Miért van tejhatalmuk a főbérlőknek és a munkáltatóknak, az albérlőkkel és a munkavállalókkal szemben?
48!
Próbáltál már Németországban lakást bérelni? 100% biztos vagyok benne, hogy nem.
Nem tudom milyen választ vársz, de ha neked mindig problémád volt a lakásbérléssel, akkor gondolkodj el azon, hogy veled van a baj.
"Írtam mi megy."
Azok alapján csak annyi derült ki, hogy veled komoly gondok lehetnek albérlőként és alkalmazottként is.
Na ez viszont áldozathibáztatás.
Ezek amiket felvázoltam, nem egy két egyedi eset, és nem egy két bunkó tulaj hozzáállása, hanem teljesen elterjedt szokás. Persze hogy ilyenekbe botlik az ember. Ha megtehetik hogy visszaélnek más kiszolgáltatott helyzetével, miért ne tennék meg? Főleg ha kompatibilis a magyar mentalitással is.
Ilyen helyzetben nem lehet azt mondani, hogy a bérlővel van a baj.
Ez ugyanolyan ostobaság, mint hogy a bérlők tehetnek a pofátlan albérletárakról, és a főbérlő elszemtelenedéséről, mert kiveszik mindezek ellenére.
Vagy mint hogy az alkalmazottak tehetnek a mobbingról, alacsony bérekről, túlhajtásról, mert odamennek dolgozni, és nem mennek el hajléktalannak, ha mindenütt ezt látják.
"Ezek amiket felvázoltam, nem egy két egyedi eset, és nem egy két bunkó tulaj hozzáállása, hanem teljesen elterjedt szokás. "
Erre forrásod is van? Mert én nagyon nem ilyenekkel találkoztam.
#57 Mivel mi mind dolgozunk, sokan bérelnek lakást - nekem 2 gyerekem is bérel, az egyiket még mi fizetjük ráadásul - a tapasztalat az meg van.
Az nincs meg hogy te miért hisztizel, mert semmi olyasmi nincs amiket itt általánosságnak próbálsz meg eladni.
Neked van valami nyomorod épp csak nem mered leírni. Kirakott a tulajdonosod vagy épp kirúgott a főnököd, ennyi. Itt meg próbálod előadni, mintha ez nem a kettőtök ügye lenne és nem gyaníthatóan a te hibád, hanem a "világ" van ellened és itt "mindig" ez van, nem védik a bérlőt, munkavállalót a törvények.
Kérdező!
Nem védik jobban a törvények a munkáltatókat vagy a főbérlőket.
Aki egy kicsit jobban ért a joghoz (és van rá hajlama is) az átb@szhatja a másikat.
Ez mindig is így volt és így is marad.
A legtöbb bérlővel egyébként el is van szaladva a ló, mert pofátlan ajánlatot tesz, vagy úgy lelakja szándékosan az ingatlant, hogy abba nincs köszönet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!