Lenne ertelme ennek a törvénynek?
Amennyiben a nő teherbe esik, akkor arról ertesítenie kell az apát, és ha ő nem akarja a gyereket, akkor köteles fizetnie az abortuszt.
A második része az lenne, hogy ha az anyuka elutasítja az abortuszt, akkor az apának nem kellene gyerektartást, (vagy kevesebbet) kene fizetnie, de láthatás is korlátozott lenne.
#6 "Az abortusz meg bakfitty, a terhesség-szülés hatásaihoz képest"
Baromi jó hogy olyanok mondanak véleményt akiknek fogalmuk sincsen a dologról.
A terhesség megváltoztatja egy nő szervezetében a hormonok és egyebek rendszerét. A pár napos, hetes terhesség is. Nekem volt vetélésem, spontán vesztettem el a tervezett babánkat. Katasztrofális következményekkel járt a szervezetemre is a lelkiállapotomra is. Pedig az a vetélés valószínűleg azért történt mert nem is tudott volna megszületni, a szervezetem természetes történése volt. Egy abortusz a rendes, normális folyású terhességbe egy drasztikus, azonnali beavatkozás. Nem csak akkor okoz károkat a nőnek, hanem hosszú idő után is visszamaradnak következményei. csak ezeket nem propagálják, mert egyszerűbb azzal hülyíteni a nőket, hogy az csak egy műtét vagy egy tabletta bevétele.
Van megoldás amivel akkor is el lehet kerülni a terhességet ha a védekezésbe hiba csúszott, én is éltem vele egyszer. Az esemény utáni tabletta egy durva beavatkozás a hormonháztartásba, de megelőzi a petesejt megtermékenyülését, beágyazódását és nem megöli a már ott levő magzatot. Annak is erős következményei vannak a nő szervezetére, ezért is nem azt használják - de teljesen más ha nem is termékenyül meg, mintha elveteti. Egyszerűen csak ehhez oda kell figyelni és időben észlelni ha a védekezésnél valami balul sült el.
De persze sokkal könnyebb az, hogy lefekszel fűvel fával, aki éppen hajlandó volt elmenni veled a buliban egy menetre, majd hibáztatni a másikat, hogy az miért nem védekezett, biztos csak csőbe akart húzni téged.
Én ott akadtam fenn, hogy az abortusz nem műtét.
Vetélésem volt, a technológia ugyanaz. Altatnak, kaparnak.
Magyarországon nincs tablettás abortusz régóta.
Ami mellesleg nem is hatékony.
Bécsben kaptam tablettát, amitől azt hittem meghalok, úgy görcsöltem másfél napig, végül mégis kellett a műtét.
Viszont a lórugás hormon, amit kaptam fél évre hazavágta a hormonháztartásom, és a bal mellemet örökre (laktáltam, begyulladt egy tejmirigyem, tályogos lett, műteni kellett azt Is)
Nem lenne értelme. Az abortusz sosem azon múlik, hogy a férfi nem akar gyereket, így nincs értelme kifizettetni a férfival a költségeket.
Annak sincs értelme, hogy a gyerek után ne kelljen fizetnie, hiszen attól, hogy ő nem akarta a közös gyereket, a gyerek még létezik, él, és vannak szükségletei amihez kell a pénz.
Tényleg kellemetlen dolog, hogy csak a nő eshet teherbe, és csak rajta múlik, hogy megszüli-e a gyereket, de ezzel sajnos nem lehet mit tenni. Szülés előtt a nőé minden felelősség, és teher, szülés után pedig közös.
11#
Egy kicsit mesélj már a terhesség és szülés "gyönyöreiről" is lécci... ;)
És igen: ahhoz képes bakfitty: családban több nő is átesett, többször is mindkettő verzión. Egybehangzó a tapasztalatuk.
#14 A terhességeim voltak életem egyik legszebb időszakai. Kösz a kérdésedet, negyedik gyerekünk azért nincsen, mert mindhárom császárral született. A vetélésemet hónapokig követte a testem negatív reakciója, katasztrofális mentális változásokkal együtt.
És tudod, édesanyámnak, aki 5 gyereket szült, nagyon igaza volt. Velem, az első gyermekével is 24 órát vajjúdott, a többi szülése sem volt könnyű - ahogy én is végig csináltam amíg ki nem derült hogy a baba érdekében azonnal vágni kell. Annyit mondott, hogy a szülés kegyetlen, szörnyű fájdalom, de amint a gyereket a karodba veszed mindezt elfelejted - mert megéri. Így is volt.
És bizony ha a testvéremet kérdeznéd aki egyedül nevelte fel a gyerekét, vagy másik testvéremet akinek nagyon korán született a babája, ők sem mondanának mást - megérte. Ahogy ha ma ránézek a majdnem felnőtt gyerekeimre, akkor azt mondom én is és ők is, hogy minden pillanat, a jók, rosszak, szomorúak, fárasztóak és elkeserítőek vagy kétségbeesettek is megérték - mert ők itt vannak.
A gyerekröl NEM LEHET lemondani törvényesen, kivéve, ha az anya férje (nem élettársa) hajlandó örökbefogadni!
A biológiai apa nem köteles a gyerekkel kapcsolatot tartani - ez nem kötelessége, csak joga -, de a gyerektartást fizetnie kell, ez ugyanis kötelesség és választott program.
A gyerekről le lehet mondani. Éppen ez okozza sok kórházban hagyott csecsemőnél a gondot, hogy a szülei nem mondtak le róla hivatalosan és így nem tudják örökbe adni valakinek, aki pedig szeretettel nevelné.
Amivel te kevered az a fizetési kötelezettség alól való kibújás. Valóban. Ha nem mond le róla mindkét szülő, vagyis nem kerül állami gondozásba, akkor a gyerektartást fizetni kell.
Az egy más helyzet, a gyerekröl nem lemondanak, hanem beleegyeznek abba, hogy örökbe lehessen adni!
De az apa nem mondhat le úgy a gyerekröl, hogy többé neki ne legyen köze hozzá, KIVÉVE, ha valaki örökbefogadja.
Amíg a gyereknek nincs jogilag más apja, addig ö marad az, és a kötelezettségei megmaradnak.
Amit te írtál, azt úgy lehetne értelmezni, hogy az apa bejelenti, hogy ö pedig lemond a gyerekröl és ettöl kezdve nem kell utána tartásdíjat fizetni - ez pedig így semmi esetben sem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!