Mit szóltok a mostani népszámlásáshoz, mi ez?
#7 Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de megkérdezem azért.
Azt a népszámláló biztosok feljegyzik, hogy a lakó albérletben lakik-e?
És egy bérleményről a tulajnak, vagy a bérlőnek kell akkor nyilatkozni?Ha kimennek egy bérleménybe, akkor ott már a bérlőnek nem kell ismét kitölteni semmit, mert azt a tulaj már leadta, a bérlő pedig az állandó lakcíme szerinti ingatlanban van "lejelentve"?
"A nem lakott ingatlanok tulajdonosai, az albérlők, a külföldön élők akik csak hazalátogatnak mind bűnözőként lesznek üldözve mert ennek a katyvasz rendszernek nem tudnak önhibájukon kívül megfelelni."
Én most utána néztem.Nem lakott ingatlanoknál is ki kell tölteni, van is ilyen válasz lehetőség, hogy nem lakják az ingatlant.
A személyekre vonatkozóan pedig azt találtam, hogy mindenkinek azt a lakást kell lejelenteni, ahol életvitelszerűen lakik, függetlenül attól, hogy hivatalosan milyen lakcímre van bejelentve.
Tehát ha adott Kis Pista, akinek a bejelentett lakcíme Szög utca 3, de albérletben lakik a Pipacs utca 2.-ben, akkor a Pipacs utca 2 számú ingatlanról kell neki nyilatkoznia, nem a bejelentett lakcíméről, a Szög utca 3-ról.
Miért, nem tudja, milyen házban lakik? Ez még viccnek is rossz.
10 évente van egy ilyen, nagy nemzetközi felmérés. Állandó nyavalygás helyett egyszerűen ki kell tölteni és kész. Mindeki beírja azt, ahol lakik, nem bonyolult.
#16 A ház építési idejénél van olyan válasz lehetőség, hogy nem tudom.
Azt azért nagyjából mindenki tudja, hogy panelben vagy tégla építésű lakásban lakik.
De én is furcsállom ezeket a kérdéseket.
#18 Egyszerűen most van rá alkalom hogy tényleg valós felmérés készülhessen mert nem csak valahányan válaszolnak hanem az egész országban kötelezően válaszolni kell.
Persze hogy lesz olyan válasz is hogy "nem tudom", de a kérdezőbiztosok tudnak segíteni olyan egyszerű kérdésekkel, hogy fúrtak-e már lyukat a falba és ha igen akkor téglapor jött-e ki belőle vagy sem - máris megvan, hogy téglaépület-e.
Ez egy olyan nagyméretű adatgyűjtés ami tényleg valós képet mutat az országról. Mert lehet terveket szőni a jövőre, de ha az amiből kiindulnak az egy tévedés, akkor nem lesz sikeres a tervezés sem. megnéztem a kérdéseket és nem értem a problémát.
Az épületek életkorát ismerni kell ahhoz, hogy tervezni lehessen a lakásállomány elöregedésével. A falazat anyaga megmutatja mennyi panellakással kell számolni amik hamarosan tönkremennek, mennyi vályogépület van aminek nagy része régi és nem fog már sokáig állni. A folyóvíz, szennyvíz és hasonló kérdés is fontos, mert jó lenne ha már ilyen elavult lakásban nem is élnének emberek, ahogy a fűtés módja fontos ahhoz, hogy tervezni lehessen a fűtéskorszerűsítésekhez szükséges támogatásokat. Ahogy a napelemek, napkollektorok számát sem ismerik pontosan, mivel magánúton az tetet fel a házára aki akar. Van egy adatunk de a valóság lehet hogy kicsit tér el tőle, lehet hogy nagyon.
19. Hogy ti mennyire naívak/tájékozatlanok vagytok! 😁
Népszámlálás, hahaha. A karbonadó bevezetéséhez kéri az unio az összes országban az ingatlanok lenyomozását. Az autókról mindent tudnak azt azért nem forszírozzák. Már fenik a csekkeket a bariknak, mert most még mindenki naívan bevall mindent amit a csekkek kiküldése elõtt már nem akar majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!