Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lányommal a viszonyom évek...

Lányommal a viszonyom évek óta megromlott, konkrétan csak akkor keres, ha pénzre van szüksége. Exfeleséggel már szintén évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, mivel a lányom már nagykorú. Örökléssel kapcsolatban lenne kérdésem?

Figyelt kérdés
Én újraházasodtam, ebből a házasságomból van két gyerkőc, a házasságunk a feleségemmel nagyon jó. Nem miatta válltunk az exfeleséggel, de ettől függetlenül nincsenek jóba, sem a lányommal. Mivel a ház, amiben lakunk, a feleségemmel közös néven van, így ha én már nem lennék, az én részemből a lányom is örökölne, amire viszont abszolút érdemtelen. Végrendeletben erről majd rendelkezem, viszont ha a házból nem részesedik érdemtelenségi okra hivatkozással, úgy a kötelesrészre igényt tarthat?

2022. júl. 4. 10:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/90 anonim ***** válasza:
73%

Andizsuzsi!

Nem, konkrétan nem, de sugalltad.

Kerdezo!

Beszélj egy ügyvéddel, hidd el, megoldhato

2022. júl. 4. 12:07
 42/90 anonim ***** válasza:
30%

Megkaptad a választ. Nem tudod kitagadni az örökségből, max. ha még most mindent a feleségedre még gyerekeidre iratsz, és megvárod, hogy elteljen 10 év (addig követelheti a kötelesrészét akkor is, ha átírattad).

Csak aztán nehogy ők is megutáljanak és kirakjanak.

2022. júl. 4. 12:08
 43/90 anonim ***** válasza:
69%

#37, mert azt hiszitek, hogy a szülő hibája minden!

Nem minden. De elég sokáig (évekig) az a felállás, hogy a szülő a felnőtt, a gyerek meg a gyerek. Ha xarok az alapok, xar lesz a felépítmény is.

2022. júl. 4. 12:09
 44/90 anonim ***** válasza:
28%

43!

Az meg van, hogy a gyerek is egy alap? Xarbol Gaudi se tud neked templomot építeni. A hiedelmekkel ellentétben egy gyerek alap termeszete nem megvatloztathato, nem egy független mobil telefon, amire bármilyen operációs rendszert telepíthetsz

2022. júl. 4. 12:11
 45/90 anonim ***** válasza:
41%
#44 Maradjunk annyiban, hogy volt kitől örökölnie a lánynak a rossz természetét.
2022. júl. 4. 12:15
 46/90 anonim ***** válasza:
39%

46!

Ja. Maradjunk annyiban, hogy anyja is van.

2022. júl. 4. 12:16
 47/90 Andizsuzsi ***** válasza:
57%

"Nem, konkrétan nem, de sugalltad."

Nem, nem sugalltam. Csak azt mondtam a kérdezőnek, hogy gondolkodjon el rajta, hogy ő mennyiben hibás abban, hogy így alakult. Mert az elég ócska kifogás, hogy ha valakinek 2 hetente van láthatási joga, akkor nem tud megfelelő kötődést kialakítani a gyerekkel, és ezért a gyerek a hibás, ha később nem is keresi a szülővel a kapcsolatot. Szóval csak arról, hogy a kéthetenkénti alkalmakkor mennyit foglalkozott a gyerekkel. Megkérdezte és hallgatta-e, hogy mi történt az elmúlt 2 hétben, töltöttek-e együtt, kettesben minőségi időt, ott volt a meghatározó alkalmakkor, érdeklődött-e rendszeresen az iskolában felőle, járt-e szülői értekezletre? Érdekelte-e, hogy mi történika gyerekkel, vagy csak kötelességtudóan letudta a kötelező láthatásokat valahogyan? Keresi-e most a gyereket, próbál-e kialakítani vele normális kapcsolatot?

2022. júl. 4. 12:22
 48/90 anonim ***** válasza:
50%
#46 Akiről semmit sem tudunk, csak hogy nincs jóban a kérdező feleségével, meg állítólag a lányával sem tartja a kapcsolatot. Ellenben a kérdezőről tudjuk, hogy minden lopósnak meg pénzéhesnek lehordja, meg minden erejével azon van, hogy ki tudja semmizni a saját gyerekét. Szép család.
2022. júl. 4. 12:22
 49/90 anonim ***** válasza:
27%
#47 Andizsuzsi, hiába magyarázol ilyen alacsony intelligenciájú embereknek, úgysem érsz el semmit :D
2022. júl. 4. 12:23
 50/90 anonim ***** válasza:
84%

48!

Aztán ugyan miért kellene az exnek és az új feleségnek jóban lennie????

De amúgy 13. komment, q kérdezőtől:" 7-es a saját anyjával nincs jóban a lányom! "

2022. júl. 4. 12:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!