Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kényes téma! A kutyánk meghara...

Kényes téma! A kutyánk megharapott egy rokon kisgyereket. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A gyerek szülei és nagyszülei kifejezetten a kutya altatását kérik tőlünk...

dec. 4. 15:57
 91/147 anonim ***** válasza:
51%
#90 és te talált. Azzal nem értek én se egyet. Milyen vicces is, amikor rájönnek egyesek, hogy más nincs amibe belekössenek. :D
dec. 5. 13:30
 92/147 anonim ***** válasza:
45%

#91 én nem kötök bele semmibe, pont te vagy aki nem bírja elfogadni más véleményét.

Harapott a kutya, hogy miért soha nem tudjuk meg valójában.

Valószínűleg a gazdi nem fogja itt bevallani a teljes igazságot, de máris a szülő a rossz mert neveletlen a gyerek

A sok birka meg megy a kutyapártiak után.

dec. 5. 13:48
 93/147 Dzsonszi ***** válasza:
29%

Mibe nem lehet belekötni? Azt hogy rögtön a gyereket meg a szüleit hibáztatod, azért mert vergődött egy sort? Láttam már több jól nevelt gyereket is hisztizni a semmi miatt, olyan szinten, hogy rossz volt nézni, nehogy már akkora nagy tragédia legyen, hogy esernyővel ütögetett valakit, nyilván nem szép dolog és rá kell szólni, de ez nem azt jelenti, hogy így nevelik, hogy ráhagyják.

Viszont a kutyának rohadtul nem kéne megtépnie egy kb. 1 méter magas, 3 éves gyereket másodpercekkel azután, hogy egy nála sokkal magasabb és termetesebb felnőttet esernyővel ütlegel...

Kíváncsi lennék ezek után te mennyire mernéd a 3 éves gyerekedet egy ilyen kutya közelébe engedni, mert akármennyire is jól neveled, simán bekattanhat valami a gyerekben, aztán a kutya meg leharapja az arcát, mert ő csak megvédi a többieket egy harmad akkora termetű kisgyerektől...

dec. 5. 13:53
 94/147 anonim ***** válasza:
16%

#93 10 oldalon keresztül ez van magyarázva, mégsem jut el az agyukig, hogy nemnormalis a dolog.

Hiába írjuk meg le ötvenszer, akkor sem fogják megérteni.

dec. 5. 14:05
 95/147 anonim ***** válasza:
37%

Akik a kutya pártján állnak azok szerintem pszichopaták vagy nem tudom…

Hogy lehet ilyen súlyos dolgokat leírni ide szerencsétlen gyerekről az kész hihetetlen…

Kutyának több joga van tehát mint egy embernek. Ő ölhet támadhat következmények nélkül egy ember? Ok. Értem.

Azért azt felfogjátok hogy ez a gyerek 80 évig is élhet, a csúnya arca miatt valszeg párválasztás nehéz lesz neki. Máris hátrányból indul.

Bezzeg az elkövető dög aki él max 15 évet teljes luxusban, azt nem szabad büntetni, mert “csak a dolgát tette”.

Ez mégis milyen nagy f@szság?

dec. 5. 15:24
 96/147 anonim ***** válasza:
60%

#95 jó nagy faszsag.

Tette a dolgát.

Nem tudom milyen dolgát tette.

Biztos nagyon veszélyben volt a gazdi, halálos csapást kapott az esernyővel, egy három éves gyerek keze által

dec. 5. 15:27
 97/147 anonim ***** válasza:
55%
#96 az, hogy nem érted hogy működik a védő ösztön egy allatnal csak rólad mond el dolgokat. Nyilván nem fog rizikóanalízist csinálni egy kutya. A gyerek meg ne verekedjen. Mi van ha másik gyereket üt meg, az visszaüt és úgy sérül meg? Hm? Akkor miben más a helyzet?
dec. 5. 15:41
 98/147 anonim ***** válasza:
19%

#97 milyen dolgokat mond el rólam te okos tojás.

Szánalmas vagy.

dec. 5. 15:46
 99/147 anonim ***** válasza:
74%
Nem írtam én le, hogy fontosabb a kutya mint a gyerek. Itt arról van szó, hogy túlzás ezért elaltatni. Utánanéztem, és tiktokon is volt egy ilyesmi eset, de ott anyuka is normális volt, és megtartotta a kutyát továbbra is. Igen, fenyegette továbbra is a gyereke életét, akinek azóta nem látszik a seb semennyire. Nem hiszem, hogy most annyira eltorzította a kutya a gyereket. Lesz egy sebhelye, ami vagy látszani fog, vagy nem. Ne menjetek annyira előre, hogy párkeresés stb. Mi van ha a gyerek mondjuk fejenáll az aszfalton, és ott belevágja valamibe az arcát. Ott mit altatsz el? A kuka vasazatát? Hagyjatok már ezzel az egésszel, nem lássátok, hogy a baj akádhogy megtörténhez. Nem ekll ehez egy iszonyú, vérszomjas Dalmata, akinek eddig a legnagyobb hibája ezen kivul max az volt, hogy odapiszkolt a szőnyegre. Ti nem értitek a lényeget. Tény, vannak akik elvetették a súlyt azzal, hogy altassák el a gyereket, de be kell látni, hogy a gyerek is agresszív volt, ami nem magyarázható a korával. Mondhatjátok, hogy de igen, meg hisztikorszak, de ez a hisztikorszak ezeknél a gyerekeknél tinidzserkor elejéig tart, aztán meg jön a tinikor. Szóval ezt is könyveljétek el ti is, hogy nem normális hogy egy gyerek agresszív. Tény, hogy nem tud maradandó kárt okozni egy esőernyővel, de mi van, ha épp mondjuk valami olyan tárgy kerül a kezébe, vagy mint mondtam,(saját tapasztalatbol) homokot vagy valamit szór valaki szemébe. Vagy az esernyő kinyílik és valahogy az ember szemét kiszúrja, olyant vág oda. Ennek is annyi az esélye, mint hogy a kuta megtámadja. Akkor a szülők bocsánatot kérnék és megy tovább minden. És miért? Mert egy felnőtt nem tud parancsolni a kicsi hisztikorszakosnak. Aki majd 4 év múlva is ugyan úgy fog majd pofázni és hisztizni, ha valami nem tetszik.
dec. 5. 15:53
 100/147 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen hasonló eset történt ismeretségi körben, csak ott a gyerek a kutyát piszkálta, és azért kapott oda. Ott altatás lett a vége, mert a gazdának is volt kisgyereke, és féltek, hogy ezután őt is bánthatja. Ha nektek nincs ilyen aggodalmatok, inkább ne altassatok, viszont figyeljetek jobban a kutyára. A gyerek ezek után úgyse mer majd közeledni hozzá.
dec. 5. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!