Ezek normálisak? Elfogadták a kisebb lopásért is 45-90 napos börtönről szóló jogszabályt?
Az ész megáll, ezen túl csórsz vagy legalábbis hivatalos verzió szerint csórsz egy akármit, egy tábla Milka csokit a tescoból és börtön lesz?
Szerintetek a meleg miatt kattantak be vagy mi van itt? Amikor van olyan börtön ahol majdnem 300 % a telítetség ???
És elkezdik majd megnyitják azokat a börtönöket amelykeet bezártak. Na csak könyörgöm, azokat azért zárták be, mert nem felelnek meg semmilyen normának.
Akkor most mégis meg fog felelni?
Ez már komolyan szinte abszurd. na majd most akkor elég sokan megjárják a börtönt, családanyák akiknek kisgyereke kibontja a rágót és stb ...
Mi a véleményetek ? nem durva ez ? Lassan elérkezünk irán szintjére, és karlevágás lesz.
Egy bűnöző ne várjon már el uniós normákat, rendben?
Az áldozatnak bezzeg nincsenek jogai uniós normákra? Csak a bűnözőnek. Rohadt liberalizmus...
a 17:21-es nem mond hülyeséget. Ne haragudj kedves kérdező, de bármikor történhet veled is akármi (Isten mentsen meg tőle), te tényleg nyugodt vagy, hogy megölik, megerőszakolják valakidet és az elkövető vígan tv-zik, melegedik és edzi magát a börtönbe a haverokkal???
Ráadásul több pénzbe kerül egy napi költsége egy rabnak, mint amennyit én két nap keresek.
Úgy bírom amikor az ember csak úgy csípőből rávágja valamire hogy "nem megvalósítható".Szerinted a középkorban fűtött kispolgári szobák voltak a cellák ?
"amiket felhozol, az mind bizonyítottan baromság, ne haragudj, kezdve a fogvatartottakkal való bö9rtönépítéstől a helyben való kivégzésig ..
ugye ezt nem gondolod komolyan? "
Arra próbáltam rávilágítani,hogy ez még mindig luxus az afrikai stb körülményekhez képest.
"Úr isten, korhatár leszállítása ...
Te komolyan hiszel abban,hogy csak mert leviszik 12-re mondjuk a büntethetőséget, akkor bármi javulni fog"
Tudod az ún. hiperszuper példakép NYUGATON is fontolgatják a korhatár leszállítását -néhol be is vágják őket a dutyiba-mert egyre több a fiatalkorú elkövető.Mellesleg a kor nem ad felmentést a bűnözés alól.
Mit szólsz ahhoz amikor az orkok a GYEREKÜKET küldik lopni mert ő nem büntethető ??
"e fárassz már, olvass inkább szociológiai tanulmányokat erről! "
Azzal a "vadkeleten" ki törölheted a **** !
07:04
"s hááát, na megint egy statisztikával jönnék, valaki csak úgy érdekességképpen megnézte már mekkora költség az államnak éves szinten a börtönök fenntartása? "
Akkor jó kapitalista módon minimalizáljuk a költségeket pl kényszermunkával...
"hanem 20 ezer alatt bizony a szabálysértési törvény alapján 150 ezret is kaphat az illető, tehát ne ferdítsünk ..."
A segélyből nem lehet levonni, vagy elmennek "szemetet szedni" (lógni) 5 napon keresztül.
Ezzel a 20e forintos értékhatárral gyakorlatilag legalizálták a lopást...
Szerencsére a következő rendszerben az ilyen liberális gondolkodásmódúaknak nem lesz szükség a szolgálataikra.
"Akkor jó kapitalista módon minimalizáljuk a költségeket pl kényszermunkával... "
na jó, én feladom ezt ...
értsd meg, nemzetközi emberjogi szerződések értelmében SEM, amelyeket mellesleg magyarország aláírt, nem lehet kényzseríteni senkit a munkára
ilyen egyszerű, ez tényleg felfoghatatlan? csak mert asszem most írom le harmadszor
tegnap 23:36
"Szó se lehet erőszakról se elzárásról ilyen miatt egy normális, fejlett demokráciában, pontosabban semmi értelme nincs. Ez ismét kimutatott, igazolt tény, aztán persze beleköthetsz, attól még így van"
Mi a kimutatott tény te hülyegyerek?
Magyarázd már el, hogy miért ne lenne hatásos ha pl a gyerekedet amikor te felbiztatásodra kibontja a csokit a boltban, egy rendőr gumibottal elfenekelné, téged meg láncra vernének és két napig a kőbányában kényszermunkán dolgoztatnának amíg meg nem téríted az okozott kárt.
Nehogymár azt mondd nem lenne elrettentő, és legközelebb is lopnál v lopatnál?
