Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » "Jogában áll hallgatni, de...

"Jogában áll hallgatni, de bármi, amit mond felhasználható ön ellen a bíróságon" Ez konkrétan mit jelent?

Figyelt kérdés
Soha nem kaptak még el, nem tartoztattak le, de ha ezt mondja a rendőr és én azt mondom, hogy " Nem én vagyok a bűnös " azt amit mondtam ügye felhasználják a bíróságon kvázi ezáltal fel is mentenek?

2020. febr. 7. 15:59
 1/10 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Egyrészt ha idehaza kapni nem fogod ezt hallani.

Nyilván nem csak azt fogják figyelembe venni a bíróságon amit ilyenkor mondasz.

2020. febr. 7. 16:18
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
A megadott példád alapján ez azt jelenti hogy amikor a per során bebizonyítják a bűnösséged, akkor még hozzáadhatják súlyosbító körülménynek, hogy tagadni próbáltál.
2020. febr. 7. 16:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Itthon nem mert Orbán és bandája sárba tiporja a jogállamiságot, ezt tudom. De ha lehetne akkor sem lenne enyhítő körülmény , hogy én ezt mondtam ?
2020. febr. 7. 16:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A tagadás soha nem enyhítő körülmény, épp ellenkezőleg.
2020. febr. 7. 16:47
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Tudod ez úgy működik a bíróságokon, hogy a bíró a vádlottak 50%-ban felmenti a vádlottakat, 50%-ban elítéli. Akit elítélnek azok vagy beismerik tettüket vagy tárgyi bizonyíték van ellenük.
2020. febr. 7. 17:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem én vagyok a bűnös " azt amit mondtam ügye felhasználják a bíróságon kvázi ezáltal fel is mentenek?

Kvázi szó az megy,de gondolkodni. Jogállamiságról tartasz előadást, ilyen gondolatmenet után. Kvázi röhögnöm kell.

2020. febr. 7. 17:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez konkrétan azt jelenti hogy ha tagadod ugyan a cselekményt, de olyasmit mondasz amit csak az elkövető tudhat, akkor neked "annyi".

Nyugodtan tagadhatsz továbbra is, akkor is el fognak ítélni.

2020. febr. 7. 20:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is van Miranda-figyelmeztetés.

[link]

2020. febr. 7. 20:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ezt nem mondják el. Azt jelenti, hogy nem vagy köteles vallomást tenni, sem pro, sem kontra (de célszerű egyébként, mert az általad előadottak tisztázhatnak már a nyomozati szakaszban a vádak alól, s a bíróság nem szereti ha valaki makacsul hallgat).

Ha mindenkit felmentenének aki azt mondja "nem én vagyok a bűnös" akkor szinte senkit sem ítélnének el :D Némelyik pernél szinte komédia amilyen meséket elővezetnek a terheltek, egy sci-fi író megirigyelhetné.

2020. febr. 8. 23:38
 10/10 A kérdező kommentje:
De így kevesebben lennének a börtönökbe, nem lenne zsúfolt.
2020. febr. 9. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!