Az lenne , hogy 2016 júniusában megiteltek számomra 40.000 Ft gyerektartást 2 gyerekre, amit apasági vizsgálattal bizonyítottuk, hogy az ő gyerekei. (Mert se házasság se élettársa nem voltam)?
Figyelt kérdés
Viszont mivel még tanult nem fizetett semmit. Közben én meghazasodtam, és nem követeltem a pénzt. Majd tavaly májusban beadtam egy papírt ki is töltöttem, hogy mennyit kerek. Aztán a bíróság küldött nekem is és neki is egy levelet ahol elutasították, mert nem szerepel a gyerekek anyakönyvi kivonataban mint apa. (Sosem szerepelt mert gyerekek 2 évesek voltak mikor kiderült hogy ő az apjuk) azóta nem is követeltem, már 8 évesek a gyerekek de semmit se fizetett. Mit tudok tenni? Mennyi időre tudom behajtani újra? Ha 2016ban megállapították majd nem fizetett és én nem jelentettem sehol. És az hogy közben meghazasodtam az változtat az ügyön? Mert vele se házasságban se élettársi viszonyban nem voltam.2022. máj. 18. 20:12
51/66 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy nem került be. Pedig ténylegesen meg lett, voltunk DNS vizsgálaton is. Aztán derült ki. Meg van a bírósági papír ahol kerelmeztuk, hogy 40 ezer Ft legyen.
2022. máj. 18. 22:06
52/66 anonim válasza:
Úgy nem került be hogy valamiről rohadt nagyot hazudsz.
53/66 A kérdező kommentje:
Miért hazudnék? Nem hazudok, igazából most tudtam meg, hogy nem került be mikor igényelni akartam a gyerektartást. Mert ezzel az indokkal utasította el.
2022. máj. 18. 22:09
54/66 anonim válasza:
Úgy tűnik, h eddigi életedben mindig valakin élősködtél... ő annyira nem akart gyereket, h gumit húzott, te elhallgattad a balesetet. Terhes akartál maradni.
Keress ügyvédet
A gyerekeket sajnálom csak.
55/66 anonim válasza:
Ha egyszer meg lett ítélve a gyerektartás, akkor onnantól halmozódik a tartozása. A 6 hónap arra érvényes, hogy ha eddig nem kérted volna, akkor csak 6 hónapra visszamenőleg tudnád kérni most. De ha meg lett ítélve, akkor onnantól számít, vagyis több millióval tartozik elvileg. Csak a sztorid kicsit fura.
56/66 A kérdező kommentje:
Beszéltem egy ügyvéddel, hiába lett megítélve, mivel nem szóltam nem adtam be,hogy nem fizet így csak 6 hónapra visszamenőleg tudom érvényesíteni, nem úgy van hogy halmozódik és majd 18 éves korukban kapok 10 milliòt. Azt mondta az ügyvéd, hogy a mindennapi szükségleteit fedezi a gyerektartás, ezért évekre visszamenőleg nem lehet érvényesíteni
2022. máj. 20. 06:14
57/66 anonim válasza:
Mintha ezt itt is leírtuk volna úgy egynéhányszor...
58/66 anonim válasza:
"Azt mondta az ügyvéd, hogy a mindennapi szükségleteit fedezi a gyerektartás, ezért évekre visszamenőleg nem lehet érvényesíteni"
Pontosan. Ehhez neked ügyvéd kellett? A gyerektartás nem arra van, hogy anyu számlát fizessen belőle vagy legyen pénze pillásra, ha nincs pali aki fizesse neki. Arra van, hogy legyen miből téli kabát, iskolai cuccok, sport, stb. Bármi ami ténylegesen a gyereknek lesz.
59/66 A kérdező kommentje:
Eléggé nevetséges ez a story, nem szóltál róla, hogy kiszakadt a gumi... Szégyelld magad, és te még pénzt követelsz:D Nevetséges vagy... Remélem 1 forintot nem kapsz.
jan. 24. 13:44
60/66 anonim válasza:
Kérdező, ugye tudod, hogy a saját kérdésedhez kommenteltél most? Istenem... nem lettél okosabb az elmúlt időben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!