Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most én leszek feljelentve?...

Most én leszek feljelentve? Szerintetek kapni fogok valamit?

Figyelt kérdés

Múlthéten az egyik osztálytársamat elkezdték cseszegetni hogy milyen büdös (amúgy tényleg az) ő meg idegbajos lett és elkezdte rugdosni a tanáriasztalt meg mindent és csúnyán beszélt. Mentem kidobni a kajámat ő meg ott verte magát és mondtam neki h álljon már le erre elkezdett ordítani h kussoljak meg anyázott mondtam neki h fogja be. Mellkason ütött és meglökött én meg ököllel orrbavágtam és eltört a szemüvege, utána már azért sírt meg kiabált. Osztályfőnök azt mondta hogy lehet hogy rendőrségi ügy lesz belőle és attól függ hogy a gyerek szülei hogy döntenek. Mert én nem akarom kifizetni a szemüvegét, nem rajtam kellett volna levezetni az idegét. Amúgy is ő ilyen anyuci, apuci pici fia aki mindig ártatlan ha történik valami, mindig más szívja meg nem ő. Nekem már egyszer volt rendőrségi ügyem, nem akarok megint. Most megint miért én vagyok a hibás? Nem én kezdtem

15/F

2012. febr. 14. 15:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

Milyen új törvény? Ezügyben a BTK az irányadó, aminek a jogos védelem része jóideje nem változott és nem is fog. Úgyhogy továbbra is a támadás arányában lehet magunkat védeni olyan eszközzel, ami élet kioltására nem alkalmas.

29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.

(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.

(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.

29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.

2012. febr. 14. 16:41
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

"Ma ofő behozott egy btk másolatot és ellenem beszélt. Én is úgy tudom hogy ha megüt és visszaütök az önvédelemnek számít."

Szerintem magyarázd meg neki, hogy jogásznak már ne menjen, mert ostoba hozzá.

2012. febr. 14. 17:06
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

"Nem lehet azt mondani, hogy véletlen volt."

Mért ne lehetne te másik ostoba? Voltál már szükséghelyzetben? Ne is legyél, mert annyira hülye vagy, hogy beledöglenél.

2012. febr. 14. 17:09
 14/17 Andizsuzsi ***** válasza:
38%
Zsuzsának hívnak, veled ellentétben én névvel válaszolok. A hülye és ostoba nem az én nevem. És a fenti helyzetet nem nevezném szükséghelyzetnek.
2012. febr. 14. 17:13
 15/17 anonim ***** válasza:
46%

megütötted eltört a szemüvege vállald a felelősséget és fizesd ki

ő is és te is majd a suliban megfogjátok kapni a büntetést, gondolom egy osztályfőnökit

Ő meglökött te meg erre orrba vágod, ez így nagyon nem jogos önvédelem.

2012. febr. 14. 17:18
 16/17 anonim ***** válasza:
79%

Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.

Ennyi, nem kell több válasz szerintem.

2012. febr. 14. 17:39
 17/17 zeronibble ***** válasza:
100%
Étel kidobásáért pedig külön fenekelést érdemelnél.
2012. febr. 15. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!