban esnek haza belőve részegen. A lányok teherbe esnek és azt se tudják kitől. Azt képzelik ettől lesznek menők. A tanulmányuk a béka segge alatt van. Mire betöltik a 18-at úgy kiégnek mint egy negyven éves. Ez a mai rendszer hibája, régen nem volt ilyesmi. De a szülőknek se sok esze van, törvénybe kéne azt is hozni hogy aki elengedi a kiskorú gyerekét éjszakára alaposan büntessék meg.
Akikre ez nem igaz ne vegyék magukra.
Azt gondolom, hogy Isten ments, hogy ilyen szintű "kijárási tilalmat", vagy bármiféle korlátozást vezessenek be! Most leszámítva, hogy mindenféle alapjogot sértene a dolog, de mégis, hogy gondolod ezt?
Kicsit gondolkodj már el, mielőtt butaságokat vetsz fel!! Nem csak diszkóba lehet ennyi idősen este 10 után menni!
5-ös vagyok. 14 éves kor alatt simán be lehetne vezetni a 22:00-ás kijárati tilalmat (kirándulás van akkor suli kiállíthat papírt, h ez van stb). Semmi keresnivalója egy 13 évesnek fél 11-kor az utcán még szilveszterkor sem. És nem, nem a szülőnek kéne szívnia, ha én hoznám a törvényt, hanem a gyerek menne kötelező közmunkára!
Én is voltam tini és már akkor is örültem volna ilyen törvénynek, mert elég gáz volt látni a sok süsü osztálytársamat másnaposan iskolába jönni és hallgatni a nyavalygásukat, h kussoljunk, mert neki fáj a feje a fűtől meg az alkoholtól. Vicc az egészben, h a többje lány volt és ennek már 8-10-12 éve!
24/N
Teljesen egyetértek a 4essel. Van 14 éves lányom nem jár diszkóban, pénteken ha elmennek a barátaival időre jár haza. Nem ordítok vele, nem verem, egyszerűen normálisan van nevelve és tudja ha mondok valamit az van.
A 17 évest már elengedem, nem kell 10re hazajönnie ha bulizik, én is voltam fiatal, semmi értelme teljesen lekorlátozni egy gyereket, úgy kell nevelni, hogy legyen esze.
Ha a szülő nem teszi meg jöhet bármilyen rendőrség..
Lehetne szabályozni ezt de sok olyan van sajnos aki este 10 után ér csak haza, most vegyük például azt aki edzésekre jár, vagy magántanárhoz korrepetálásra, és így jön ki az idejéből. Vagy az aki diákmunkát végez, mert így tud segíteni a szüleinek mert sajnos ilyen világ van. Vagy akinek éppen gyakorlati órája van és így jön ki az idejéből, mert nem egy olyan diákot ismerek akik járnak gyakorlatra és este 10 kor végeznek. Nos ezt lehetne szabályozni így mert teljesen igazad van ebben, de inkább a szórakozó helyeket kellene így beszabályozni hogy oda ne engedjenek be 18 éven alulit, egyes helyeken ahol nem túl durva a helyzet 16 legyen a korhatár. De discoba, kocsmába szerintem még semmi keresnivalójuk nincs.
Én lányom szerencsére még nincs ebben az időszakban, de biztos hogy nagyon odafogok rá figyelni ha már bulizni támadna kedve. Én anno nem jártam discoba 16 évesen, mi a barátainkkal kisebb helyekre mentünk, sportolni akár vagy más egyéb kikapcsolódást kerestünk magunknak. Nálam 20 évesen kezdődött ez a korszak 2-3 év alatt kitomboltam magam és ennyi ez így bőven jó volt és akkor még negyed annyi ilyen eset nem volt mint ma.
Meg persze ez a szülők felelőssége is őket kellene szabályozni hogy mikor, hova, hogyan engedi el a gyerekét, sajnos sok olyan van akik azt mondják "jólvan fiam menjél csak" De vannak olyanok akik megtiltják de simán beveszik ha a gyerekük kitalál valami hazugságot, és éjszaka közepén meg nincsenek is ébren hogy megfigyeljék mikor, milyen állapotba dől haza a gyerekük.
Ebben tényleg igazad van. Másrészt pedig még azt nem vágom hogy egyeseknek honnan van pénzük nagy mennyiségű italokra, meg persze cigire, drogra pénzük. Szerintem egyik gyerek anyukája, apukája nem ad neki annyi pénzt hogy hetente meg engedhesse magának ezeket, arról meg nem is beszélve hogy a cigaretta horror áron van már, főleg ha a diák rászokott és napi 1 doboz simán elmegy.
Nekem ez a véleményem.
15
és ezt mégis hogy ellenőriznéd?
Kérdező, nagyon el vagy tévedve még mindig.
" 16 éves kortól hétköznap este 10 óra hétvégén éjfél. Foci edzés egyéb nem az iváshoz csavargáshoz köthető dolog, osztály kirándulás ilyesmi felnőtt felügyelete mellett hajnali egy óra. "
Én félárván éltem 13 éves koromtól, gondolod, hogy anyám minden alkalommal szaladgált volna értem hajnalok hajnalán, hogy hazakísérjen? Jobban féltettem volna őt, mint magamat...
"Havonta egyszer hétvégén szórakozási lehetőség, tini discóba alkohol nélkül egy óráig. 18.- év után mindenki annyit iszik amennyit akar. "
És ezt hogyan ellenőrzöd? Havonta egyszer szórakozási lehetőség, és mégis mivel? Chipes kártya minden gyereknek és ellenőrzőkapuk a városok minden pontján? Ezt ellenőrizni _LEHETETLEN_.
Újra leírom: a szülők felelőssége ezektől megóvni a gyerekeket, nem a törvényé. Az iskolában is bedrogozhat és beihat, ha nagyon akar.
Sőt, képzeld, egy csomó alkalommal tánc és dráma óra helyett kimentünk sörözni a suliból, mert k_rvára értelmetlen volt az egész. Mégis ember lettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!