Egyes szülők mit éreznek akkor, amikor konkrétan lemásolják a gyerekük viselkedését, hogy kigúnyolják?
Anyu beállt a tükör elé pár szelfit csinálni, apuci meg elvitte a 316 Compactot kicsit kocsikázni?
Vagy mégis mire gondolsz?
Jól mondják itten, "érvelési hiba", vagy olyan jellegű. Kekeckedik, mert kifogyott az érvekből, és nem tud már mással visszavágni.
És ,hogyha elbizonytalanítanak, lehet, hogy arra gondolnak,hogy "kiesel a nyeregből", és akkor tehát akkor valahogy lejjebb próbálják nyomni az önbizalmadat azzal, hogy nevetségessé; sebezhetővé/sebzetté tesznek. Hogy ha észérvekkel nem tudnak föléd kerekedni továbbra már; akkor bevetik ezt a lealacsonyító, kifigurázó, kiparodizáló eszement stílust. Lehet tehát, hogy kicsit megpróbálják elvenni az önbizalmadat, hogy ne érezd magad annyira nyeregben. Vagy lehet, hogy pont ezzel ismerik be, hogy "nyertél"; nézőpont kérdése; veheted úgy is! :D:D:D Ez a "nyenyenyeee!" ez gyerekes viselkedés. És szal ha "kirántják alólad a szőnyeget/nyerget", akkor máris kicsit tudhatják úgy tekinteni, hogy "nyertek", merthogy övék volt az utolsó szó; vagy pedig lehet, hogy abban bíznak, hogy ha "kiesel a nyeregből", akkor már majd abbahagyod a további érveid sorolását; amivel mégjobban bebizonyíthatnád , hogy igazad van; mert fájna neki még több érvet hallani; és akkor ezzel, hogy kigúnyol, lehet, hogy ezzel akarja elvenni a kedvedet a további érvek felsorolásától. Tehát hogy így akkor megállít. Mert fájna neki mégtöbb érv; hogy igazad van. Lehet, hogy ettől tehát kisebbségérzete támad, hogy bebizonyosodott, hogy neked van igazad; és akkor megpróbál ő is lehúzni téged arra a szintre; hogy legyen nekedis kisebbségérzeted. Lehet, hogy anyukád amúgy tökre önbizalomhiányos, de lehet anyukád tökre beképzelt is. Inkább szerintem önbizalomhiányos; és az se biztos, hogy tudatosan csinálta, hanem lehet, hogy csak tudatalatt, valahol mélyen érzi ezeket; és tehát lehet,hogy ösztönösen jött ez neki, lehet, hogy nem gondolta így végig, hogy pl "Most kisebbségérzetem van; nekem most valamivel kompenzálnom kell." Hanem tehát lehet, hogy tökre reflexszerűen csinálta a szülőd. Remélem,jól írtam, amik eszembe jutottak.
*merthogy "Há' már mégiscsak te vagy a gyerek""Nehogy már velem szemben egy gyereknek legyen igaza." Tehát még lehet,hogy pl ez is benne van, de tehát lehet,hogy ez nem csak rád vonatkozna, hanem lehet, hogy ez bárki másra is vonatkozhatna akár; hogy nehogymá másnak legyen igaza
De mondjuk talán te vagy, akivel szemben ezt megmeri tenni,mert te az ő gyereke vagy, téged ő tart el, ő ad neked kaját, ruhát, fürdővizet; úgyhogy valamilyen szinten őalá vagy rendelve; úgyhogy veled úgy érzi, megteheti ezt. Meg mert "belőle bújtál ki"; vagyishát, őáltala nélkül nem lennél. (Ez most jó magyaros megfogalmazás lett itt a végére; de érthetőnek gondolom, amit írtam; ki lehet silabizálni; könnyen rájöhető:):))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!