Elváltunk, házasságom alatt örökbefogadtunk egy kisfiút, nejem a vállás után föl akarja bontatni az örökbefogadást hogy ne keljen neki gyerektartást fizetni. Megteheti e a beleegyezésem nélkül?
Nem teheti meg.Miután örökbe fogadtátok, már=saját gyerek.
Arról sem lehet csak úgy lemondani (akkor az apák nagy része megtenné), csak akkor, ha valaki pl. anya új férje fogadja örökbe. Szóval nincs félnivalód.
Ha jól értem, te vagy a férfi, és te neveled? Mert ez nagyon szép akkor tőled. Mennyi idős gyerkőc?
Kérdező, ex nejednek esélye sincs:
56.§ (1) Az örökbefogadást a felek kölcsönös kérelme alapján a gyámhatóság felbonthatja. Ha az örökbefogadott még kiskorú, az örökbefogadás csak a kiskorú érdekében bontható fel.
- mondja a Csjt.
Márpedig az nem a kiskorú érdeke, hogy ne kelljen utána tartást fizetni...
Ilyet sem hallottam még. Nekem is örökbefogadott gyerekeim vannak és elváltam.
Szerintem hagyd neki, ha teheted. Egy gyereknek semmi szüksége egy ilyen szülőre. Majd ha nagyobb lesz elmagyarázod neki.
mi az, hogy "te vagy az férfi? mert akkor ez nagyon szép tőled" ???? Miért, egy nőtől nem szép?? Vagy a nőnek nem plusz tennivalók tömkelegét (is) jelenti egy gyerek, csak a férfinak? Miért csak a férfinél "nagyon szép dolog" ez???
Amúgy kérdező, nem, nem lehet felbontani, ilyen nincs (illetve van, de a Ti esetetekben tuti nem fog megtörténni)
Miért kell kiakadni, utolsó?
Igenis szép tőle, hogy férfi létére neveli a gyereket, egydül, ami egy nőnek is nehéz, pedig a nőkben azért ott az anyai ösztön, kihordták, megszülték, amit a férfi ugyan nem tett. Így pedig, hogy örökbefogadott baba, még nagyobb dolog, hogy nem dobja ő is el, mint a kedves neje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!