Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lányommal a viszonyom évek...

Lányommal a viszonyom évek óta megromlott, konkrétan csak akkor keres, ha pénzre van szüksége. Exfeleséggel már szintén évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, mivel a lányom már nagykorú. Örökléssel kapcsolatban lenne kérdésem?

Figyelt kérdés
Én újraházasodtam, ebből a házasságomból van két gyerkőc, a házasságunk a feleségemmel nagyon jó. Nem miatta válltunk az exfeleséggel, de ettől függetlenül nincsenek jóba, sem a lányommal. Mivel a ház, amiben lakunk, a feleségemmel közös néven van, így ha én már nem lennék, az én részemből a lányom is örökölne, amire viszont abszolút érdemtelen. Végrendeletben erről majd rendelkezem, viszont ha a házból nem részesedik érdemtelenségi okra hivatkozással, úgy a kötelesrészre igényt tarthat?

2022. júl. 4. 10:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 Andizsuzsi ***** válasza:
68%

"Gratulálok a háttérinformáció nélküli okoskodó internethuszároknak!"

Gratulálj magadnak, ha háttérinformációk nélkül teszel fel kérdést és meg vagy sértődve, hogy olyan válaszokat kapsz, amilyeneket.

2022. júl. 4. 11:44
 32/90 anonim ***** válasza:
21%

Andizsuzsi!

Na és miért az apáé?

2022. júl. 4. 11:44
 33/90 anonim ***** válasza:
36%

#32.

Azért mert Ő egy felnőtt ember aki pl. nem védekezett?

Illetve utána sem élt a felnőttségből adódó jogaival…

Ha annyira akart volna az ismerősöd kapcsolatot a gyerekével, akkor megtalálhatta volna a módját…

De az is beletartozik a szülői felelősségvállalásba, hogy kinek/kivel csinálsz gyereket.

Ha olyannal akivel aztán nem maradsz együtt, de még csak egy normális viszonyt sem tudsz vele kialakítani és ezt a gyerek szenvedi el, ott is, igenis a szülők a hibásak.

Nem is értem, hogy mi ezen a meglepő…

2022. júl. 4. 11:51
 34/90 anonim ***** válasza:
62%
Ki mint vet, úgy arat. Vélhetően nem voltál jó apja, és most ezért bünteted a gyerekedet. Szánalmas. A helyében el se fogadnék semmit, ami tőled van.
2022. júl. 4. 11:55
 35/90 A kérdező kommentje:
Andizsuzsi és 34 ti aztán mindent 'tudtok'...szánalmasak vagytok
2022. júl. 4. 11:59
 36/90 anonim ***** válasza:
44%
Te is csak mást hibàztatsz, a lányodat, anélkül, hogy magadba néznél, mit szúrtál el, hogy ilyen lett.
2022. júl. 4. 12:00
 37/90 A kérdező kommentje:
A kérdésre válaszoljatok ne azért pampogjatok itt, mert azt hiszitek, hogy a szülő hibája minden!
2022. júl. 4. 12:02
 38/90 anonim ***** válasza:
70%
Hja, persze, mindig mindenért a szülő a hibás. Korlátolt gondolkodás.
2022. júl. 4. 12:04
 39/90 Andizsuzsi ***** válasza:
6%

"Na és miért az apáé?"

Mondtam én azt, hogy az övé?

2022. júl. 4. 12:05
 40/90 Andizsuzsi ***** válasza:
63%

"A kérdésre válaszoljatok"

Válaszoltunk. Az adott információk alapján nem lehet a gyereket érdemtelenségre hivatkozva kitiltani az örökségből.

2022. júl. 4. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!