Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Újabban Nyugaton miért kötelez...

Újabban Nyugaton miért kötelező törvényileg elfogadni mindenkinek a transzneműeket, és miért akarják ezt ránk is ráeröltetni?

Figyelt kérdés

A melegekkel, leszbikkel, bikkel semmi bajom amíg a hálóban rendezik le a nemiségüket, pont mint az illemtudó heterók, és a másságukat nem politikai tőke kovácsolására használják, mint egyes LMBT-aktivisták.

De pl. nőként nagyon kényelmetlenül érezném magam, ha pl. az uszoda női öltözőjébe betrappolna mellém egy pucér szakállas csávó, és meglobogtatná előttem női személyi igazolványát, mert a pszichológusa kiállította róla, hogy nőnek képzeli magát.

Vagy pl. neadjisten börtönbe kerülnék, és a cellatársam egy ugyanilyen lenne, egy csávó akinek női okmányai vannak, mert a pszichológusa meg az állam is adja a lovat a képzelgései alá.

Vagy ez a normális, és mondjuk 2050-re már az lesz, hogy kiállíttathatok magamnak kobold okmányokat, és akkor az állam mindenkit büntetés terhével rávesz arra, hogy ne embernek, hanem koboldnak nézzen?

2020. nov. 20. 23:58
 81/135 harminezer oxigén ***** válasza:
81%

Sziasztok!

Látom, már a WHO-t is behozták a vitába néhányan, egy másik kérdésnél is már téma volt, Köszönet a #80 -as válaszolónak a linkekért.

A további értetlenkedők, pl. #79 -es kedvéért, itt a pontos leírás is

[link]

Ebben a "transz-szexualizmust" a 17-es bekezdés "Conditions related to sexual health " -> "A szexuális egészség feltételei" alatt, "HA60" -as kóddal "Gender incongruence of adolescence or adulthood " -> "Nemi eltérés serdülő és felnőtt korban" néven találjátok meg. Rákattintva olvashatjátok a pontos leírást ami a következő:

"A serdülő és felnőtt kori nemi eltérést az jellemzi hogy, az egyén tapasztat/megélt neme és a hozzárendelt (születéskor meghatározott) neme között markáns, állandó/tartós eltérés áll fenn. Ami gyakran a 'tranzíció' (nemi átalakulás) vágyához vezet, annak érdekében hogy az egyén a megélt neme szerint élhessen és a megélt neme szerint fogadják el, hormon kezelés, műtétek és egyéb egészségügyi szolgáltatások révén a testét a kívánt mértékben és amennyire lehetséges a megélt neméhez alakítsa. Ez a diagnózis nem állítható fel a pubertás kezdete előtt. A nemi változatok viselkedése és preferenciái önmagukban nem jelentik a diagnózis felállításának alapját."

Ez az én fordításom, ha nem tartjátok hitelesnek, nos akkor szótárat elő.

Magyarországon még a BNO-10 es listát alkalmazzák. Ezt a lista a WHO ICD-10 listájának a magyar fordítása, amit a WHO 1989-ben véglegesített és fogadott el, a tagállamok pedig 1993. január 1-én vezettek be.

[link]

Ebben a "transz-szexualizmus" a "Mentális és viselkedés zavarok" bekezdésben a "Nemi identitás zavarai" alcím alatt "F64.00" kóddal "transz-szexualizmus" névvel szerepel.

Magyarország a legfrissebb listát (ICD/BNO-11) 2022. január. 1-én vezeti be. Ez azt jelenti hogy idehaza még mindig egy 30! éves dokumentum alapján kategorizálnak mindent. (személyes megjegyzés: a lista elfogadásakor még nem is éltem)

A listát azért kell folyton frissíteni mert az orvostudomány folyamatosan fejlődik. Rengeteg új ismeret, kezelés és tapasztalat miatt a 30 évvel ezelőtti dolgok mára már nem állják meg a helyüket, ezért vették ki a mentális betegségek közül a trasz-szexualizmust és nem az itt hangoztatott "gender lobbi" miatt.

A kormány és itt sokan még mindig a "betegség" szóval dobálóznak csak azért mert még nem helyezték hatályba az új listát.

Azért kíváncsi vagyok, mivel fognak majd dobálózni 2022. jan. 1. után?

A Reuters cikke kapcsán, igen volt benne szenzáció hajhászás, szándékos figyelem felkeltés, de alapvetően a hazai LMBTQI ellenes politikára, és jogfosztó törvénykezésre akarta felhívni a figyelmet.

Már írtam egyszer, a kormány most az LMBTQI csoportokat, személyeket pécézte ki magának csak hogy legyen mivel elterelni a nép figyelmét minden másról, illetve a közelgő választás miatt lehessen körbevinni a véres kardot.

A korábbi válaszaim kapcsán: A kérdésemre, miszerint "Mivel lett most jobb nekik/nektek?" még mindig várom a válaszokat.

