Lehet bajom ezután belőle, hogy tanúkihallgatáson nem mondtam igazat, aztán elismertem, hogy játram egy helyen?
Ma voltam tanúkihallgatáson messze, még most is úton vagyok hazafelé, 23.22-re áll meg a vonat ahol lakom városban, gondolom itt netezés közbe megkérdem a jogi kategóriába ezt.
Tehát ma a nyomozó érkezésemkor azt mondta, hogy ő tiszt!ba van a multammal azt is tudja hogy jelenleg is folyik ügy. De most ő tanúként hallgat ki nem kell megilyedni. Amikor hallgatott ki, akkor kérdezte hogy jártam-e ott ahol van a hely ahol voltam a büfébe, feleltem nem. Kérdezte, hogy biztos nem, feleltem-nem-. Tudtam hogy tudja úgyis a nyomozó, hogy jártam ott, mert kamera volt, de nemet mondtam. Azt mondta, fáradjak már oda, odamentem és mutatta, hogy ott vagyok és kérdezte, akkor miért mondtam, hogy nem, feleltem, mert szerettem volna látni, hogy felmutat egy kameraképet. Azt mondta, hogy előszőr is azt kellett volna mondani, hogy igen.
A büfé hátsó bejáratánál ahol az ott dolgozók járnak be-ki, ott egy dobozbol ismeretlen tettes felmarkolt 97 ezer forintot és kérdezte, hogy arról tudok-e, feleltem, nem. Azt kérdezte, hogy és nem e l!ttam valami gyanús személyt, mondtam, nem.
Amiért előszőr azt mondtam kihallgatásomkor, hogy nem jártam ott, és fénykép felmutatása után mondtam, hogy igen, így nem -e lesz bajom, hogy hamisat is állítottam tanúkihallgatásban,bde később mondtam, hogy igen?
Nem fog ügy indulni hamis tanuzásért?
Csak mert a tanuknak igazat kell mondani.
Azt mondtam eljövetelkor, hogy olyan kamerát keressen ahol az látszik, hogy ki markolta fel a pénzt. Azt mondta, be fogják azt is szerezni és meg fogják találni a tettest és elköszönt, hogy viszontlátásra.
A vallomásodat bármikor megváltoztathatod/visszavonhatod.
A hamis tanúzás igazából csak akkor valósulhat meg ha a hamis vallomást az ügy lezártáig fenntartod, és vádat emelnek.
Hamis tanúzás bűncselekménynek minősül,ha nagyon akarnak belekötnek a bíróságon is az ügyész is meg az ügyvéd is, nemcsak a rendőrségen lesz belőle problémád
Egyébként meg ha hazudsz annak ellenére, hogy a rendőrség tisztában van vele, hogy hazudsz mert videós bizonyitékuk van rá, hogy ott voltál, akkor csak a saját helyzeted rontod és könnyen tanúból gyanúsitottá válhatsz
Ne hazudj ha elmész tanúskodni.
Nem is értem ha ártatlan vagy az ügyben akkor miért nem mondtál igazat a rendőrségen?
3!
Ezt nagyon benézted, mert nem vagyok cigány. Magyar fehér vagyok.
Én sem csípem őket, mert sok a gond velük, mindig kéregetnek, hogy tesó adj egy cigit, adj egy százast stb. Tele van éjjel velük a máv állomás.
Nem is értem, hogy honnan gondoltál ilyet.
Amúgy jártam azon helyen, tudtam hogy van kamera és a nyomozónak megvan a felvétel, de azért mondtam, hogy megvártam felmutassa, majd akkor igent mondtam, és mondtam is neki, hogy azért mondtam nemet, mert megvártam, hogy úgyis mutat képet.
Nyugondt vagyok, mert ha olyan kép lenne ahol az látszik, hogy én viszem a pénzt, akkor azt is felmutatta volna, de ilyen nincs, nem is lesz. Kénytelen lesz máshogy felkutatni az elkövetőt. Szerintem ott dolgozó lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!