Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lenne ertelme ennek a törvénynek?

Lenne ertelme ennek a törvénynek?

Figyelt kérdés

Amennyiben a nő teherbe esik, akkor arról ertesítenie kell az apát, és ha ő nem akarja a gyereket, akkor köteles fizetnie az abortuszt.

A második része az lenne, hogy ha az anyuka elutasítja az abortuszt, akkor az apának nem kellene gyerektartást, (vagy kevesebbet) kene fizetnie, de láthatás is korlátozott lenne.

2020. okt. 3. 09:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
27%

#6 "Az abortusz meg bakfitty, a terhesség-szülés hatásaihoz képest"

Baromi jó hogy olyanok mondanak véleményt akiknek fogalmuk sincsen a dologról.

A terhesség megváltoztatja egy nő szervezetében a hormonok és egyebek rendszerét. A pár napos, hetes terhesség is. Nekem volt vetélésem, spontán vesztettem el a tervezett babánkat. Katasztrofális következményekkel járt a szervezetemre is a lelkiállapotomra is. Pedig az a vetélés valószínűleg azért történt mert nem is tudott volna megszületni, a szervezetem természetes történése volt. Egy abortusz a rendes, normális folyású terhességbe egy drasztikus, azonnali beavatkozás. Nem csak akkor okoz károkat a nőnek, hanem hosszú idő után is visszamaradnak következményei. csak ezeket nem propagálják, mert egyszerűbb azzal hülyíteni a nőket, hogy az csak egy műtét vagy egy tabletta bevétele.

Van megoldás amivel akkor is el lehet kerülni a terhességet ha a védekezésbe hiba csúszott, én is éltem vele egyszer. Az esemény utáni tabletta egy durva beavatkozás a hormonháztartásba, de megelőzi a petesejt megtermékenyülését, beágyazódását és nem megöli a már ott levő magzatot. Annak is erős következményei vannak a nő szervezetére, ezért is nem azt használják - de teljesen más ha nem is termékenyül meg, mintha elveteti. Egyszerűen csak ehhez oda kell figyelni és időben észlelni ha a védekezésnél valami balul sült el.

De persze sokkal könnyebb az, hogy lefekszel fűvel fával, aki éppen hajlandó volt elmenni veled a buliban egy menetre, majd hibáztatni a másikat, hogy az miért nem védekezett, biztos csak csőbe akart húzni téged.

2020. okt. 3. 11:36
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

Én ott akadtam fenn, hogy az abortusz nem műtét.

Vetélésem volt, a technológia ugyanaz. Altatnak, kaparnak.

Magyarországon nincs tablettás abortusz régóta.

Ami mellesleg nem is hatékony.

Bécsben kaptam tablettát, amitől azt hittem meghalok, úgy görcsöltem másfél napig, végül mégis kellett a műtét.

Viszont a lórugás hormon, amit kaptam fél évre hazavágta a hormonháztartásom, és a bal mellemet örökre (laktáltam, begyulladt egy tejmirigyem, tályogos lett, műteni kellett azt Is)

2020. okt. 3. 13:07
 13/23 anonim ***** válasza:
67%

Nem lenne értelme. Az abortusz sosem azon múlik, hogy a férfi nem akar gyereket, így nincs értelme kifizettetni a férfival a költségeket.

Annak sincs értelme, hogy a gyerek után ne kelljen fizetnie, hiszen attól, hogy ő nem akarta a közös gyereket, a gyerek még létezik, él, és vannak szükségletei amihez kell a pénz.

Tényleg kellemetlen dolog, hogy csak a nő eshet teherbe, és csak rajta múlik, hogy megszüli-e a gyereket, de ezzel sajnos nem lehet mit tenni. Szülés előtt a nőé minden felelősség, és teher, szülés után pedig közös.

2020. okt. 3. 18:19
 14/23 anonim ***** válasza:
19%

11#

Egy kicsit mesélj már a terhesség és szülés "gyönyöreiről" is lécci... ;)

És igen: ahhoz képes bakfitty: családban több nő is átesett, többször is mindkettő verzión. Egybehangzó a tapasztalatuk.

2020. okt. 3. 20:47
 15/23 anonim ***** válasza:

#14 A terhességeim voltak életem egyik legszebb időszakai. Kösz a kérdésedet, negyedik gyerekünk azért nincsen, mert mindhárom császárral született. A vetélésemet hónapokig követte a testem negatív reakciója, katasztrofális mentális változásokkal együtt.

És tudod, édesanyámnak, aki 5 gyereket szült, nagyon igaza volt. Velem, az első gyermekével is 24 órát vajjúdott, a többi szülése sem volt könnyű - ahogy én is végig csináltam amíg ki nem derült hogy a baba érdekében azonnal vágni kell. Annyit mondott, hogy a szülés kegyetlen, szörnyű fájdalom, de amint a gyereket a karodba veszed mindezt elfelejted - mert megéri. Így is volt.

És bizony ha a testvéremet kérdeznéd aki egyedül nevelte fel a gyerekét, vagy másik testvéremet akinek nagyon korán született a babája, ők sem mondanának mást - megérte. Ahogy ha ma ránézek a majdnem felnőtt gyerekeimre, akkor azt mondom én is és ők is, hogy minden pillanat, a jók, rosszak, szomorúak, fárasztóak és elkeserítőek vagy kétségbeesettek is megérték - mert ők itt vannak.

2020. okt. 3. 21:23
 16/23 anonim válasza:
32%
A gyerekről már most is le lehet mondani törvényesen. Az ötlet arra, hogy nem akart gyerek ne tartozzon hozzád szeintem jó, szakadt már gumi nálam is, mi többet tehettem volna, húztam volna 2 gumit?
2020. okt. 4. 06:16
 17/23 anonim ***** válasza:
66%

A gyerekröl NEM LEHET lemondani törvényesen, kivéve, ha az anya férje (nem élettársa) hajlandó örökbefogadni!

A biológiai apa nem köteles a gyerekkel kapcsolatot tartani - ez nem kötelessége, csak joga -, de a gyerektartást fizetnie kell, ez ugyanis kötelesség és választott program.

2020. okt. 4. 07:55
 18/23 anonim ***** válasza:

A gyerekről le lehet mondani. Éppen ez okozza sok kórházban hagyott csecsemőnél a gondot, hogy a szülei nem mondtak le róla hivatalosan és így nem tudják örökbe adni valakinek, aki pedig szeretettel nevelné.

Amivel te kevered az a fizetési kötelezettség alól való kibújás. Valóban. Ha nem mond le róla mindkét szülő, vagyis nem kerül állami gondozásba, akkor a gyerektartást fizetni kell.

2020. okt. 4. 10:05
 19/23 anonim ***** válasza:

Az egy más helyzet, a gyerekröl nem lemondanak, hanem beleegyeznek abba, hogy örökbe lehessen adni!

De az apa nem mondhat le úgy a gyerekröl, hogy többé neki ne legyen köze hozzá, KIVÉVE, ha valaki örökbefogadja.

Amíg a gyereknek nincs jogilag más apja, addig ö marad az, és a kötelezettségei megmaradnak.

Amit te írtál, azt úgy lehetne értelmezni, hogy az apa bejelenti, hogy ö pedig lemond a gyerekröl és ettöl kezdve nem kell utána tartásdíjat fizetni - ez pedig így semmi esetben sem igaz.

2020. okt. 4. 10:24
 20/23 anonim ***** válasza:
45%
Erősen hímsoviniszta törvény lenne.
2020. okt. 4. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!