Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tehetősebb szülők,fiatal...

Tehetősebb szülők,fiatal felnőtt gyermekei,nálatok ez hogy megy?

Figyelt kérdés

Semmi negativitas nincs a kérdésemben,csak érdekel nálatok hogy van:)

25 éves vagyok,anyukám viszonylag jól él saját lakásban,hitel nélkül az óbudai lakótelepen. Megkeresi a maga 360-390 ezerét egy hónapban,de felre tett pénze szerintem nincs. Nem szoktam kérni tőle,ha van valamije,úgyis ad.❤️

( ételt,ruhát,süt valamit áthozza,befőttet mamától ilyesmi)

Én is dolgozom szépen,megkeresem a kis pénzem,fizetem a párommal az abim,nincs baj, de pl egy milliós nyaralásra nem tudtam eltenni az évben.

Az érdekelne csak,hogy pl sok olyan ismerősöm van akiknél latom hogy nagy családi házba mennek haza,gazdagabb szulőkhoz,mennek nyaralni stb és márkás jó cuccaik vannak,ugg czizmák,100 ezres téli kabátok,,vadiuj építésű albi,és mégis egy zarában dolgozik mondjuk ez a lány sima eladóként.

Ilyenkor a szülők hogy támogatnak titeket? Utalnak? Vagy ha átmentek adnak “zsebpénzt”?

Vagy ha hónap végén nincs telefonáltok hogy kéne?

Vagy hogy működik…tényleg semmi rosszindulat ne értsetek felre,csak elgondolkodtam másnál hogy mehet ez:)

2023. ápr. 3. 22:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%
Gazdag és gazdag között is van különbség. Az én szüleim úgy rendelkeznek több száz milliós vagyonnal és ingatlanokkal, hogy midnig saját magukon spóroltak, illetve mi sem lettünk anyagilag elkapatva. Nem kaptunk soha márkás cuccokat, nem nyaraltunk külföldön, nem a golfklubban tengették a mindennapjaikat stbstb. 5-en vagyunk testvérek, mindannyiunknak biztosítottak ingatlant, aki házat kért annak házat, aki lakást, annak lakást. Ezen kívül nem kaptunk semmit, és nem is kértünk soha, ez épp elég. Amígy egyetemre jártam addig néha kértem ha buliba mentem és nem volt elég az ösztöndíj, de amióta dolgozok soha egy fityinget se, akkor se amikor még rosszul kerestem.
2023. ápr. 4. 06:27
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
#5 Elég ügyetlen gondolat az, hogy aki pénzes, az nem gyakorin lóg. :D Én is gazdag vagyok, mégis sok időt b.szok el itt. :D
2023. ápr. 4. 06:29
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim előre megmondták, hogy nekem és a nővéremnek is fizetnek 1-1 diplomát nyelvvizsgával, de onnantól magunkat fogjuk eltartani. Természetesen bármikor visszamehetnénk lakni a szülői házba, ha vészhelyzet lenne, a nővérem egyszer kétszer élt is vele, én nem.

Az egyetem óta eltelt 15 év, nem pénzzel, hanem élelmiszerrel támogatnak, pedig soha nem kértük tőlük. Ha megyünk látogatóba, bevásárolnak, most pl kaptam 30 tojást, meg egy csomagtartónyi zöldséget. Mikor ők jönnek, minden alkalommal elvisznek engem és a párom étterembe, hallani se akarnak róla, hogy mi fizessünk ilyenkor.

Mikor elváltam a férjemtől, és ki kellett vásároljam a közös lakásból, adtak kamatmentes hitelt. Eszméletlenül hálás vagyok nekik ezért, óriási segítség volt főleg úgy, hogy a törlesztőt is én határozhattam meg.

Ők nekünk egyfajta védőhálók. Azt akarják, hogy repüljünk a saját erőnkből, de ha bármi van, ott vannak és segítenek. Nagyon hálás vagyok nekik.

2023. ápr. 4. 07:49
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim középosztálybeliek, jó állásuk van, kiadott lakásuk, nagy házuk, hétvégi telkük. De kimondottan gazdagnak nem mondanám őket, nem valami NER színvonalon élnek. De szívesen vesz nekem cuccokat anyukám. Ruhát, cipőt, bármit. Szeret nekem vásárolni. Más nagyobb dolgokba is beszáll, az esküvőmet teljesen ő fizete, vagy mikor laptopot vettem, abba is adott pénzt. Most van már egy gyerekem nekem is, anyukám ragaszkodott hozzá, hogy ő vegye meg a babakocsit, most vett neki Adamo hintát. Csomó ruhája is tőle van.

Én soha nem kérek semmit. Ő dobja fel nekem magától, hogy pl van-e jó télikabátom, vagy vegyünk egyet. Az esüvői pénzt nem akartam elfogadni, mondtam hogy költse magára, de ragaszkodott hozzá. Egyke vagyok, úgyhogy igazából megteheti, és szívesen teszi hogy támogat.

2023. ápr. 4. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!