Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tehetősebb szülők,fiatal...

Tehetősebb szülők,fiatal felnőtt gyermekei,nálatok ez hogy megy?

Figyelt kérdés

Semmi negativitas nincs a kérdésemben,csak érdekel nálatok hogy van:)

25 éves vagyok,anyukám viszonylag jól él saját lakásban,hitel nélkül az óbudai lakótelepen. Megkeresi a maga 360-390 ezerét egy hónapban,de felre tett pénze szerintem nincs. Nem szoktam kérni tőle,ha van valamije,úgyis ad.❤️

( ételt,ruhát,süt valamit áthozza,befőttet mamától ilyesmi)

Én is dolgozom szépen,megkeresem a kis pénzem,fizetem a párommal az abim,nincs baj, de pl egy milliós nyaralásra nem tudtam eltenni az évben.

Az érdekelne csak,hogy pl sok olyan ismerősöm van akiknél latom hogy nagy családi házba mennek haza,gazdagabb szulőkhoz,mennek nyaralni stb és márkás jó cuccaik vannak,ugg czizmák,100 ezres téli kabátok,,vadiuj építésű albi,és mégis egy zarában dolgozik mondjuk ez a lány sima eladóként.

Ilyenkor a szülők hogy támogatnak titeket? Utalnak? Vagy ha átmentek adnak “zsebpénzt”?

Vagy ha hónap végén nincs telefonáltok hogy kéne?

Vagy hogy működik…tényleg semmi rosszindulat ne értsetek felre,csak elgondolkodtam másnál hogy mehet ez:)

2023. ápr. 3. 22:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Mi havi rendszeres apanázst kapunk. Egy erős fizetésnek megfelelő összeget utalnak havonta.
2023. ápr. 3. 22:22
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én magamat tartom el és nem szokásom kérni, de volt már néhány olyan eset, hogy egyszer csak megjelent a számlámon egy összeg anyukámtól "csak úgy". Ő ettől jól érzi magát, hogy támogat valamivel, és meg is teheti. Mikor megszűnt a munkahelyem előfordult, hogy segítséget is kellett kérnem, ekkor utalt nekem, de ilyen tényleg csak szükség helyzetben fordult elő. Szeretnék magamról gondoskodni, de sajnos a mai világban előfordulnak váratlan helyzetek, és ilyenkor jó, hogy lehet számítani támogatásra. Milliós nyaralásra mondjuk soha nem kérnék.
2023. ápr. 3. 22:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem tehetosek a szuleim, hogy milliomosok lennenek, de szoktak tamogatni minket.

Ez nalunk ugy nez ki, hogy nem penzt adnak konkretan es nem is rendszeresen, hanem megkerdezik mire volna szukseg es vesznek ezt-azt. Pl amikor megszuletett a kisfiam, ok vettek a babakocsit. Vagy tavaly nyaron az egesz kozos csaladi nyaralast alltak, nekunk a ferjemmel nem kellett fizetnunk semmiert.

Szoval nalunk igy megy ez.

2023. ápr. 3. 22:37
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat!:)
2023. ápr. 3. 22:43
 5/14 anonim ***** válasza:
15%
Akik valóban annyira tehetősek kétlem, hogy itt lógnák az idejüket, mármint azoknak millió és egy más szórakozási elhetőség jut, pl esténként a 30-40 milliós autókban parádézó 20-on pár éves fiatalok bp-en.
2023. ápr. 3. 22:53
 6/14 anonim ***** válasza:
73%

annyira nem vagyunk gazdagok, de azért a magyar átlaghoz képest mégis eléggé azt hiszem (értsd: nem okoz problémát, ha hónap huszonnyolcadikán jut eszembe szólni, hogy kéne négyszáz euró még a vizsgadíjamhoz)

alapvetően elvagyok a magam fizetéséből így 25 évesen, de nem tervezem letagadni, hogy amikor kijöttem bécsbe tanulni, sikerült néhány év alatt nagyjából húszezer eurót felemésztenem. ma már bőven kijövök a saját fizetésemből, bár néha az én anyumnak is vannak ilyen kamikaze utalásos akciói mint kettesnek... ettől alszik nyugodtan. ha családilag megyünk nyaralni, azt is ők állják (bár mióta önálló vagyok még pont nem voltunk sehol, mert ugye covid, de úgyse fognák hagyni hogy bármit is beleadjak, ennél jobban ismerem őket)

