Az lenne , hogy 2016 júniusában megiteltek számomra
40.000 Ft gyerektartást 2 gyerekre, amit apasági
vizsgálattal bizonyítottuk, hogy az ő gyerekei. (Mert se
házasság se élettársa nem voltam)?
8 év alatt képtelen (vagy lusta) voltál elintézni, hogy a gyerekek apja bekerüljön az anyakönyvi kivonatba, amúgy is átvágtad a csávót, mert nem szóltál neki a terhességedről, aztán férjez mentél, volt aki eltartson, most meg válófélben vagy és egyből keresed a kiskaput, hogy megkapd az elmúlt 8 év gyerektartását... ezt nevezem.
6 hónap, ennyit kaphatsz.
Feltéve, hogy a férjed, akitől épp válófélben vagy, nem fogadta örökbe a gyerekeket és nem az ő nevét viselik már.
2022. máj. 18. 21:04
na nézzük csak, jól értem e: Harminc felé ballagó nőként rámásztál egy éppen nagykorú srácra, kussoltál róla hogy terhes vagy, Nem intézkedtél a gyerektartás ügyében évekig, de most azon agyalsz hogy hogyan verd le rajta a majd egy évtizednyi pénzt- hiába szajkózzák itt többen hogy hat hónap a max behajtható? Nő vagyok, de amit csinálsz az nagyon gáz...
2022. máj. 18. 21:05
Tudod szokták mondani, hogy joga annak van aki a kötelességét teljesíti.
Hallgass és húzd meg magad.
11 és 20 voltam
2022. máj. 18. 21:10
24/66 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy mivel nem tett apasági nyilatkozatot és nem is került be az anyakönyvi kivonatba és közben férjhez mentem, nem a férjem lett így törvényileg az apa? Sajnos nem értek ehhez. Mert szerintem ahhoz hogy elérjék ismét valamit ahhoz újra kell perelnem. Igen sajnos nem volt jó döntés hogy nem szóltam neki időben róla. Igazából akkor tudta meg, hogy vannak gyerekei biztosan amikor a bíróság DNS vizsgálat alapján bizonyította. És arra hivatkozva hogy nem tudott róla és nem volt a gyerekek kiskora óta jelen az életükbe és még tanult nem is fizetett semmit. Akkor így hogy nincs az anyakönyvi kivonatba újra kell DNS teszt vagy elég csak elindítani a pert?
Szegény srác.. jól kezdődött a felnőtt kora!
Azért nem vagy semmi te se hogy így a nyakába varrtál két gyereket is ráadásul, persze ők semmiről nem tehetnek szegények.
Mondjuk azt sem értem hogy aki jogilag nagykorú de diák akkor miért nem kell gyerektartást fizetnie? Olyankor nem az állam fizeti helyette?
Fogadj egy ügyvédet, gondolom a válás miatt úgyis van már. Tőle kérdezősködj hogy mik a lehetőségek.
2022. máj. 18. 21:16
De minek per, ha egyszer már megítélték? A jogerős ítélet végrehatását kezdeményezheted 6 hónapra visszamenőleg és a jövőre nézve.
2022. máj. 18. 21:17
27/66 A kérdező kommentje:
Mert bíróság elutasitotta azzal az indokkal hogy nem szerepel az anyakönyvi kivonatba. És magyarázat volt hogy indítson pert ha ezt kezdeményezni akarom. Csak az megint vagy 1-2 év.
26, próbálta, de mivel nincs rendesen anyakönyvezve a dolog a bíróság sem veszi komolyan és visszadobják. A csávó itt most jól járt, hogy nem a legélesebb késbe vágta be a dákót.
2022. máj. 18. 21:23
29/66 A kérdező kommentje:
Állam fizeti helyette de akkor az a törvény volt hogy az öregségi nyugdíj 2x meghaladja a háztartásban az egy főre jutó jövedelem akkor nem előlegez semmit.. ami 56 ezer / fő anyámmal éltünk így megvolt... O dolgozott meg én kaptam családit és osszevonta
A férjed akkor lett törvényileg apa, ha örökbefogadta a gyerekeket. Ha így történt, akkor az ő neve van a gyerekek anyakönyvi kivonatában, neki kell gyerektartást fizetnie és örökölni is fognak utána. Ha ez nem történt meg, akkor a (hamarosan ex-)férjednek semmi köze a gyerekekhez, azon kívül, hogy pár évig gondolom veled együtt nevelte őket.
2022. máj. 18. 21:23
Kapcsolódó kérdések: