Lányommal a viszonyom évek óta megromlott, konkrétan
csak akkor keres, ha pénzre van szüksége. Exfeleséggel
már szintén évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, mivel a
lányom már nagykorú. Örökléssel kapcsolatban lenne
kérdésem?
Figyelt kérdés
Én újraházasodtam, ebből a házasságomból van két gyerkőc, a házasságunk a feleségemmel nagyon jó. Nem miatta válltunk az exfeleséggel, de ettől függetlenül nincsenek jóba, sem a lányommal. Mivel a ház, amiben lakunk, a feleségemmel közös néven van, így ha én már nem lennék, az én részemből a lányom is örökölne, amire viszont abszolút érdemtelen. Végrendeletben erről majd rendelkezem, viszont ha a házból nem részesedik érdemtelenségi okra hivatkozással, úgy a kötelesrészre igényt tarthat?
A kérdésben szereplő gyermek nem zárkózik el, hiszen ez az apropója a kérdésnek. Továbbá nem tudjuk, hogy kérdező mennyire tett eleget szülői kötelezettségeinek, mert minden erre irányuló kérdést gondosan figyelmen kívül hagyott.
2022. júl. 4. 14:22
72/90 anonim válasza:
Andizsuzsi!
"...konkrétan csak akkor keres, ha pénzre van szüksége. "
A szülői kötelességrol annyit kell tudni, hogy konkrétan ha nem adta örökbe, máris eleget tett neki.
2022. júl. 4. 14:36
73/90 anonim válasza:
76!
Nem, hanem azzal, hogy x ideig nevelte az anyjával együtt, majd pedig tartasdijat fizetett utána.
2022. júl. 4. 14:40
74/90 A kérdező kommentje:
74 jobbat is kitalálhattál volna te szőrtelen kis csupasztestű csiga
2022. júl. 4. 14:52
75/90 anonim válasza:
Nem olvastam el az összes választ. Ezt jogilag csak úgy tudod megoldani, ha minél előbb a két kisebb gyereknek ajándékozod a házad a haszonélvezet fenntartásával, és még legalább 10 évig nem halsz meg, ugyanis 10 éven belül az ajándékból is követelheti a köteles részt, de csak akkor, ha te meghalsz ennyi időn belül. 10 évvel az ajándékozás után már nem követelhet sermmit.
2022. júl. 4. 15:01
76/90 anonim válasza:
Kerdezo mondd , hogy troll vagy ! Kerlek ! Konyorgom! Mondd , hogy te nem neveltel gyereket! Kerlek!
2022. júl. 4. 15:02
77/90 anonim válasza:
80 voltam, egyébként persze ki is lehet tagadni, de az macerásabb, könnyebben támadható, tényleg csak konkrét esetekben állapítják meg az érdemtelenséget.
"...konkrétan csak akkor keres, ha pénzre van szüksége. "
És ez pont azt jelenti, hogy nem zárkózik el teljesen a kapcsolattartástól.
"A szülői kötelességrol annyit kell tudni, hogy konkrétan ha nem adta örökbe, máris eleget tett neki."
Ha örokbeadta volna, akkor nem lenne szülő, ergo kötelesség sem. Pont nem tudjuk, hogy fizetett-e rendszeresen gyerektartást, és nem, a szülői kötelezettség és nevelés nem merül ki a gyerektartás fizetésében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!