Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehet megszüntetni a...

Hogyan lehet megszüntetni a gyámság alá vételt?

Figyelt kérdés

Apám 2022 ben a gyámhatóságnál aljas módon elintézte hogy a gondozása alatt álljak ezzel beteljesítse a valószínűleg évek óta tervezett teljes kontrollt. A legfőbb kérdésem ezen a témán elindulva hogy milyen mód van rá hogy én személyesen tudjam beszüntetni ezt. Múltkor mikor a kórházban reseteltem újra a szobatársam mondta hogy erre van mód jogilag elintézni biztos nem én vagyok az egyetlen aki ennek a rendszernek az áldozata biztos hogy más embert is likvidálnak előszeretettel.

A kérdésem az hogy beszéljek apámmal vagy indítsam el én az eljárást teljesen egészséges vagyok pár éve már.

tegnap 15:30
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
92%

Elöször is nem ártana, ha megtanulnál rendesen fogalmazni, mert a kérdésed elég zavaros, nem igazán érthetö.

Másodszor olyan nincs, hogy valaki "elintézi" a gyámság alá vételt, ennek elég sok feltétele van, többek közt megfelelö orvosi szakvélemény, nem egy emberen múlik.

Harmadszor a pszichiátrián lévö más betegek véleménye nem kifejezetten megbízható információ, erre adni elég butaság.

Ami szerintem esetleg járható út, hogy elöször a kezelöorvosoddal beszélsz erröl, ha szerinte sem szükséges a gyámság alá helyezés, akkor ö el tudja indítani az eljárást.

tegnap 15:35
 2/33 A kérdező kommentje:
Én úgysem egyeztem bele akkor sem ez valami sumákolás lehetett jó pénzért.
tegnap 15:39
 3/33 anonim ***** válasza:
96%
Ebbe nem kell beleegyezni, és nem sumákolás, de az egyes megadta a választ. Beszélj a kezelőorvosoddal, és indulj el.
tegnap 15:44
 4/33 anonim ***** válasza:
96%

"Én úgysem egyeztem bele akkor sem "

Ez nem is szükséges hozzá. És a lefizetve sem lett senki.

Beszélj a kezelőorvosoddal, hogy hol kérheted a felülvizsgálatot és milyen esélyeid vannak.

tegnap 15:56
 5/33 anonim ***** válasza:
95%
Az, hogy te két évvel ezelőtt gyámság alá kerültél, biztosan nem volt véletlen, nem sumákolás volt és nem fizettek le senkit. Az írásod alapján még most is összeesküvésben hiszel, meg kórházba jársz "resetelni", ami azt sejteti, hogy talán nincs még minden rendben - de ha te úgy érzed hogy egészséges vagy és alkalmas az önálló felelősségvállalásra saját magadért, akkor tényleg a kezelőorvosoddal kell kezdeni, ő tájékoztat arról, milyen lépéseket kell tenned.
tegnap 16:09
 6/33 A kérdező kommentje:
Nem járok vagyis nem járnék csak az álnok apám pont karácsony előtt hívta a mentőszolgálatot ami vicces és 25 percen belül kijöttek szóval itt valami készülődött már.
tegnap 16:24
 7/33 anonim ***** válasza:
89%

6

Senkit nem visznek be, de főleg nem tartanak bent ok nélkül. És nem úgy tűnik, hogy rendben lennél.

És miért hívta apád? Mert biztos nem békésen üldögéltél a Tv előtt.

tegnap 16:32
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

A bírói ítéletre rá szokták írni, hogy mikor kell felülvizsgálni a gondnokság alá vételt. Ha csak részleges, akkor 5 évente, ha teljes körű, akkor 10 évente.

Szerintem sem visz be a mentő csak azért, mert az "apád úgy döntött, hogy bevitet.."

tegnap 16:36
 9/33 A kérdező kommentje:
Semmi annyi volt hogy zenét hallgattam a nappaliban és az egyik dallamban és idézet zeneszövegből áthallásban egy olyan idézet volt benne ami szinte én vagyok nekem írták 29 év vártam arra hogy valaki felismerjen de picit kiborultam beszélgettem apámmal a konyhában és utána hívta a mentőket de az sem normális aki ezért hívja. Ezért mondom hogy nincs bajom.
tegnap 16:46
 10/33 anonim ***** válasza:
75%
Hát pedig vannak gondok veled rendesen az írásaid alapján!
tegnap 16:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!