Hogyan lehet megszüntetni a gyámság alá vételt?
Apám 2022 ben a gyámhatóságnál aljas módon elintézte hogy a gondozása alatt álljak ezzel beteljesítse a valószínűleg évek óta tervezett teljes kontrollt. A legfőbb kérdésem ezen a témán elindulva hogy milyen mód van rá hogy én személyesen tudjam beszüntetni ezt. Múltkor mikor a kórházban reseteltem újra a szobatársam mondta hogy erre van mód jogilag elintézni biztos nem én vagyok az egyetlen aki ennek a rendszernek az áldozata biztos hogy más embert is likvidálnak előszeretettel.
A kérdésem az hogy beszéljek apámmal vagy indítsam el én az eljárást teljesen egészséges vagyok pár éve már.
#12, "gondolkozz már kicsit"
Erre fölösleges bíztatni. Azért vitték be, mert nem megy neki..
#15, és te ezt elhiszed? Sejtéseim szerint te írtad ezt. Ha igen, úgy a cikk a te reagálásoddal hogy van összefüggésben?
"Szakember-hiány van, a kórházak úsznak az adósságban, osztályokat szüntetnek meg/zárnak be ideiglenesen, de a pszichiáriára oda ok nélkül hordják befelé az embereket, csak úgy, hogy ne legyenek kint..."
#16, az általad idézett válasz nem a#15-é hanem az enyém (#12) és ha nem érzed belőle az iróniát, akkor szólok, hogy olvasd el még egyszer :) Én is azt akartam jelezni, hogy ugyan miért hordanának be embereket ok nélkül a pszichiátriára?
A hírhatár 2016-os cikke, amit egy másik válaszoló linkelt, számomra minden, csak nem hiteles.
Ez a gondnokság alá vétel nem olyan egyszerű dolog, nem elég valakire "kihívni a mentőket".
Bár velem egyébként megcsinálta 16 évesen az alkesz és erőszakos apám, hogy felíratott nyugtatót magának és erőszakkal elkábított rendszeresen, de ő egyébként már meg is akart ölni részegen, meg többször megvert. De a gyámság alá vétel az más. Kontrollmánia teljesen ismerős és hiába voltam kitűnő, ilyeneket terjesztett másoknak, hogy drogos vagyok stb.
Kérdezz meg egy ügyvédet és jó lenne elköltözni apádtól utána, megszakítani a kapcsolatot és kérni másik szakvéleményt! De aki kb. el tudja mondani ki ő, mik az adatai stb. azt nem tudják gondnokság alá vetetni, akármit hazudozik össze róla az apja! De vannak ilyen férgek, akik mindent kitalálnak a gyerekre, az enyém is 150 kg-os alkesz, aztán ilyeneket kitalált, hogy én bántam és verem az 50 kg-mal, meg drogos vagyok, aztán sosem fogyasztottam...
Sosem késő új életet kezdeni, de azért ennek valami oka csak van, amiért ezt meg tudta tenni veled, pont azt elvéve, hogy lelépj tőle, mindenképpen másik szakvélemény és jogász segítsége kellene! Van telefonod, akár felhívhatsz egyet, vagy emailben írhatsz neki, ezért még nem szoktak pénzt kérni, csak ha elvállal!
Rokonod nincsen, aki segíthetne! Ha aljas szándékkal történt, ahogy állítod, fel is lehetne jelenteni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!