Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy Amerikában betiltották az abortuszt?

Figyelt kérdés

2022. jún. 27. 15:54
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim válasza:
100%
Egyébként ez a törvény a méhen kívüli terhességre is vonatkozik? A nők teljes semmibevétele, másról nem szól ez az egész. Kutyát nem érdekli a születendő gyerek, csak amíg az anyja hasában van.
2022. jún. 28. 12:21
 42/56 anonim ***** válasza:
86%

"Mert nem a nő a lényeg, hanem a gyerek. Elvileg. Egy gyerek létrehozásához pedig két ember kell."

Jogos. Maga a terhesség a nő dolga, de utána pedig lehet szépen közösen vállalni ezeket a kötelezően megszült gyerekeket. Hiszen maga a gyerek létrehozása már közös felelőtlenség/döntés volt.

2022. jún. 28. 12:24
 43/56 anonim ***** válasza:
100%

#41 államtól függ. Lengyelországban pl, néhány hónapja egy nő azért halt meg, mert ikerterhessége volt, és az egyik magzat elhalt. Az orvosok meg nem operálhatták meg, hogy kivegyék, hogy megmentsék az anyát és a másik magzatot, ezért vérmérgezésbe halt meg a nő néhány héttel később.

Missouriban eredetileg a méhen kívüli terhességnél sem engedélyezték az abortuszt, de elvileg utána ezt mégis engedélyezték ilyen esetben. Nem tudom, hogy jelenleg mi van, mi a terv, de nem túl biztató. Mert ugye sokan a piros államokban úgy vélik, hogy az élet a petesejt megtermékenyülésekor kezdődik. És hogy azt semmilyen körülmények között nem lehet megszakítani. De azt nem fogják fel, hogy vannak esetek, amikor muszáj, mert az embrió sem fog túlélni, de még a nő is meghal közben. Aztán azzal nagyon jól jár mindenki 🙄

2022. jún. 28. 12:30
 44/56 anonim ***** válasza:
100%
Nos az abortusz betiltásával a férfiak "te vállaltad hogy megszülöd, szóval a te dolgod" kifogása is elillan egy szempillantás alatt...
2022. jún. 28. 12:37
 45/56 anonim ***** válasza:
24%

Nem akarok én semmit elbagatellizálni, hanem az van, hogy te ilyen idealista módon közelíted meg az egészet, én meg gyakorlatias módon.

Te azon kattogsz, hogy így társadalom, meg úgy igazság, meg így meg úgy a férfiak.

Én meg úgy vagyok vele, hogy ez mind nagyon szép ez a sok elmélet meg okoskodás, de pl. ÉN férfiként nem akartam soha életemben gyereket.

Ezért az ÉN dolgom azt garantálni, hogy ne ejtsek teherbe senkit.

Épp ezért soha életemben nem mentem el egy nőben sem.

Még akkor sem, amikor az épp aktuális csajom fogamzásgátlót szedett, és nyomatta a dumát, hogy nyugodtan lehet.

Pláne, miután a beszélgetések során kiderült, hogy neki nem lenne problémája egy gyerekkel.

Azért, mert ÉN nem akarok MAGAMNAK problémát azzal, hogy esetleg ő átb-sz, és nem szedi a gyógyszert, vagy csak elfelejti bevenni, vagy a tököm tudja, nem hat a tabletta, és ÉN nem akarok MAGAMNAK olyan problémákat, hogy gyerektartás, meg balhé, meg veszekedés emiatt.

Ha mégis megtörtént volna, hogy teherbe ejtek egy csajt, és nem akarja elvetetni, akkor már késő, hiába háborognék, hogy ez mennyire nem igazságos, és hiába szaladok majd a társadalomhoz, hogy mennyire beszoptam, széttárják majd a kezüket, hogy hmm, hát ez igazán szar ügy, de ennyi.

Nem fogják helyettem fizetni a gyerektartást.

És ha nő lennék, és nem akarnék gyereket, akkor számomra alapvetés lenne, hogy ugyanígy ÉN garantáljam azt a magam számára, hogy ne essek teherbe, mert társadalom meg duma meg szép elméletek ide-oda, ők nem fogják helyettem garantálni ezt.

Érted már?

Elmélet meg ideologizálás meg okoskodás, vs gyakorlati megoldás.

