Az lenne , hogy 2016 júniusában megiteltek számomra 40.000 Ft gyerektartást 2 gyerekre, amit apasági vizsgálattal bizonyítottuk, hogy az ő gyerekei. (Mert se házasság se élettársa nem voltam)?
Figyelt kérdés
Viszont mivel még tanult nem fizetett semmit. Közben én meghazasodtam, és nem követeltem a pénzt. Majd tavaly májusban beadtam egy papírt ki is töltöttem, hogy mennyit kerek. Aztán a bíróság küldött nekem is és neki is egy levelet ahol elutasították, mert nem szerepel a gyerekek anyakönyvi kivonataban mint apa. (Sosem szerepelt mert gyerekek 2 évesek voltak mikor kiderült hogy ő az apjuk) azóta nem is követeltem, már 8 évesek a gyerekek de semmit se fizetett. Mit tudok tenni? Mennyi időre tudom behajtani újra? Ha 2016ban megállapították majd nem fizetett és én nem jelentettem sehol. És az hogy közben meghazasodtam az változtat az ügyön? Mert vele se házasságban se élettársi viszonyban nem voltam.2022. máj. 18. 20:12
2/66 anonim válasza:
A házasságodnak nem kellene számítania. Nem a férj gyerekei, jogilag nem menti fel a biológiai apát a fizetés alól a létezése. Ha elválnátok a férjeddel, neki csak és kizárólag azután a gyerek után kellene fizetni, akit (nyersen fogalmazva) ő csinált neked.
3/66 A kérdező kommentje:
Csak 6 hónapra tudom érvényesíteni? Tehát 2016 óta elévült, hogy közben nem léptem semmit? Mert akkor ítélték meg. Hogy tudom kezdeményezni mert elismerő nyilatkozatot nem tett és a nevén sincsenek a gyerekek. Bíróság meg folyamatosan elutasít mivel nem szerepelnek az anyakönyvi kivonatba.
2022. máj. 18. 20:20
4/66 anonim válasza:
"elismerő nyilatkozatot nem tett és a nevén sincsenek a gyerekek"
Akkor lehet megint neki kell futni a DNS tesztnek, mielőtt rendesen foglalkoznának az üggyel.
5/66 A kérdező kommentje:
Viszont akkor a DNS teszt kimutatta, amiről meg is van a papír, hogy az ő gyerekei. Csak azóta eltelt 6 év. Meg is folyamatosan vissza dobja a bíróság. És ha újra DNS tesztnek neki futunk, elmúlt 8 évet meg tudom kérvényezni?
2022. máj. 18. 20:26
6/66 Ékezetes billetyűzet válasza:
Már le lett írva, hogy 6 hónapra visszamenőleg lehet érvényesíteni. De ha neked 8 évig nem volt fontos, akkor miért pont most lett ennyire hirtelen fontos?
7/66 A kérdező kommentje:
Mert közben válò félben vagyok. És most nehezebb lesz a megélhetés. Valahol olvastam, hogy addig lehet visszamenőleg visszaigényelni, ahol megiteltek. És ugyebár 2016ban ítélték meg csak akkor nem fizetett és azóta nem jelentettem. De most még hiába adom be az egyszerű gyerektartási igényt, azt visszautasitsak mert hogy se a neven se az anyakönyvi kivonatba nem szerepel mint apa.
2022. máj. 18. 20:33
8/66 anonim válasza:
Megkeresed azt az itéletet, ahol a DNS teszt alapján a gyerejej apjának minösítették, és ahol megítélték a gyerektartást, ennek alapján a bíróság el tudja indítani az eljárást.
Viszont a gyerektartást visszamenöleg csak 6 hónapra lehet megkérni, az az elötti idöszak kiesik.
A gyerektartást az apának kell fizetnie, és teljesen mindegy, hogy te egydülálló, kapcsolatban vagy házasságban élö vagy.
9/66 A kérdező kommentje:
Hiába, hogy 2016ban megiteltek? Mivel nem jelentettem, így akkor az a 8 év ugrik... Mondjuk én hibám. Ha most beadom a papírt, és kezdeményezem a pert, akkor onnantól, hogy a bíróság kimondja onnantól 6 hónap vagy pedig onnantól hogy beadom? És ezt a keresetből fogják vonni? Van neki egy haza, arra nem terhelik rá? Csak akkor ha nincs kereset amiből vonni lehet? Mert azt hittem rá terhelik az elmúlt 8 évet.
2022. máj. 18. 20:38
10/66 anonim válasza:
De hát miért nem jegyeztetted be a születési anyakönyvi kivonatba azt, hogy ő az apa? Szerintem keress egy ügyvédet, vidd a DNS-papírt is, ő tudni fogja, hogy mik az első lépések. Amíg nincs az apa bejegyezve, nem kérheted a gyerektartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!