Osztatlan közös tulajdon megszüntetése megváltással,úgy hogy a másik tulajdonos nem egyezik bele?
Testvéremmel megörököltük édesapám családi házát,édesanyám a haszonélvező. Édesanyám és én lakok ebben a házban, testvérem nem jár a házhoz, eladni nem akarja nekem a részét, azt mondta felőle össze is dőlhet, akkor se adja el,mert rossz a viszonyunk.(Saját lakása van)
Megváltással az ő akarata ellenére meg tudnám venni?
Mennyi egy ilyen pernek a költsége?
Tapasztalatokat szívesen meghallgatnék
Kérdezőnek:
Drága tanulópénz lesz az ügyvéd.
Hogy ő már most tudja hogy buktad a pert? Igen. Többek közt abból él, hogy h'lyére vesz másokat.
Amennyiben nincs megegyezés, akkor a bíróság elarverezi
Ha nincs ilyen:)) és nincs megegyezés, akkor szerinted DK-s mi a megoldás?:) Nem fizeted ki a részem és én se a tiédet hogy én laktam utána az ingatlant Akkor mi a teendő? Neked adom mert erőszakos vagy?)
#18-nak:
Tök mindegy hogy miért és hogyan, de legalább 20-25 tárgyláson láttam el ügyvédi feladatokat. Ez nem az egóról szól, hanem a jogértelmezés képességéről.
#23-nak:
Nem tudsz olvasni vakegér?
"Az egész ingatlan értékesítéséhez az összes tulajdonos konszenzusa kell,"
#22-nek:
Hisztizhetsz mint egy elkényeztetett taknyos, de a törvényeket nem a te kívánság-műsorod alapján alkotják. XD
Fogalmad nincs, miről beszélsz
Ülj a lakásban, míg a volt nejed el nem arverezteti a fejed felől mert te ugyan ki nem fizeted a részét és eladni sem szeretnéd
Akkor majd lesz konszenzus:)
Kérdező, kitartást neked, sok sikert!
#27-nek:
Ugyanazt a hibát követed el, amit a kérdező is korábban!
Váláskor a VAGYONKÖZÖSSÉGET számolják fel, nem az OSZTATLAN KÖZÖS TULAJDONJOGOT!
Eleve a vagyonközösség EMBEREK vonatkozásában van, az osztatlan közös tulajdon pedig INGATLAN vonatkozásában.
De okoskodj csak nyugodtan. XD
Ismét #27-nek:
Ha átvetítjük a hibás példád, akkor az egyik tulajdonjognak lenne joga megszerezni a másik tulajdon tulajdonjogát, vagy árverezést követően feleznék a lóvét. XD
Ez neked nagyon nem megy, inkább ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!