Mit kell tennem hogy a már nem meglévő kismotoromra a
biztosító ne zaklasson tovább az évi díj
befizetésével?
Figyelt kérdés
25 éves kis segédmotor kerékpáromat a szakszerviz három éve már igen költségesen vállalta volna a felújítását, amivel nem éltem.Közben alkatrészként amit tudtam értékesítettem, amit nem azt a méhtelepen leadtam. Ezt a helyi biztosítónál szóban bejelentettem, az ügyintéző hölgy azt mondta rendben van, de az erre az évre befizetett díjat már nem tudják vissza adni, azonban a további évekre nem kell tovább biztosítást fizetnem. Mégis jött felszólítás a fizetésre. Sajnos megszűnt a városunkban a biztosító iroda, így megírtam a fentieket e-mailbe oda ahonnét emailbe felszólítottak a befizetésre.Azt válaszolta a biztosító, hogy csekket nem tudnak küldeni, hanem bankkártyámmal tudom átutalni a biztosítási összeget. Arra nem adott választ, hogy már régen nincsen meg ez a segédmotor, amit bejelentettem a helyi irodán. Ezzel nem foglalkozik az Alianc Hungaria biztosító. Vajon miért nem? Mit tudok még tenni abban, hogy a továbbiakban már ne zavarjanak.
tegnap 15:29
1/6 anonim válasza:
Írsz egy adásvételit hogy Lakatos Kolompár megvette 5000 ft-ért használhatatlan állapotban 2024-es dátummal és beküldöd a biztosíttónak.
tegnap 15:34
2/6 anonim válasza:
A "szóban bejelentettem" nem ér semmit, mindent írásban kell
tegnap 15:48
3/6 anonim válasza:
Igen, nem látszik, hol mondtad fel írásban a szerződést.
tegnap 16:09
4/6 A kérdező kommentje:
Az igaz hogy írásban nem jelentettem ezt be, de szóban igen, amit el fogadott az akkori ügyintéző hölgy.
Nem csinálhatok visszamenőlegesen adásvételi szerződést,amikor bejelentette már többször is, hogy a felújítása horibillis összegbe került volna, azt nem fogadtam el, közben alkatrészként, amit tudtam értékesítettem, a megmaradt alkatrészeket a méhtelepen leadtam. Erre már az idei évben is kétszer hivatkoztam a biztosítónak.Mit tudok tenni ebben az esetben?
De. A segédmotoros kerékpároknak nincs központi nyilvántartása, az adásvételi szerződések valóságtartalmát semmilyen hatóság nem ellenőrzi. Ebben különböznek a gépjárművektől: azoknak van központi nyilvántartása, ezért kell átíratni őket és ha ezt nem teszi meg a vevő, ám az eladó bejelenti az adásvételt, a járművet a kormányhivatal ki fogja vonni a forgalomból, illetve talán bírság is jár érte, ezt most fejből nem tudom.
Úgyhogy nyugodtan írhatsz egy adásvételit akárkivel, akármilyen dátummal, ha pedig ezt bemutatod a biztosítónak, el kell fogadniuk, mert nem fogják tudni ellenőrizni, tényleg megtörtént-e. Légy nyugodt: el is fogadják.
tegnap 17:24
6/6 A kérdező kommentje:
Ezt nem merem megcsinálni! Inkább felkeresek egy ügyvédet az ügyben. Köszönöm a válaszokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!