Én csak abban bízok, amit én magam a gyakorlatban megoldok, mert az biztosan működik.

Semmi másra nincs garancia, pláne nem ilyenekre, hogy igazságosság, meg társadalom, meg ilyen hülyeségek.

De hogy visszatérjünk a témához, az abortuszhoz való jogot meg egyébként maximálisan támogatom - a nő dolga, és csak az övé, hogy eldöntse, ki akarja-e hordani a gyereket, vagy sem.

2022. jún. 28. 12:52
 46/56 anonim ***** válasza:
100%
Ez semmi másra nem jó mint tovább szítani a feszültséget a nők és férfiak között.
2022. jún. 28. 12:57
 47/56 anonim ***** válasza:
100%
Legyünk őszinték, ezzel az egésszel nem fogják megakadályozni az abortuszt. Csak azt érik el vele hogy nem higiénikus , barbár körülmények között lesz végrehajtva, amibe pedig könnyen meghalhat a terhes nő is.
2022. jún. 28. 13:16
 48/56 anonim ***** válasza:
100%
Off: de ez a férfiaknak se jó. Akik félredugnak és teherbe ejtik a szeretőjüket, vagy egy prostit csinálnak fel. Már nem lesz ott az abortusz lehetősége, hogy könyörögjenek vetesse el a nő. A sok kis éretlen tiniről nem is beszélve. Ez a tiltás úgy BETEG ahogy van.
2022. jún. 28. 13:17
 49/56 anonim ***** válasza:
100%
A missed ab-al vajon miújság? Nekem 2 éve volt sajnos, előtte napokig szenvedtem iszonyú fájdalmak közepette, úgy vittek végül a műtőbe. Bár látom itt írta fentebb egy kommentelő, az ikerterhes kismama esetében sem számított hogy meghalt az egyik magzat. Mélységesen elszomorít és felháborít a helyzet.
2022. jún. 28. 14:06
 50/56 anonim ***** válasza:
100%

A nő gyakorlatilag élő inkubátorként szolgál ebben az esetben. Bennem azért felmerül a kérdés: ki fogja segíteni őt a terhessége alatt, illetve amíg kiesik a munkából? Mert a nőnek nem lesz menekülés (kivéve illegális úton). Nem minden cukormáz és habosbabos, és nem csak boldog házasságban fogannak meg gyerekek. Eddig is sok nő maradt magára, ezután mi lesz? A terhesség során fellépő egészségügyi károsodásokra kapni fog megfelelő kezelést és ellátást a nő? Azért egészen más tészta egy vágyott gyerek "miatt" elszenvedni a testi, lelki károkat. Egy terhességgel a nő viszi vásárra a bőrét, bele is halhat.

Ne csak addig legyen már fontos a "gyerek" amíg a nő testében van! A gyereknek kell egy anya és egy apa is, ja és rengeteg lóvé!!! Vagy majd megy állami gondozásba ha csórót az anyja nem akarta, nem tervezett vele, beteg vagy erőszakból fogant. Szuper, stabil kilátások, taps.

A felelősség mindig ott van ahol a döntési jog. De az abortusz, és a terhesség sem, csak az egyik fél (a nő) miatt következett be. Ez a döntési jog már az ágyban elkezdődik, amikor az ondó bekerül a nő testébe. A férfi teste felett senki nem rendelkezik csak az adott egyén. Apropó döntési jog, ez amit a nők számára tűrhetetlenül csorbít az abortusz törvény, de ugye a felelősség az megmarad. Fair.

Az előzményekre is jóval nagyobb hangsúlyt kellene fektetni. Kezdhetnék mondjuk a széleskörű és alapos felvilágosításról, a megelőzés fontosságáról, a női és férfi test alapos megismertetésével. Pl sok nő nincs tisztában a saját ciklusával, működésével.

A fogamzásgátlás mindenki számára elérhetővé tétele is rengeteget segítene a helyzeten. Meddővététel lehetősége azok számára, akik saját felelősségre így döntenek.

Ami fontos: abortuszok voltak, vannak, lesznek. Tiltás után is. Annak módja lesz csupán kérdéses.

Legjobb az lenne ha mindenki a saját alsójában túrkálna!

2022. jún. 28. 16:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!