"Jogában áll hallgatni, de bármi, amit mond felhasználható ön ellen a bíróságon" Ez konkrétan mit jelent?
Egyrészt ha idehaza kapni nem fogod ezt hallani.
Nyilván nem csak azt fogják figyelembe venni a bíróságon amit ilyenkor mondasz.
Nem én vagyok a bűnös " azt amit mondtam ügye felhasználják a bíróságon kvázi ezáltal fel is mentenek?
Kvázi szó az megy,de gondolkodni. Jogállamiságról tartasz előadást, ilyen gondolatmenet után. Kvázi röhögnöm kell.
Ez konkrétan azt jelenti hogy ha tagadod ugyan a cselekményt, de olyasmit mondasz amit csak az elkövető tudhat, akkor neked "annyi".
Nyugodtan tagadhatsz továbbra is, akkor is el fognak ítélni.
Nálunk is van Miranda-figyelmeztetés.
Nálunk ezt nem mondják el. Azt jelenti, hogy nem vagy köteles vallomást tenni, sem pro, sem kontra (de célszerű egyébként, mert az általad előadottak tisztázhatnak már a nyomozati szakaszban a vádak alól, s a bíróság nem szereti ha valaki makacsul hallgat).
Ha mindenkit felmentenének aki azt mondja "nem én vagyok a bűnös" akkor szinte senkit sem ítélnének el :D Némelyik pernél szinte komédia amilyen meséket elővezetnek a terheltek, egy sci-fi író megirigyelhetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!