Niki

2020. nov. 23. 20:20
 82/135 anonim ***** válasza:
13%

A WHO-nak vége. Már onnantól, hogy a bilgéc pénzeli és a kínaiak jelölik ki a főnökét.A feladata, az alapítástól kiindulva NEM a diktatúra, hanem az egyeztetés. Nem a kívülről jövő irányítás, hanem az összehangolás.

Az elembété csinálja pont azt, amit másokra fog, ők is csak hasznos idiótái a világrendszer átrendezésének.

És akkor itt a gyk-n is osztják az észt, tükörbenézés helyett.

A más kérdést még transzneműeknek is új kérdésként kéne feltenni, kedves niki, nem ennél a kérdésnél "várni a választ".

A reutersnek videója volt, megmutatta a 2 férfit, 50 évesen nőnek kifestve, menyasszonyi ruhákban. Szomorú, mint a cirkuszi bohócok.

A nevük -jellemzően- Csillag -Stern?- és Angyal -Angel?.

2020. nov. 23. 21:02
 83/135 harminezer oxigén ***** válasza:
73%

Csak a teljesség kedvéért: Az összeházasodott transznemű pár nevei pontosan: Csillag Tamara és Angyal Elvira. A vezetéknevekkel dobálózol, amit szerintem egyikük sem változtatott meg. (igaz ez a cikkből nem derül ki)

Továbbá Tamara sajnos a most hatályos jogfosztó törvény miatt, nem tudta megváltoztatni a keresztnevét sem. Az hogy a személyiében milyen név van feltüntetve az lényegtelen.

A kérdésemet pedig szorosan az eredeti kérdéshez kapcsolódóan tettem fel.

Miszerint "Mennyivel lett jobb bárkinek is, most hogy törvényileg tiltották meg a nem- és névváltoztatást?" Olvass vissza kicsit, én a magam részéről megválaszoltam hogy, nekem személy szerint mennyivel és miért lett rosszabb"

És ha nem lenne egyértelmű az általam feltett kérdés és hogy miért is tettem fel azt pont itt. Nos az egész egy szarkasztikus kérdés volt, hisz mindannyian tudjuk hogy ezzel nem lett jobb senkinek, neked se. De nekem és minden transzneműnek nagyon is rossz lett.

De tovább megyek, az itt olvasható válaszokból az derül ki hogy, az engem és minden transz embert támadók, semmilyen formában nem akarnak érintkezni velünk. Csakhogy ezen jogfosztás miatt könnyen előfordulhat hogy te is kénytelen leszel találkozni egy transzneművel.

Egy hivatalos ügyintézés során az okmányokból világosan ki fog derülni hogy, ki a transz és ki nem. Az is előfordulhat hogy, pont mögöttem állsz majd sorban és az ügyintéző meg az irataim valódiságát kérdőjelezi meg, ami hosszas magyarázkodásba, vitába akár a rendőrség kihívásába is torkollhat. Ezzel a te ügyed intézése is elhúzódik, így téged is kellemetlenül fog érinteni az egész helyzet. Igaz biztosan engem fogsz okolni majd érte, nem pedig ezt a törvényt.

Vagy ha sajnálatos módon kórházba kerülsz, lehet hogy pont egy transzneművel raknak egy kórterembe, (akiről egyébként meg se mondanád) mivel az okmányai alapján oda kell elhelyezni. A kormány több abszurd indok mellett az egészségügy megfelelő működését is felhozta "érvként" a törvény mellett. Ekkor is bizonyára a transz illető lenne a dühöd és felháborodásod célpontja nem pedig a törvény.

Csak gondolkozz el ezen.

Niki

2020. nov. 24. 07:33
 84/135 anonim ***** válasza:
77%
Minden ember csak boldog akar lenni és úgy élni, ahogy szeretne. Az, hogy mások boldogsága egyesek számára felfoghatatlan, az nem másokat, hanem az egyeseket minősíti. Magyarország ebben sajnos rosszul áll. Persze ilyenkor mondjátok, hogy ez a "normális" odahaza. De tudjátok miért van ez? Mert vallásosnak tartjátok magatokat. Legalábbis én így vélem, és megmondom, miért. Én a cseheknél élek. A csehek kb 4 %-a vallásos, amúgy nagyon nem, és épp ezért baromira liberálisak. Mindig a hollandokat hozzák fel példának, pedig a csehek liberálisabbak. Itt tényleg elfogadják az ember, olyannak, amilyen lenni akar. De a hazai vallásosság nem tiszta. Attól nem lesz vallásos az ember, ha néha templomba jár, de közben meg nincs meg benne a jézusi szeretet. Álszentség az, mint pl Orbán vagy Semjén vallásossága. Ne kövessetek hamis prófétákat, mint ők. Ők csak előveszik ezt a gumicsontot és elétek dobják, hogy közben ne azon agyaljatok, hogy ellopják a közvagyont, tombol egy világjárvány és százak halnak meg naponta a világszínvonalú egészségügyben, amit 10 év alatt sem tudtak feljavítani, de közben meg stadionokra simán pénzt adnak... Dúró Dóra könyvet darál, szintúgy gumicsontként, miközben régen a magyar népmesékben több nemi játék volt, mint ebben az új mesekönyvben... Nyissátok ki a szemeiteket és használjátok az agyatokat. A mai Magyarország sok tekintetben rossz, és ezt nem épp az LMBTQ emberek okozzák... Téphetjük itt a szánkat pro és kontra, miközben Viktor nevet a markába...
2020. nov. 24. 10:11
 85/135 anonim ***** válasza:
11%
#84 Te miről beszélsz? Én ateista-materialista gondolkodású vagyok, apám is az volt, aztán mégis hülyeségnek, betegségnek tartom a transzneműséget. Pont, hogy az ateista-materialista szemléletből nézve baromság ez az egész transzneműség, míg a humán, vallási filozófiai megközelítéssel értelmezhető, nyer valamennyi értelmet. Az írásod meg tele van populista, "ellenzéki", hamis, hazug közhelyekkel. A csehek az elfogadók mi, a Benes-dekrétumaikkal, az ember esze megáll.
2020. nov. 24. 10:21
 86/135 anonim ***** válasza:
32%

