Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Osztatlan közös tulajdon...

Osztatlan közös tulajdon megszüntetése megváltással,úgy hogy a másik tulajdonos nem egyezik bele?

Figyelt kérdés

Testvéremmel megörököltük édesapám családi házát,édesanyám a haszonélvező. Édesanyám és én lakok ebben a házban, testvérem nem jár a házhoz, eladni nem akarja nekem a részét, azt mondta felőle össze is dőlhet, akkor se adja el,mert rossz a viszonyunk.(Saját lakása van)

Megváltással az ő akarata ellenére meg tudnám venni?

Mennyi egy ilyen pernek a költsége?

Tapasztalatokat szívesen meghallgatnék

2023. márc. 25. 14:38
1 2 3
 21/30 DK-s ***** válasza:
26%

Kérdezőnek:

Drága tanulópénz lesz az ügyvéd.

Hogy ő már most tudja hogy buktad a pert? Igen. Többek közt abból él, hogy h'lyére vesz másokat.

2023. márc. 28. 19:44
 22/30 anonim ***** válasza:

Amennyiben nincs megegyezés, akkor a bíróság elarverezi

Ha nincs ilyen:)) és nincs megegyezés, akkor szerinted DK-s mi a megoldás?:) Nem fizeted ki a részem és én se a tiédet hogy én laktam utána az ingatlant Akkor mi a teendő? Neked adom mert erőszakos vagy?)

2023. márc. 28. 19:48
 23/30 DK-s ***** válasza:

#18-nak:

Tök mindegy hogy miért és hogyan, de legalább 20-25 tárgyláson láttam el ügyvédi feladatokat. Ez nem az egóról szól, hanem a jogértelmezés képességéről.

2023. márc. 28. 19:48
 24/30 DK-s ***** válasza:

#23-nak:

Nem tudsz olvasni vakegér?

"Az egész ingatlan értékesítéséhez az összes tulajdonos konszenzusa kell,"

2023. márc. 28. 19:50
 25/30 DK-s ***** válasza:
#22-nek szólt.
2023. márc. 28. 19:50
 26/30 DK-s ***** válasza:

#22-nek:

Hisztizhetsz mint egy elkényeztetett taknyos, de a törvényeket nem a te kívánság-műsorod alapján alkotják. XD

2023. márc. 28. 19:52
 27/30 anonim ***** válasza:

Fogalmad nincs, miről beszélsz

Ülj a lakásban, míg a volt nejed el nem arverezteti a fejed felől mert te ugyan ki nem fizeted a részét és eladni sem szeretnéd

Akkor majd lesz konszenzus:)

Kérdező, kitartást neked, sok sikert!

2023. márc. 28. 19:59
 28/30 DK-s ***** válasza:
0%

#27-nek:

Ugyanazt a hibát követed el, amit a kérdező is korábban!

Váláskor a VAGYONKÖZÖSSÉGET számolják fel, nem az OSZTATLAN KÖZÖS TULAJDONJOGOT!

Eleve a vagyonközösség EMBEREK vonatkozásában van, az osztatlan közös tulajdon pedig INGATLAN vonatkozásában.

De okoskodj csak nyugodtan. XD

2023. márc. 28. 20:04
 29/30 DK-s ***** válasza:

Ismét #27-nek:

Ha átvetítjük a hibás példád, akkor az egyik tulajdonjognak lenne joga megszerezni a másik tulajdon tulajdonjogát, vagy árverezést követően feleznék a lóvét. XD

Ez neked nagyon nem megy, inkább ne erőltesd.

2023. márc. 28. 20:06
 30/30 anonim ***** válasza:
;)
2023. márc. 28. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!