Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az lenne , hogy 2016 júniusába...

Az lenne , hogy 2016 júniusában megiteltek számomra 40.000 Ft gyerektartást 2 gyerekre, amit apasági vizsgálattal bizonyítottuk, hogy az ő gyerekei. (Mert se házasság se élettársa nem voltam)?

Figyelt kérdés
Viszont mivel még tanult nem fizetett semmit. Közben én meghazasodtam, és nem követeltem a pénzt. Majd tavaly májusban beadtam egy papírt ki is töltöttem, hogy mennyit kerek. Aztán a bíróság küldött nekem is és neki is egy levelet ahol elutasították, mert nem szerepel a gyerekek anyakönyvi kivonataban mint apa. (Sosem szerepelt mert gyerekek 2 évesek voltak mikor kiderült hogy ő az apjuk) azóta nem is követeltem, már 8 évesek a gyerekek de semmit se fizetett. Mit tudok tenni? Mennyi időre tudom behajtani újra? Ha 2016ban megállapították majd nem fizetett és én nem jelentettem sehol. És az hogy közben meghazasodtam az változtat az ügyön? Mert vele se házasságban se élettársi viszonyban nem voltam.

2022. máj. 18. 20:12
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
57%
Jól gondolom hogy ő ezeket a gyerekeket nem akarta?
2022. máj. 18. 20:39
 12/66 A kérdező kommentje:
Mert nem került be, nem tett nyilatkozatot, és a gyerekek 2 éves korában derült ki. Aztán valahogy ez elmaradt már én se értem, 6 éve történt, de oda nem került valahogy be. 8 évesek idén a gyerekek, az elmúlt 8 évet sehogy nem tudom rajta behajtani? Semmi módszer sincs?
2022. máj. 18. 20:40
 13/66 anonim ***** válasza:
74%
2 évig nem tudtátok ki a gyerek apja? Jézus. Pénzt követelni azt tudsz. Ezt már 2016-ban rendbe kellett volna tenned...
2022. máj. 18. 20:42
 14/66 A kérdező kommentje:
Igen sajnos ez egy olyan eset volt, hogy 2 hónapig voltunk együtt és épp hogy betöltötte a 18. Életévét én pedig 26 éves voltam, kiszakadt a gumi (én pedig nem szóltam róla) aztán már csak akkor tudta meg mikor megszülettek.. nem volt szívem elvezetni. Akkor pereskedés útján a bíróság megcsináltatta a DNS tesztet, ahol kiderült hogy ő az apjuk. Aztán megiteltek 40 ezret vagy is ezt kertuk. Majd nem fizetett mert iskolába járt, érettségizett majd továbbtanult én meg nem jelentettem sehol. Most 6 év telt el, és mivel anyakönyvbe nem szerepel, bíróság elutasitotta
2022. máj. 18. 20:43
 15/66 A kérdező kommentje:
Nincs lehetőség a 8 évet valahogy behajtani?
2022. máj. 18. 20:44
 16/66 anonim ***** válasza:
89%
Mit nem értesz azon, hogy 6 hónapra tudod csak visszaigényelni? 🤣
2022. máj. 18. 20:45
 17/66 A kérdező kommentje:
Rendben értem. Csak hátha lett volna valami kiskapu amivel a 8 évet is be lehetett volna hajtani. Köszönöm a válaszokat megpróbálkozom egy ügyvéddel.
2022. máj. 18. 20:46
 18/66 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
87%

Nem is értem hogy gondolod, hogy a megélhetési nehézségeid és a jelenlegi férjed válása miatt majd az azt megelőző férjedtől fognak bejtani 8 évnyi elmaradt pénzt.

Ha ez a helyzet 6 éve is megfelelő volt neked, akkor ne ugrálj most sem!!! Ezt nem a gyerekek érdekében csinálod...

2022. máj. 18. 20:51
 19/66 anonim ***** válasza:
81%

Már ne haragudj. Kiszakadt a gumi, NEM SZÓLTÁL róla, majd csak akkor vallottad be, mikor már megszülettek??? Nem csodálom, hogy az apjuk hallani sem akar a dologról...

Most meg kiskaput keresvén még vissza is elnél a törvénnyel. Wow.....

2022. máj. 18. 20:52
 20/66 anonim ***** válasza:
83%

14

Ebben az esetben szégyelld magad.

Ettől undorítóbbat... mondom ezt nőként.

Akkor kellett volna megbeszélned vele, nem most követelőzni.

Gusztustalan

2022. máj. 18. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!