Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lányommal a viszonyom évek...

Lányommal a viszonyom évek óta megromlott, konkrétan csak akkor keres, ha pénzre van szüksége. Exfeleséggel már szintén évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, mivel a lányom már nagykorú. Örökléssel kapcsolatban lenne kérdésem?

Figyelt kérdés
Én újraházasodtam, ebből a házasságomból van két gyerkőc, a házasságunk a feleségemmel nagyon jó. Nem miatta válltunk az exfeleséggel, de ettől függetlenül nincsenek jóba, sem a lányommal. Mivel a ház, amiben lakunk, a feleségemmel közös néven van, így ha én már nem lennék, az én részemből a lányom is örökölne, amire viszont abszolút érdemtelen. Végrendeletben erről majd rendelkezem, viszont ha a házból nem részesedik érdemtelenségi okra hivatkozással, úgy a kötelesrészre igényt tarthat?

2022. júl. 4. 10:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/90 anonim ***** válasza:
60%

"Az megvan, hogy a lányoddal való kapcsolatod nagyobb részben a Te felelősséged mint az övé?

Ugyanis Te kihatással voltál az Ő személyiségére, de fordítva ez nem igaz"

Egyetértek. Nem elég, hogy sz*r apa lehetett, még a neki járó örökségből is kitúrná.

2022. júl. 4. 11:23
 12/90 anonim ***** válasza:
38%

7: Te szeretnéd, hogy a családod, akikkel együtt élsz, kellemetlen helyzetbe kerüljön, ne legyen hol lakniuk? Ők együtt élnek abban a házban.

A lánya az anyjával él, neki ott biztosított a lakhatása. Vagy az is lehet, hogy már felnőtt.

Ha az apával történik valami, akkor a felesége és a gyerekek hova menjenek?

Szerintem normális ilyenről gondoskodni, még akkor is, ha jóban vannak az előző házasságból származó gyerekkel. Nem a mások lakhelyét kell örökül hagyni.

2022. júl. 4. 11:23
 13/90 A kérdező kommentje:
7-es a saját anyjával nincs jóban a lányom! 9-es nem dobtam el a családom, a háttér infókról nincs tudomásod, úgyhogy a találgatásokat mellőzzük.Többieknek köszönöm a választ!
2022. júl. 4. 11:24
 14/90 anonim ***** válasza:
39%
Erkölcsileg akkor sincs mentség a tettedre kérdező… Ehhez nem kellenek háttér infók.
2022. júl. 4. 11:25
 15/90 A kérdező kommentje:
11-es te is csak sejted a dolgokat úgy látom. Te is biztos sz*r szülő vagy társ vagy így látatlanban!
2022. júl. 4. 11:26
 16/90 Andizsuzsi ***** válasza:
76%

Attól nem lesz valaki érdemtelen, hogy nincsen veled jóban.

Csak a saját tapasztalatom: apám kb semmit nem foglalkozott velem addig, amíg ő maga nem szorult volna segítségre. Pedig együtt éltünk 22 éves koromig, de soha, egyszer sem érdeklődött a dolgaim felől, nem tudta, hogy a középiskolában milyen szakon tanulok, nem tudta, amikor már dolgoztam, hogy hol... Aztán 70 éves kora körül én is megkaptam, hogy kitagad, mert nem foglalkozom vele, addigra elitta és elszerencsejátékozta szinte mindenét, az egészségével együtt. Ahányszor kórházba került, az én elérhetőségemet adta meg, vittem neki a teljes kórházba való pakkot, mert ő otthonról is egy szál utcai ruhában volt képes befeküdni.

Szóval gondolkodjál el, hogy te mindent, de tényleg mindent megtettél-e a gyerek gyerekkorában azért, hogy jó legyen a viszonyotok. Amúgy mennyi idős?

2022. júl. 4. 11:27
 17/90 A kérdező kommentje:
Szóval egyes emberek szerint normális hagyatékolni olyan gyerekre, aki korábban meglopta a családot is! Gratulálok a háttérinformáció nélküli okoskodó internethuszároknak!
 18/90 anonim ***** válasza:
72%

12-es, a feleségnek haszonélvezete lesz az egész házon, ha meghal a hapsi, tehát nem kell menniük sehova.

Az örökség akkor osztódna szét, akkor tudnák eladni a házat és elosztani a gyerekek, ha az új feleség is meghal (vagyis nyilván lehet előbb is, csak senki nem vesz haszonélvezettel terhelt házat, ha mégis, akkor is az özvegynek van joga bent maradni).

Ergo, a családnak nem kellene lennie sehova, majd ha a feleség meghal, 3-an szépen elosztják az apjuk örökségét. Mondom, mikor megcsinálta azt a gyereket, akkor ezt is vàllalta.

19/90 anonim ***** válasza:
54%
Ohh, hirtelen már tolvaj is lett a lány :D Meg nem ölt még senkit?
2022. júl. 4. 11:29
 20/90 Andizsuzsi ***** válasza:
33%

"Mert ha mondjuk 3 éves volt a gyerek, amikor váltak és apuka kéthetente egyszer láthatta q gyereket, akkor rendkívül nagy hatással lehetett rá, ugye."

Nyilván nem. De ha így nem tudott köztük megfelelő kapcsolat kialakulni, az miért a gyerek hibája?

2022. júl. 4. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!