Osztatlan közös tulajdon megszüntetése megváltással,úgy hogy a másik tulajdonos nem egyezik bele?
Testvéremmel megörököltük édesapám családi házát,édesanyám a haszonélvező. Édesanyám és én lakok ebben a házban, testvérem nem jár a házhoz, eladni nem akarja nekem a részét, azt mondta felőle össze is dőlhet, akkor se adja el,mert rossz a viszonyunk.(Saját lakása van)
Megváltással az ő akarata ellenére meg tudnám venni?
Mennyi egy ilyen pernek a költsége?
Tapasztalatokat szívesen meghallgatnék
Nem tulajdonitja el
Ki lesz fizetve
#11-nek:
És majd a vevő fogja megmondani, vagy a bíró, hogy mennyit kegyeskedik adni érte, igaz?
Baxki. Ti tényleg nem fogjátok fel hogy mekkora baromságot beszéltek?
Bíróság által kirendelt ingatlan ertekbecslo fogja megmondani mennyi az annyi
Meg lehet egyezni magához valtasban vagy közös ertekesitesben
Ha nem, akkor per, ertekbecslés, árverési értékesítés
Baromságokat te beszélsz
#13-nak:
Ha én beszélek baromságot, akkor meséld el már nekem hogy milyen polgári peres eljárás keretében lehet eltulajdonítani más tulajdonát?
Mert te pontosan arról beszélsz, hogy valaki gondol egyet, és a bírósággal kötelez valakit a tulajdona eladására. Vagyis az általa tulajdonosként birtokolt ingatlan birtokjogának erőszakos elvételéről beszélsz.
Miért akarod teljesen félrevezetni a kérdezőt?
Vagy csak szimplán ennyire ostoba vagy?
#14-nek (kérdezőnek):
Egy ügyvéd pontosan azt fogja neked mondani amit te akarsz hallani, mert akkor megfogadod, és az neki lóvé.
Ez egy "fekete-fehér" kérdés, a válasz vagy "igen", vagy "nem".
Ha az ügyvéd azt állítja hogy "igen", akkor kérj írásos garanciát. XDXDXD
Úgy el fog tűnni, mint szürke szamár a ködben.
Ha pedig nem hallgatsz rám, az drága tanulópénz lesz.
Az ok lenne, hogy te erőszakkal magadnál akarod tartani a másik tulajdonrészét és se kifizetni nem akarod a jussát, se magához váltani nem engeded a te részed? Te lakod a házat pl, ő meg a részére várjon amíg meghalsz, vagy hogyan?
Milyen polgári peres eljárás? Már fentebb leírtam. Közös vagyon megszüntetése a peres eljárás neve.
Ez nem erőszak. Ez a jog. Ha megegyezéssel nem megy, akkor majd bírósági ítélettel.
Mert szerinted a férjem volt élettársa, ki a közös házukban lakik úgy, hogy a férjem jó 4 éve kiköltözött, a hölgy fizetni nem akar / nem tud, elköltözni nem akar, tehát mi volna itt a megoldás? Férjem hagyja ott neki a fél élete munkáját, mert jaj hát én akkor nem kérem a részem? De persze. Szép is lenne.
Itt ügyvéd írja le a közös vagyon megszüntetésének módjait:
#19-nek:
Tisztában vagy vele, hogy ha a saját linkedet elolvasod, akkor PONTOSAN AZT ÍRJA AMIT ÉN POFÁZOK?!
"a bírósági eljárásban kerül sor a közös tulajdon megszűntetésére, minden egyes tulajdonos társnak perben kell állnia és a bíróság döntésétől függ, hogy melyik megszűntetési módot választja az adott helyzetben. "
"A közös tulajdon megszűntetésének módjai:
1. Természetbeni megosztás:
Ez a főszabály, ezt kell megkísérelni. "
Vagyis osztott telekké válik.
2. A közös tulajdon megváltása:
"A TULAJDONOSTÁRSAK úgyis megszűntetHETIK!!!!!!! teljes, vagy részben a közös tulajdont, hogy egyikőjük megvásárolja a másik tulajdoni hányadát."
Közös megegyezés!
"3. A közös tulajdon megszűntetése értékesítéssel.
Amennyiben a tulajdonostársaknak nem érdeke a természetbeni megosztás, vagy nem képesek magukhoz váltani a másik tulajdonos hányad részét, DÖNTHETNEK!!!! úgyis, hogy közösen értékesítik az ingatlant, kívülálló harmadik személynek."
Tehát a sok ÉRTELMI FOGYATÉKOSNAK:
A mesében sincs olyan, hogy valaki BÍRÓSÁGI ERŐSZAKKAL elveszi más TULAJDONJOGÁT! ALKOTMÁNYOS JOG, BAXXÁTOK MEG!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!