Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet bajom ezután belőle,...

Lehet bajom ezután belőle, hogy tanúkihallgatáson nem mondtam igazat, aztán elismertem, hogy játram egy helyen?

Figyelt kérdés

Ma voltam tanúkihallgatáson messze, még most is úton vagyok hazafelé, 23.22-re áll meg a vonat ahol lakom városban, gondolom itt netezés közbe megkérdem a jogi kategóriába ezt.

Tehát ma a nyomozó érkezésemkor azt mondta, hogy ő tiszt!ba van a multammal azt is tudja hogy jelenleg is folyik ügy. De most ő tanúként hallgat ki nem kell megilyedni. Amikor hallgatott ki, akkor kérdezte hogy jártam-e ott ahol van a hely ahol voltam a büfébe, feleltem nem. Kérdezte, hogy biztos nem, feleltem-nem-. Tudtam hogy tudja úgyis a nyomozó, hogy jártam ott, mert kamera volt, de nemet mondtam. Azt mondta, fáradjak már oda, odamentem és mutatta, hogy ott vagyok és kérdezte, akkor miért mondtam, hogy nem, feleltem, mert szerettem volna látni, hogy felmutat egy kameraképet. Azt mondta, hogy előszőr is azt kellett volna mondani, hogy igen.

A büfé hátsó bejáratánál ahol az ott dolgozók járnak be-ki, ott egy dobozbol ismeretlen tettes felmarkolt 97 ezer forintot és kérdezte, hogy arról tudok-e, feleltem, nem. Azt kérdezte, hogy és nem e l!ttam valami gyanús személyt, mondtam, nem.

Amiért előszőr azt mondtam kihallgatásomkor, hogy nem jártam ott, és fénykép felmutatása után mondtam, hogy igen, így nem -e lesz bajom, hogy hamisat is állítottam tanúkihallgatásban,bde később mondtam, hogy igen?

Nem fog ügy indulni hamis tanuzásért?

Csak mert a tanuknak igazat kell mondani.

Azt mondtam eljövetelkor, hogy olyan kamerát keressen ahol az látszik, hogy ki markolta fel a pénzt. Azt mondta, be fogják azt is szerezni és meg fogják találni a tettest és elköszönt, hogy viszontlátásra.

2020. júl. 20. 21:09
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
#39 Ez nem okosság volt hanem szánalom valójában. Felesleges volt "hősködnöd"
2020. júl. 25. 15:49
 42/55 anonim ***** válasza:
87%

#37 vagyok, ismét egy kis "vérszívás"-ra. XD

"csak úgy viselkedek a nyomozóhatóság előtt, mint aki van annyira okos mint a nyomozóhatóság,"

Ez tipikusan a kezdő, rendszerint első bűntényesek hozzáállása.

A nyominger sem hülye. Ha te elkezded villogtatni a tudásod, az azt jelzi hogy készültél!

Arra, amire elvileg nem is gondolhattál volna, hacsak mégis van közöd az ügyhöz?

Te tényleg ennyire szánalmas vagy?

2020. júl. 25. 19:12
 43/55 A kérdező kommentje:

Nem első bűntényes vagyok, 5x voltam büntetve.

Most viszont ezt nem követtem el.

2020. júl. 26. 14:25
 44/55 anonim ***** válasza:
100%

#42, #43-nak (kérdezőnek):

Két lehetőség van.

1.) Hazudsz.

2.) Bár 5x voltál büntetve, de egyszer sem letöltendőre.

Én (akár elhiszed akár nem) eddig 14x voltam büntetve. Ebből kb 6-7x letöltendőre.

Aki csak egyszer is volt sitten, az nem tesz fel ilyen (ostoba) kérdést.

2020. júl. 26. 21:01
 45/55 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy voltál büntetve, letöltendőn is voltál, de hidd el én is voltam büntetve csak piti dolgokért. Első három pénzbüntetés volt, bár egyre magasabb, már a negyedik súlyosabb felfüggesztett. Ötödik letöltendő lett volna, ha nem kártalanítom a sértetteket hamar és nem mondtam volna, hogy szánom-bánom elnézést így mindent megragadtam, hogy enyhítő körülmények legyenek és így az ügyész ott rendes volt, ismét felfüggesztettet kért rám, igaz már 10 hónapot 1 évre, a bíróság helybenhagyta, mert mondtam én is, hogy legyen, elfogadom.

Ráadásul enyhe mentális problémám van.

Ha még egy bűncselekményt megállapítást nyer, hogy elkövettem és elítélnek, az bizony már letöltendő lesz. Ezért is tartózkodok mostmár minden ilyen lopás-csalástól stb, mielőtt még nagy baj lenne.

Az, hogy tanú az ember valahol az nem gond, ha százszor kell tanúskodni akkor százszor.

2020. júl. 27. 01:43
 46/55 anonim ***** válasza:

"Ráadásul enyhe mentális problémám van"

Hát mit mondjak meglátszik, max figyelembe veszik ezt.

2020. júl. 27. 09:33
 47/55 anonim ***** válasza:
Az az igazan szomoru, hogy te meg buszke is vagy ra hogy tobbszorosen buntetett eloeletu vagy, mintha ez valami kiemelkedo teljesitmeny vagy erdem lenne, ami utan mar igazi ferfinak szamitasz. Es meg mondd hogy nem vagy cigany...
2020. júl. 27. 10:35
 48/55 A kérdező kommentje:

Utolsó.

Tudod én őszinte vagyok, vállalom, hogy rossz a multam, nem büszkeség, csak nem titkolom ahogy pl. a volt viszkis rabló Ambrus Attila sem. Ez van.

Abban is őszinte vagyok, hogy nem vagyok cigány.

Gondolom onnan gondolod, hogy cigány lennék, mert a bűnözők több mint fele közülük kerűl ki, de tévedtél, mert én nem vagyok az. Magyar fehér vagyok.

Ha az lennék, azt is leírnám őszintén, de nem vagyok az.

És ettől nem nagyfiúskodni akarok csak nyiltan vállalom a multam, minden ismerősöm tud róla és így fogadnak el, hogy voltam rossz fiú.

Akár a tv-ben is elmondanám ország világ előtt a multam, úgy mint pl.az előbb említett személy meg sok mások.

2020. júl. 27. 14:43
 49/55 anonim ***** válasza:

'És ettől nem nagyfiúskodni akarok' vs. 'csak úgy viselkedek a nyomozóhatóság előtt, mint aki van annyira okos mint a nyomozóhatóság,'

Hat en erzek itt nemi ellentmondast...

2020. júl. 27. 17:01
 50/55 anonim ***** válasza:

#44, #45-nek (kérdezőnek):

Tehát nem csalt meg az emberismeretem, nem voltál még börtönben.

Kicsit "villogtatom" még az emberismeretem:

20-25 közötti vagy.

Szülőddel/szüleiddel élsz. Valszeg csak édesanyáddal.

Könnyen befolyásolható vagy mert az eddigi balhéidat nem magadtól találtad ki, hanem mindig "belevittek".

Hisztrionikus személyiség-zavarod van.

Az IQ-d 130-nál magasabb.

Ha ezeket eltaláltam, akkor javaslom hogy fordulj psychológushoz. Nem gúnyból mondom, hanem komolyan!

2020. júl. 27. 18:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!