Hogyan lehet megszüntetni a gyámság alá vételt?
Apám 2022 ben a gyámhatóságnál aljas módon elintézte hogy a gondozása alatt álljak ezzel beteljesítse a valószínűleg évek óta tervezett teljes kontrollt. A legfőbb kérdésem ezen a témán elindulva hogy milyen mód van rá hogy én személyesen tudjam beszüntetni ezt. Múltkor mikor a kórházban reseteltem újra a szobatársam mondta hogy erre van mód jogilag elintézni biztos nem én vagyok az egyetlen aki ennek a rendszernek az áldozata biztos hogy más embert is likvidálnak előszeretettel.
A kérdésem az hogy beszéljek apámmal vagy indítsam el én az eljárást teljesen egészséges vagyok pár éve már.
30
A cselekvő képtelenséget rendszeresen felül kell bírálni.
#31, igen, tudom. Részlegesnél 5 év, teljes cselekvőképtelenségnél 10 év.
A kérdezőt pedig 2022-ben helyezték gondnokság alá. 2027-ben próbálkozhat.
Ha nincs ütősebb változás - nincs munka, nem szedi a gyógyszereit, nem szerez támogató közeget -, ezek és még sok minden egyéb is kell -, akkor marad.
Ezt persze nem én fogom eldönteni, hanem a bíró, az igazságügyi orvos szakvéleménye alapján.
És nem az ügyvédje, se nem az orvosa, és nem is a szülei.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!