Érdekes módon a Horty-rendszerben is így volt, tudom az őseimtől, és akkor jóval kevesebbet loptak a ciggerek. Anyám mesélte hogy aki lopott, a csendőrök láncra verték, végigvezették a falun hogy mindenki lássa melyik a lopós.
Ne akard már bemagyarázni senkinek ezt a hülyeséget "szociológiának" nevezve hogy a büntetés nem visszatartó. Ez nem a Mónika show ahol minden barmoságot elhisznek.
Ez kb olyan mintha azt akarnád bemagyarázni hogy nappal van sőtét éjjel meg világos. Ez nem szociológia. Max szcientológia vagy vmi egyéb hülye vallás. Ott szoktak ilyen fordítottan gondolkodni és képtelen dolgokban hinni.
Amúgy meg ha ilyen okos vagy cigikém, akkor mondd szerinted mi lenne a megoldás? Vagy talán úgy gondolod hogy a gádzsók majd továbbra is eltartják az egyre szaporodó kiscsaládod? Mit gondolsz meddig fogjuk még tűrni a hülyeségeiteket? Ideje lenne már alkalmazkodni az Európai normákhoz, és elkezdeni dolgozni nem azon siránkozni hogy egyre kevesebb a segíly meg most má lopni sem lehet, jáj istenem mi lessz velünk?
Az lesz, hogy vagy megszoktok, vagy megszöktök.
Nem fogunk eltartani titeket vegyétek már észre elég volt az ingyenélőkből.
Figyelj : Hoznak egy szabályt -> aki szabályt sért börtönbe kerül. A szabálysértés mértéke határozza meg mennyi időre és melyik börtönbe kerül. A börtönbe alapból talán kapnál kaját. Ha mész dolgozni kapnál havonta 1 ruhát és mondjuk gyakrabban moshatnád. a fűtés is munka alapján működne, külön lehetne fűteni minden börtöncellát. Az kapna fűtést aki megdolgozott érte.
Tehát nem értem hol itt a felháborodás ha valaki azt mondja hogy ne járjon 1 rabnak 2* csillagos hotelnyi kényelem. miért járna? mert elment lopni ? a francokat.
persze ez csak értelmes tervezés és értelmes szabályok mellett működhetne, de hát az ebben az országban nem sok van, így átgondolva lehet tényleg hülyeség ez a jogszabály. Én csak azt nem értem hogy ott a média. Nyomják a barátok köztöt minden nap, megkérdezel akárkit az utcán nagy valószínűséggel tudja hogy mi volt benne előző este. Na most lehetne a barátok közt reklámszünetében valami szarság hogy ne lopjá mert börtönbe kerülsz ahol megbasszák a valagad ( ez ellen a csúcsszuper eu-s szabvány börtönöd se kivétel ) Annak szerintem lenne visszatartó ereje. Ha nem is hatalmas de egy minimális biztos.
"értsd meg, nemzetközi emberjogi szerződések értelmében SEM, amelyeket mellesleg magyarország aláírt, nem lehet kényzseríteni senkit a munkára"
Arra sem lehet viszont kényszeríteni az államot, hogy segélyezzen. Egyszerűen megszünne a családi pótlék és a munkanélküli segély, mert ezt a kettőt veszik leginkább igénybe az ingyenélő bűnözők. A megspórolt pénzből börtönöket építenék. Nem nyugati színvonalút. Csak épp megfelelőt. Meg kíbővíteném a rendőrök és az állampolgárok jogait az önvédelemmmel kapcsolatban.
Nehogymár az elkövetőnek több joga legyen mint az áldozatnak! Ugyanúgy mint US-ban v Finnországban is. Aki rabolni akar, azt egyszerüen lelövik. A rendőrség pedig félrenéz. Jogos önvédelem volt, az életemet fenyegette. Sok emberéletet oltottak már ki vidéken a csoportokban járkáló "megélhetési rablók". A médiában is több figyelmet kaphatnának ezek a bűncselekmények, hogy az emberek tudják hányadán állnak.
Tehát meg lehetne ezt Eu-konform módon is oldani. Ott is megoldják, nem lehet büntetlenül lopkodni akkor sem ha vki szinesbőrű. De előbb-utóbb nálunk is meg fogják oldani, ez a törvényszigorítás csak az első lépés szerintem. Még tanuljuk a "demokráciát" azt nem nagyon tudunk ezek között a keretek között intézkedni. De nyugattól sokat lehet tanulni. És a mostani kormány végre hajlandó a változtatásra.
"szociálpszichológus vagyok egyébként , és fehér"
Ennyi ésszel nem fogsz nagy karriert befutni:P:D
Sztem menj el kapálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!