Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Akik jogsértésről beszéltek a...

Akik jogsértésről beszéltek a csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt nyitásról, konkrétan milyen jogot és konkrétan hogyan sért ez?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 25. 10:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/102 Alex Fly ***** válasza:
65%
Én csak azt nem értem, miért kell ebből ekkora problémát csinálni:ha beoltatod magad és megkapod az igazolványt, akkor sem kötelező azt kihasználni, nyugodtan élhetsz úgy, mint aki nem védett...
2021. ápr. 25. 11:20
 22/102 anonim ***** válasza:
29%
Lesz még ezen jogi huzavona, AB beadvány is lesz várhatóan, nem is egy.
2021. ápr. 25. 11:22
 23/102 A kérdező kommentje:

"Én csak azt nem értem, miért kell ebből ekkora problémát csinálni:ha beoltatod magad és megkapod az igazolványt, akkor sem kötelező azt kihasználni, nyugodtan élhetsz úgy, mint aki nem védett..."

Na igen. Meg igazából ha belegondol az ember, a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy aki nem akarja oltatni magát, annak szimplán nem változik semmi. Ha van védettségi igazolvány, ha nincs, neki így is, úgy is azt kell megvárnia, amíg a nyájimmunitás valamilyen módon (akár az oltással, akár természetes módon) kialakul. Szóval ez ilyen "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitás, ha nekem rossz, akkor nehogy már neked jó legyen!

Konkrétan az történt, hogy van egy megoldás amivel nem kell mindenkinek kivárnia a nyájimmunitás elérését, és akik nem akarnak élni ezzel a megoldással, hőbörögnek hogy miért nem jár nekik ugyanaz, mint akik megteszik ami ezért kell.

Lényegében egyetlen csoporttól lenne jogos a felháborodás, aki akar oltatni, egyszerűen még önhibáján kívül nem hívták be az oltásra.

2021. ápr. 25. 11:27
 24/102 anonim ***** válasza:
63%

A jog nem tehet különbséget szegény/gazdag, ápolt/ápolatlan, kis esélyű fertőző/még kisebb esélyű fertőző között

Főleg úgy, hogy csak bizonyos esetekben tesz különbséget.

Tehát az utcán/teraszon ugyanannyira fertőz, de zárt térben már nem.

Különben nyunyóka néni már mindent megindokolt és az ellentettjét is.

1 éve még börtön járt a játszótérért, és a vásárlási sáv is kellett.

Azt remélem, akivel kiszúrnak 6millió ember, az nem fog a fideszre szavazni

2021. ápr. 25. 11:33
 25/102 anonim ***** válasza:
58%

Gulyás G. ma megszólalt, és amellett, hogy elmondta. hogy "Magyarország modellértékű demokrácia", kommentálta a TASZ állásfoglalását is:

A Miniszterelnökség vezetője végül megjegyezte, meglepte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) védettségi igazolványhoz kapcsolódó előírásokat érintő bírálata, nem azért mert kritikus, hanem mert igénytelen. Kiemelte, az alkotmányos szabályozás alapján akkor van mód a különbségtételre, ha az nem önkényes; bizonyos szolgáltatások igénybevételének a védettségi igazolványhoz kötése mások egészségének védelmét szolgálja, ráadásul nem egyedülálló megoldás, az EU számtalan más országa fogadott el hasonló szabályokat, például a szomszédos Ausztria is.

[link]

2021. ápr. 25. 11:42
 26/102 A kérdező kommentje:

"A jog nem tehet különbséget szegény/gazdag, ápolt/ápolatlan, kis esélyű fertőző/még kisebb esélyű fertőző között"

Fertőzések esetén dehogynem. Erről szól pl egy karantén vagy vesztegzár vagy konkrét országokba teljes beutazási tilalom is.

2021. ápr. 25. 11:44
 27/102 anonim ***** válasza:
81%

De most a nem karanténban levő emberekről van szó.

A sok mellébeszélést meguntam.

Most akkor azokat kell védeni, akiket véd az oltás? :D

2021. ápr. 25. 11:46
 28/102 anonim ***** válasza:
69%
Engem csak az zavar , hogy míg oltással ingyenesen megkapod a védettségi igazolványt addig a pcr tesztért fizetni kell vagy az ellenanyag tesztért . Más országban ingyenes a teszt . Tudom tudom az háziorvos elvileg ingyen kérheti neked , de ennél a vírusnál van , hogy tünetek sincsenek és az ellenanyag teszt meg mindenképpen fizetős .
2021. ápr. 25. 11:56
 29/102 anonim ***** válasza:
85%
Nem sikerült értelmezni a TASZ véleményèt sem. Nem az oltási kártya alapján történő megkülönböztetéssel van bajuk, hanem azzal hogy túl korán adják oda, tehát nem feltétlenül védettséget igazol
2021. ápr. 25. 11:57
 30/102 anonim ***** válasza:
70%
Mit pontoztok le a 27-esen? Csak egy idézet, hivatkozással. Lepontozás helyett inkább reagáljátok rá, hogy miben téved.
2021. ápr. 25. 11:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!