Betudom jelenteni a NAV-nál, hogy a tulajdonos nem adózik a bérleti díj után?
Be. De ne legyél ebben biztos, attól hogy te nem tudsz róla adózhat utána.
Van hová menned?
a: az hogy nem ad bizonylatot, az nem jelenti azt hogy nem adózik. Ha utalással fizetsz, akkor pedig nem is kell adnia.
b: az hogy közjegyző által nincs hitelesítve a szerződés, szintén nem jelenti azt hogy nem adózik. Nem kötelező, de elég jó ha van.
Miért ne jelenthetné be hogy emel a bérleti díjon? Én is mindig tisztességes vagyok a Tescóban, mégis mindennek felment az ára.
Beleköt valamibe? Talán azért mert bele tud?
Nem sok közöd van ahhoz hogy fizet e adod vagy sem, max annyi, hogy ha nem és megbüntetik, akkor majd tuti felemeli a bérleti díjat a mostaninál is magasabbra, hiszen szerinted az adót összegék ki fizeti meg?
Elárulom: a bérlő. Bele van kalkulálva a bérleti díjba.
Nekem utalással fizetnek a lakóim, soha nem kaptak bizonylatot, és közjegyző se hitelesítette a szerződéseket. Fogalmuk sincs arról, hogy adózok e, és semmi közük nincs is hozzá.
(Ha velem szívóznál így, akkor másnap már biztos hajléktalan lennél, és jöhetnél ilyen-olyan fenyegetésekkel, jelentgetésekkel, a kutyát nem érdekelné)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!