amíg otthon éltem nem volt zsebpénzem, így fix összegként, ha nincs pénzem, szóljak és adnak még. valószínűleg ha nekiállok guccitáskát raktározni, előbb-utóbb elérek valami felső keretet (főleg a türelmükben) ami felett nem jár több, de sose kötöttek le a guccitáskák. (a húszezer eurós sztori is így történt, ha elfogyott, szóltam, és küldtek még, de jellemzően nem havonta, hanem nagyobb összegeket több hónapra egyszerre kaptam)

nem stresszelek rá a dologra, majd megszolgálom valamikor, az öcsém tanár akar lenni magyarországon, ilyen ki nem mondott egyezség, hogy én fogom támogatni ha végez.

2023. ápr. 3. 23:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy indult, hogy egyetem alatt odaadták az egyik lakásukat, hogy ott lakjunk a párommal.

Ezen kívül rendszeresen pakoltak kaját, ha hazamentünk. Pl. úgy 5-8 doboz pörköltet a mélyhűtőbe.

Néha ha nagyobb mennyiségben rendeltek, akkor kapunk még mindig gyümölcsöt (tipikusan anyum berendel 10 kilót pár hetente mondjuk málnából, és akkor abból kapunk 2 kilót).

Nyaralásokat ők állták (mondjuk nekünk belföld, és általában apartman, mert 17 fő körül vagyunk és a nagyszülők nehezen utaznak).

Anyum orvos, gyakran nem receptet ír fel, hanem megvette a gyógyszert és odaadta.

Nászajándékba állták az esküvőt.

Amúgy még mindig az ő nevükön van a kocsi és fizetik a casco-t. Évekig apum szervizeltette is a kocsit és nem csak az alap dolgokat csináltatták meg.

2023. ápr. 4. 00:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sokat segítenek párom szülei. 2 generációs házban élünk, felettük lakunk, 1ft-ot nem kérnek el. Ezen kívűl ha szervizelni kellett az autó elvitték, és kifizették. Vagy pl terhességem alatt kifizették a Nifty tesztet. De persze mi is segítünk nekik, ha éppen tudunk valamiben, ügyeket intézni stb.
2023. ápr. 4. 00:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok véletlenül elküldtem. Még ami szerintem nagyobb tétel, hogy évekig nem vásároltam anyum nélkül ruhát (nem vagyok egy nagy divatozós, simán vannak 10 éves pólóim és egyedül nem szívesen megyek el vásárolni). Ilyenkor névnapi/karácsonyi stb. ajándék címszóval anyum berángatott egy boltba, és vett néhány szettet nekem, gyakran cipővel és kiegészítőkkel együtt. Szóval évekig nem vettem pl. ruhát.

Meg vannak ilyen ötletei, mikor beállít egy turmixgéppel, szerencsére nem túl gyakran, mert mi ezeket az esetek 80%-ban csak tároljuk pár évig, mielőtt el tudjuk ajándékozni.

Meg mikor lakást vettünk beszálltak, és utána is vettek pl. mosogatógépet, de pl. a férjem rokonai vették a mosógépet, pedig ők nincsenek eleresztve anyagilag.

A másik ami számít, hogy vannak a “lepattanó” dolgok. Pl. nekik nem kell a TV, úgyhogy áthozzák hozzánk (mármint a négy éve vett többszázezer forintos TV-t, mert náluk nem fér el, mert most vettek egy újat). Vagy a grillsütőt, mert láttak egy nagyon hobót, amit meg kellett venni (igaz kétszer használták azóta 4 év alatt).

Vagy apum új hobbija, hogyha magának vesz egy nagyon jó minőségű cipőt, jó ár-érték arányban, akkor a férjemnek is, mert azonos a lábméretük (vagy mert a idegesíti, hogy a férjem csak sportcipőt hord, abból mondjuk vett magának 10-12 darabot, szóval van cipője, de nem “elegáns”).

Vagy fizetik a magánkórházban a szülést.

Szóval ilyenek. Általában ad-hoc dolgok.

Ezen kívül mi adhatjuk ki albérletbe az egyik lakást, mert így nekik nem kell vele foglalkozni. Cserébe a pénz is a mienk.

2023. ápr. 4. 00:38
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy ilyen kérdésnél hogyan lehet lepontozni a választ. Nem dicsekvő stílusban leírják a tényeket és 1-2 nyomorult mindig van,aki lepontozza a választ.
2023. ápr. 4. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!