Mit szóltok a mostani népszámlásáshoz, mi ez?
#21 Hát, már nem azért...de sok honfitársunk ezt az uniót élteti.Hát akkor ezt van.
Egyetértek veled, de mi változik azzal, ha tudod, hogy továbbítják az adataidat?Semmi.Ugyanúgy megbírságolnak, ha nem nyilatkozol.Undorító ez az egész.
#21 " Az állampolgároknak joga van tudni az adatgyűjtés pontos okát, a kormányoknak, az uniónak kötelessége ebben transzparensnek lenni."
Elmondták az okát többen, többször most is ahogy 11 évvel ezelőtt is meg azt megelőzően is. Hogy TE nem tudod az okát nem azt jelenti, hoyg nem árulták el, hanem hogy te vagy nem figyeltél oda vagy nem fogtad fel. A tippem, hogy mindkettő.
"Ha a magyar kormány továbbítja az adatokat az uniónak arról is minden jogunk tudni."
Ezt is elmondták már régen. Szerinted én honnan tudom mire használják? Hogy a kérdések egységesítve vannak apró nemzeti eltérésekkel? Onnan, hogy elmondták. Nem egy titkos gyűlésen megsúgták hanem láttam a tévében amikor a népszavazás egyik illetékese elmondta.
Azért hangolják össze a kérdéseket, mert így lehet az uniós tagországokat is - és messzebb menve a világ országait is összehasonlítani.
1. nem azt mondta, hogy a telefon alapján mindent tudnak rólad, hanem hogy "a telefonod azt is követi, mikor mész wc-re".
2. a telefon nem tud megadni olyan válaszokat amiket a népszámláláskor kérdeznek
3. a telefonod nem a ksh-nak küldi a rólad gyűjtött adatokat, hanem olyannak akinek te amúgy soha nem adnád magadtól oda, mert üzletel vele és ebből lesz nyeresége
4. téged sem zavar, hogy a telefonod lekövet, fel tudja sorolni a hónapban milyen úton hányszor jártál, mely üzletbe mentél be és hányszor. Ahogy az sem zavar, hogy a bankkártyád adatai alapján a bankod is tudja rólad hol mit vásároltál, meg a bolt is be tud azonosítani téged, hogy mit szoktál náluk vásárolni. Mégis az zavar hogy az egyébként totál érdektelen adataid a népszámlálási ívre felkerülnek, mint hogy miből van a házad falazata vagy milyen vallási közösséghez tartozónak vallod magad.
Ezt mondta, hogy ezt gondold át!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!