Akik jogsértésről beszéltek a csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt nyitásról, konkrétan milyen jogot és konkrétan hogyan sért ez?
"De most a nem karanténban levő emberekről van szó."
Nem hát. Arról volt szó hogy jogilag nem tehető különbség emberek között az alapján, mekkora eséllyel fertőzhetnek másokat. Erre cáfolat több más mellett a karantén is.
"Engem csak az zavar , hogy míg oltással ingyenesen megkapod a védettségi igazolványt addig a pcr tesztért fizetni kell vagy az ellenanyag tesztért ."
Ehgen, ez mondjuk egyértelműen csak a nyerészkedésről szól.
Demokráciában csak beteg embert lehet karanténba zárni.
Tudom, már megtették az öregek otthonával is. :D
Olyat nem lehet aki talán fertőző.
Eddig mindenhol önkéntes karanténról volt szó egészséges emberek esetén.
Tudod mit?
Megtehetek, ha esetleg mégse, gyorsan módosítják az alaptörvényt, és megtehetik. Igazad van. Megtehetik.
"Demokráciában csak beteg embert lehet karanténba zárni."
Nem egészen. Teljesen általános rendelkezés hogy ha egy igazolt beteg is van, akkor a vele együtt élőket is karanténba zárják. Mindezt pont azon az alapon, hogy akkor nagy eséllyel fertőzőek lehetnek ők is, nem kell mindenkiről igazolni hogy beteg.
Rosszul tudod, mert csak pozitív teszt esetén kell karantén, a vele együtt élők oda mentek ahova akartak az elmúlt 1 évben, szóval most magadnak adtál egy pofont.
Bár biztos ezt is jobban tudod, csak előtte keress hivatkozást.
"Rosszul tudod, mert csak pozitív teszt esetén kell karantén, a vele együtt élők oda mentek ahova akartak az elmúlt 1 évben"
Ejnye, tényleg nem jól tudtam. Illetve azt tudtam hogy a gyanús eseteket is kötelező karantén alá helyezik, de úgy rémlett hogy aki igazolt fertőzöttel egy háztartásban él, az már automatikusan ebbe a kategóriába tartozik. Úgy néz ki, ehhez az kell, hogy meglegyen a fertőzöttel való kontakt és legalább egy tünet jelentkezett nála.
Mondjuk azt már tényleg nem nézik hogy most bármi egyéb miatt lehet-e valakinek pont nehézlégzése, vagy valami más miatt köhög, ez esetben már elégséges a gyanú is a karanténba záráshoz.
Egyébként innen néztem, egészen pontosan a "Ki kerülhet járványügyi intézkedés alá" részt:
#33 "Demokráciában csak beteg embert lehet karanténba zárni."
NEM!
A karantén mindenkire érvényes akinél felmerül az ESÉLYE annak hogy fertőzött LEHET!
Teljes városokat lehet karanténba helyezni és meg is tették az olaszoktól kezdve több európai országban.
#36 "Rosszul tudod, mert csak pozitív teszt esetén kell karantén, a vele együtt élők oda mentek ahova akartak az elmúlt 1 évben, szóval most magadnak adtál egy pofont."
Nem, te tudod rosszul.
Ha volt valakinek pozitív tesztje akkor a vele együtt élők is karanténba kerültek. Én voltam így karanténban, ahogy sok kollégám is, hogy egy családtagjuk volt csak pozitív.
Ha kontakt személy az illető és még nem volt tesztje akkor volt érvényes az, hogy scak neki kell karanténban maradnia. Vagy ha külföldről érkező személyről volt szó, akinek emiatt kellett karanténban lennie. És igen, így is voltam, családtagom nálunk volt karanténban a beutazása után és csak neki nem lehetett sehova mennie amíg nem lett meg itthon is a negatív tesztje. Mert ő eleve csak úgy léphetett az országba hogy volt egy negatív tesztje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!