85 - A Benes dekrétumok is olyanok, mint Trianon, csak az rugózik rajta, akinek fontos. 10 év alatt egy cseh vagy szlovák nem jött nekem ezzel, mivel az évtizedekkel ezelőtt volt. Az, hogy nincs eltörölve, nem jelenti azt, hogy kollektíve bűnösek lennének a magyarok és a németek...

OK, akkor ez a te személyes véleményed, hogy neked nem tetszik a transzneműség. Ez van. Van ilyen.

Populista? A ellenzékit elfogadom, a populistát nem. De az biztos, hogy én nem a propaganda TV-t nézem és nem kormánypárti híroldalakat olvasok... Nem hamis és nem hazug... Mondom, szemet kinyitni és gondolkodni!!!!!!!!

2020. nov. 24. 10:29
 87/135 anonim ***** válasza:
16%

#86 "Az, hogy nincs eltörölve, nem jelenti azt, hogy kollektíve bűnösek lennének a magyarok és a németek..."

Tényleg ennyire nem megy a dolog?

Ha valami TÖRVÉNYBEN van, akkor igenis, az azt jelenti hogy érvényes akár 70 évvel később is. A Benes dekrétumok kimondják a magyarok kollektív bűnösségét. Pont.

De ha szerinted nem számít mi van a törvényben, attól még nem kell vele foglalkozni, "csak az rugózik rajta, akinek fontos", akkor mit érdekel titeket hogy mi kerül be most a törvénybe a nemekről meg egyebekről? Akkor nem tök mindegy nektek hogy oda van írva, hogy az anya nő, az apa meg férfi, és hogy mit írnak le a családról?

2020. nov. 24. 10:34
 88/135 anonim ***** válasza:
18%

#86 De, hogy nincs eltörölve, az pontosan azt jelenti, hogy a magyarok és a németek kollektív bűnösök. Ráadásul több ítélet, tárgyalás is volt ebben az évszázadban, amikor érvként hivatkoztak rá. Akkor állítsuk vissza a Numerus Clausus-t, közben legyen megint az a hivatalos narratíva, hogy a zsidók felelősek Trianonért.

Attól még, mert nem propaganda TV-t nézel, nem kormánypárti híroldalakat olvasol, attól még ugyanúgy populista, hazug propagandával mossák át az agyad. Érdekes, engem, és a családomat mindig kedvesen, jól elláttak minden érában ebben a rothadó egészségügyben, sikeresen. Ja, hogy mi nem vagyunk hárommázsás zsírhegyek, nem iszunk, nem dohányzunk? Azt a napi több száz halottat honnan szedted? Inkább neked kéni kinyitnod a szemed és gondolkodnod.

2020. nov. 24. 10:47
 89/135 anonim ***** válasza:
33%

"Én ateista-materialista gondolkodású vagyok, apám is az volt, aztán mégis hülyeségnek, betegségnek tartom a transzneműséget. "

ez csak téged minősít. én is ateista-materialista vagyok, mégis el tudom fogadni az lmbtq+-t. élni és élni hagyni.

"De ha szerinted nem számít mi van a törvényben, attól még nem kell vele foglalkozni, "csak az rugózik rajta, akinek fontos""

állítólag a trianoni békeszerződés is lejárt. érdekelt valakit? nem. kaptunk vissza területeket? nem. pedig hivatalosan lejárt. mégse törődött vele a kutya se.

2020. nov. 24. 15:06
 90/135 anonim ***** válasza:
13%
#89 Mert igazából nincs életben semmilyen békeszerződés sem, mert mindent az határoz meg, hogy egy területet ki ural de facto, és hogy ezt kik ismerik el de jure.
2020. nov. 24. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!