Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kényes téma! A kutyánk meghara...

Kényes téma! A kutyánk megharapott egy rokon kisgyereket. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A gyerek szülei és nagyszülei kifejezetten a kutya altatását kérik tőlünk...

dec. 4. 15:57
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/147 anonim ***** válasza:
57%
#80 a pedofil ember és felelős a tetteiért. Ezért a büntetés jogos neki. Egy állat aki arra van programozva hogy védje a gazdáját erősen más kategória. Pláne ha a gyerek triggereli az ösztönét nem normális (agresszív) viselkedésével. Ne mossuk össze a dolgokat, amiknek nincs köze egymáshoz. Egy állatot megölni a természetes viselkedése miatt gonoszság. Nem lesz a gyerek arca olyan mint előtte. A későbbi plasztikai beavatkozás árának fedezése jogos, és az is, ha utána nem bízzák rájuk a gyereket. De megölni az állatot a természetes viselkedése miatt, amit a gyerek neveletlen viselkedése okozott nem normális.
dec. 5. 10:42
 82/147 anonim ***** válasza:
56%
80: a szerinted artatlan kisgyerek hisztiroham kozben felvett egy esernyot, es utlegelni kezdett vele egy masik embert, egy felnottet. Ha ez nem tortenik meg, a kutya sem tamad.
dec. 5. 10:46
 83/147 anonim ***** válasza:
37%

Ha a kedves gazda figyel arra, hogy egy kisgyerek van a házban, aki bármikor produkálhat érdekes dolgokat, ez nem történik meg.

El kellett volna zárni a kutyát, és nincs baj.

Itt sem a gyerek, sem a kutya, sem a szülő nem hibas.

Csakis a gazda.

dec. 5. 10:51
 84/147 anonim ***** válasza:
58%
#83 egy agresszív neveletlen verekedő gyerek szülője nem hibás? Te is hagyod földön fetrengve üvölteni a gyereket ez alapján.
dec. 5. 10:57
 85/147 anonim ***** válasza:
18%

#84 nem hagyom, viszont nem is tudom kiszámítani a három evesemnel, hogy mikor kezd el valami olyat amit nem szabad.

Amikor elkezdi raszolok kizökkentem a hisztibol.

De itt a szülők nem is voltak ott, hogy segíteni tudtak volna.

Azért mert egyszer megesett, hogy verekedett az a gyerek, nem biztos, hogy mindig ilyen.

A kérdésből kinsem derült, hogy miként szóltak a gyerekhez amikor elkezdte a hisztit, hogyan kezelték.

Annyit írt a kérdező, nem engedték, hogy kimenjek az udvarra mezítláb.

De hiába van itt magyarázva, akkor sem értitek meg, hogy egy gyerekről van szó.

Biztosan az a csecsemő is hibás akit egy féltékeny kutya szaggat szét.

Vagy az a gyerek a hibás, akit biciklin ülve megkerget a kutya, lekapja a biciklirol.

Ne csak az orrotokig lassatok ti nagy kutya barátok.

dec. 5. 11:31
 86/147 anonim ***** válasza:
78%
#85 azt mondod, hogy kiszámíthatatlan, hogy elkezd-e embereket csapkodni mindenféle dologgal, ami a keze ügyébe kerül? Mert ez gond. Vagy ha ez van, akkor szólsz erről annak, akire rábízod, nem? Az én gyerekem amikor ilyen korszaka volt nem másokat csapkodott, hanem dolgokat dobott a földre. Ha valaki más vigyázott rá, szóltunk, hogyha valami a kezébe kerül nagy eséllyel a földön végzi, szóval telefont vagy törékeny dolgokat ne hagyjanak a közelében. Ha másokat dobált volna 0. lépés, hogy próbálnám egyedül megoldani különböző eszközökkel, elmagyaráznám, eljátszanám bábokkal, vagy valami, de valószínűleg úgy nem is bíznám másra amég ez a probléma megvan. Vagy ha nagyon muszáj akkor nyilvánvalóan el is magyaráznám, higy ilyen előfordul, ilyenkor ezt meg ezt lehet csinálni, és alapvetően ne legyen olyan dolog a közelében, ami kárt sérülést tud okozni. Nekem ez jut eszembe, hogy én hogy kezelnék egy ilyen problémás gyereket. Egy biztos, hogy nem sóznám másra, hogy talán nem lesz baj, aztán ha baj lesz, mert az hogy a gazdára támad valaki természetes trigger egy kutyában akkor is ha nem képezték ki erre. Én itt erősen érzem a szülő felelősségét is, ezt ne vitassuk el. Amellett, hogy ha kisgyereket bíznak rám, valószínűleg nem a kutya közelében lenne, pláne ha nem tudom hogy a kutya huzamosabb ideig hogy viseli a gyerek közelségét. De mondom emiatt elaltatni a kutyát semmit nem fog megoldani. Akkor már inkább kártérítés vagy valami, de ettől nem lesz jobb senkinek, ettől a proli vesszen a másik gondolkodásmódtól rosszul vagyok.
dec. 5. 11:48
 87/147 anonim ***** válasza:
80%

A 86-ös tökéletesen leírta. Én mégy annyi hozzatennék 85, hogy:

"nem hagyom, viszont nem is tudom kiszámítani a három evesemnel, hogy mikor kezd el valami olyat amit nem szabad."

Miért, a kutyát kitudod számítani? Be tudod kódolni, hogy "if(hulyekolyok="Jancsika")

nem támad;

else

nyuvaszd ki;" Nem hiszem. Ha valaki bántja azt az embert, akihez kötődik a kutya, akkor fixen támad. Sok esetben még a másik gazdát is, akihez annyira nem kötődik. Ilyenek ezek az állatok.

"Azért mert egyszer megesett, hogy verekedett az a gyerek, nem biztos, hogy mindig ilyen."

Ahogy a kutya sem biztos, hogy mindig kisgyerekeknek támad meg indokolatlanul. Viszont azt jobban elhiszem, hogy a gyerek mindig ilyen. Ha már a papucs csere ennyire kihozta a sodrából, minden más képes erre.

Viszont a többi példád nem hasonló ezzel a kontextussal, így ajánlom nem keverni a szart a májjal.

Én nem vagyok kutyabarát, sot inkabb macskás vagyok, de vedd észre te is, hogy nagyon nagy túlzás ezért azt követelni a pártól, hogy altassák el a kutyát, ha ez egyszeri eset volt. Az már nem az annyira, ha kártérítést kell fizetni, de szerintem az a legjobb, ha többet nem kell vigyázzanak erre a gyerekre. Mindenki vigyázzon a sajátjára, az a legjobb. Nem fog senki kérdőre vonni senkit. Ha a szupermami ront el valamit a matrixban, nem fog hadonászni legalább másnak. Örüljön, hogy nem lett nagyobb baja.

dec. 5. 12:08
 88/147 anonim ***** válasza:
0%

#87 láttad valahol leírva, hogy azt mondtam altassak el a kutyát?

Nem? Na ugye.

dec. 5. 12:20
 89/147 anonim ***** válasza:
#88 de azt sem írtad, hogy ne. De abból a szép kis konklúziódból azt lehetett leszűrni, már ne haragudj meg, csak éppen nem írtad le. Agyoniskolázott...
dec. 5. 12:27
 90/147 anonim ***** válasza:
26%

#88 agyoniskolazott...

Gyönyörű életed lehet

Gondolom egyetértesz azokkal akik a gyerek halálat kívánják.

Idióta.

dec. 5. 13:27
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!