Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet bajom ezután belőle,...

Lehet bajom ezután belőle, hogy tanúkihallgatáson nem mondtam igazat, aztán elismertem, hogy játram egy helyen?

Figyelt kérdés

Ma voltam tanúkihallgatáson messze, még most is úton vagyok hazafelé, 23.22-re áll meg a vonat ahol lakom városban, gondolom itt netezés közbe megkérdem a jogi kategóriába ezt.

Tehát ma a nyomozó érkezésemkor azt mondta, hogy ő tiszt!ba van a multammal azt is tudja hogy jelenleg is folyik ügy. De most ő tanúként hallgat ki nem kell megilyedni. Amikor hallgatott ki, akkor kérdezte hogy jártam-e ott ahol van a hely ahol voltam a büfébe, feleltem nem. Kérdezte, hogy biztos nem, feleltem-nem-. Tudtam hogy tudja úgyis a nyomozó, hogy jártam ott, mert kamera volt, de nemet mondtam. Azt mondta, fáradjak már oda, odamentem és mutatta, hogy ott vagyok és kérdezte, akkor miért mondtam, hogy nem, feleltem, mert szerettem volna látni, hogy felmutat egy kameraképet. Azt mondta, hogy előszőr is azt kellett volna mondani, hogy igen.

A büfé hátsó bejáratánál ahol az ott dolgozók járnak be-ki, ott egy dobozbol ismeretlen tettes felmarkolt 97 ezer forintot és kérdezte, hogy arról tudok-e, feleltem, nem. Azt kérdezte, hogy és nem e l!ttam valami gyanús személyt, mondtam, nem.

Amiért előszőr azt mondtam kihallgatásomkor, hogy nem jártam ott, és fénykép felmutatása után mondtam, hogy igen, így nem -e lesz bajom, hogy hamisat is állítottam tanúkihallgatásban,bde később mondtam, hogy igen?

Nem fog ügy indulni hamis tanuzásért?

Csak mert a tanuknak igazat kell mondani.

Azt mondtam eljövetelkor, hogy olyan kamerát keressen ahol az látszik, hogy ki markolta fel a pénzt. Azt mondta, be fogják azt is szerezni és meg fogják találni a tettest és elköszönt, hogy viszontlátásra.

2020. júl. 20. 21:09
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:

Tehát azért mondtad azt, hogy nem voltál ott, mert még nem mutatott felvételt, amikor meg mutatott, akkor azért mondtad meg, mert már mutatta? Nem igazán érthető.

A lényeg, hogy hazudtál. Ennek következményei lehetnek.

2020. júl. 21. 07:44
 12/55 anonim ***** válasza:

Szerintem ne telefonálgassál mert csak a saját helyzeted rontod az ügyben mostmár

A jegyzőkönyvet most már úgyis megváltoztatták az új vallomásodra úgyhogy felesleges kavarni még jobban a dolgot

2020. júl. 21. 10:30
 13/55 A kérdező kommentje:

Ha hamis tanúzást követtem volna el, akkor már nem jöhetek haza, hanem ott meggyanusít és őrizetbe vesznek.

Amúgy kérdeztem, hogy menni kell még oda tanúkihallgatásra, mert működik az, hogy a lakóhelyemen is ki tudnak az ügyben hallgatni mint tanút és mondta, hogy igen, valószínű, de újra oda kell menni majd kb 1 hónap múlva folytatólagos tanúkihallgatásra.

2020. júl. 21. 12:48
 14/55 anonim ***** válasza:
Van rá esély, hogy lesz belőle külön ügyed hamis tanúzás miatt.
2020. júl. 21. 17:14
 15/55 anonim ***** válasza:
Megmondta neked a nyomozó hogy nem lesz baj. Te gondoskodtál róla hogy mégis legyen
2020. júl. 21. 17:29
 16/55 TatyóKirály válasza:

Nem gyanúsít meg, és nem vesz őrizetbe egy hamis tanúvallomásért. Legalábbis nagyon extrémnek kellene lennie hozzá.

Ugyanakkor nem teljesen világos, hogy ha tudtad, hogy nincs rólad felvétel, amin ellopsz valamit, akkor miért vártad me azt, hogy mutat-e olyan felvételt is, ahol épp elveszel valamit.

Az, hogy nem mutatott nem jelenti azt, hogy nincs is ilyen felvétele.

De ha ne adj' isten tényleg ártatlan vagy az biztos, hogy ezek után ettől még gyanusítottként fognak kezelni.

2020. júl. 21. 19:49
 17/55 anonim ***** válasza:
Nem értem ezt az egészet. Átcibálnak a fél országon egy kihallgatás miatt? Ezt általában úgy szokták hogy ahol laksz annak a rendőrkapitányságnak küldik ki hogy hallgassanak ki és átküldik nekik az ügyet a kihallgatás idejére.
2020. júl. 21. 19:55
 18/55 A kérdező kommentje:
Van ilyen igen.
2020. júl. 21. 22:53
 19/55 A kérdező kommentje:
Amúgy, ha lett volna olyan kamerafotója amin én eltennék valamit, akkor azt is felmutatta volna, és meg is gyanusított volna nem vacakolna, mert minél hamarabb zárható az ügy annál jobb. Le vannak terhelve azok.
2020. júl. 21. 22:55
 20/55 anonim ***** válasza:
57%

#2 vagyok:

Azoknak üzenem, akik hatóság félrevezetéséve vagy hamis tanúzással riogatnak: cáfolják meg a 2-es válaszom, és utána okoskodjanak!

Kérdezőnek:

Ha kiderül hogy hazudtál, akkor legfeljebb te fogsz a fókuszba kerülni mint gyanúsított. Egyébként nekem mint rutinos rendőrségi törzsvendégnek az a gyanúm, hogy te voltál.

Azért tesztelted a felvételt, hogy kiderítsd hogy mi az ami bizonyítható. Ügyes logika, de egy rutinosabb nyominger beszívatott volna! XD Bár ami késik, az nem biztos hogy múlik is!

2020. júl. 22. 18:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!