Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ugye hogy jogilag nincs is...

Ugye hogy jogilag nincs is olyan hogy a szülő kijekenti a lakcímről a gyerekét?

Figyelt kérdés

Tudtommal ez ugy működhet csak hivatalosan ha a gyerek bemegy az okmányirodába felmutatja az uj lakcímről az igazolását es csak azzal szüntetik meg az előző lakhelyét.

Egy szülő ilyet nem tehet a 18 felettivel se az engedelye nélkül.

2023. ápr. 7. 08:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 A kérdező kommentje:
Válásnál sem lehet ezt csak úgy megtenni.
2023. ápr. 7. 09:39
 22/80 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg hiába mondogatod ezt, attól sajnos még megteheti. Szerintem itt senki nem fog megnyugtatni, mert azzal hazudna.
2023. ápr. 7. 09:42
 23/80 anonim ***** válasza:
100%
Válásnál, az elköltöző félnek nyilatkoznia kell, hogy mennyi időn belül költözik el (ez a dátum írásban rögzítve van). Ha lejár a határidő, akkor egyből ki lehet jelenteni az ingatlanból.
2023. ápr. 7. 09:43
 24/80 A kérdező kommentje:

Ezt találtam csak de tartásra vonatkozik nem lakcímre

"Csjtv. IV., 155. szakasz:

(1) Ha a gyermek nagykorú, munkaképtelen és nincs elég megélhetési eszköze, mindaddig jogosult szüleitől a tartásra, amíg ez az állapot tart.

(2) A rendes tanulmányokat folytató nagykorú gyermek jogosult szüleitől a tartásra lehetőségeikhez mérten, de legfeljebb 26. életévének a betöltéséig.

162. szakasz:

(3) Ha a tartásra jogosult gyermek, a tartásdíjnak legalább olyan életszínvonalat kell biztosítania a gyermek számára, mint amilyent a tartásra kötelezett szülő élvez."

Lakcímre is lehet valahol vmi

2023. ápr. 7. 09:44
 25/80 A kérdező kommentje:

Csak ha vki ért joghoz, írjon.

Amugy köszöntem.

2023. ápr. 7. 09:45
 26/80 anonim ***** válasza:
26%

Lényeges kérdés, hogy a gyerek életvitelszerűen az állandó lakcímén tartózkodik-e?

Az is lényeges, hogy a tulajdonos milyen indokkal akarja kijelenteni?

2023. ápr. 7. 09:49
 27/80 anonim ***** válasza:
98%

"Csak ha vki ért joghoz, írjon.

Amugy köszöntem."

Lefordítom: Az írjon aki nekem ad igazat, még ha valójában nem is úgy működnek a dolgok.

Nem is értem meg amúgy a kérdésre megadták többen is a választ, hogy kiteheti és pont, nincs semmi kecmec, de ha ez egyszerűen nem tetszik, még így van.

2023. ápr. 7. 09:53
 28/80 A kérdező kommentje:
Indoklásként pl új lakcim megjelölést fogadnak el ami igazolt is, ilyen a fenti esetben nincs. Ott él(t) míg ki nem zárj(t)ák az utcára. Egyéb részleteket nem tudok.
2023. ápr. 7. 09:54
 29/80 qkker1 ***** válasza:
98%

"Válásnál sem lehet ezt csak úgy megtenni."

Beakadt a lemez a válásnál?

2023. ápr. 7. 09:54
 30/80 anonim ***** válasza:
97%

Nem kell igazolni az új lakcímet, csak azt, hogy már nem él ott.

Az ismerősöd haza szeretne költözni vagy csak állandó lakcímet szeretne?

2023. ápr. 7. 10:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!