Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezek normálisak? Elfogadták a...

Ezek normálisak? Elfogadták a kisebb lopásért is 45-90 napos börtönről szóló jogszabályt?

Figyelt kérdés

Az ész megáll, ezen túl csórsz vagy legalábbis hivatalos verzió szerint csórsz egy akármit, egy tábla Milka csokit a tescoból és börtön lesz?

Szerintetek a meleg miatt kattantak be vagy mi van itt? Amikor van olyan börtön ahol majdnem 300 % a telítetség ???

És elkezdik majd megnyitják azokat a börtönöket amelykeet bezártak. Na csak könyörgöm, azokat azért zárták be, mert nem felelnek meg semmilyen normának.

Akkor most mégis meg fog felelni?

Ez már komolyan szinte abszurd. na majd most akkor elég sokan megjárják a börtönt, családanyák akiknek kisgyereke kibontja a rágót és stb ...

Mi a véleményetek ? nem durva ez ? Lassan elérkezünk irán szintjére, és karlevágás lesz.

2010. júl. 23. 22:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/112 anonim ***** válasza:
41%

1. Szerinted a büntetésnek nincs visszatartó ereje? Mint már írtam Szent László törvényt hozott, hogy aki egy tyúknál többet lop - akasztás. Pár évtized alatt helyreállt az addig igen vacak közbiztonság. Akkor mégiscsak van visszatartó erő?

2. Mikor veszed már észre, hogy a liberalizmust kifejezetten a bűnözők szeretik. Aki tisztességes munkából él az nem bánja az egyesek szerint már-már diktatúrának hívott rendteremtést, mert végre úgy érzi, hogy talán biztonságban van amiért megdolgozott. A lopások büntetési tételén meg csak az háborog akinek félnivalója van.

3. Ha rajtam múlna még több jogot adnék a rendőrségnek. Tudod a hatvanas években ha eltűnt egyetlen szőlőkaró a rendőrök végigverték a cigánysort míg elő nem került. Jóval kisebb volt a bűnözés és ez tapasztalati tény ami persze ellentmond az semmirevaló szociológiai tanulmányaidnak mely szerint a büntetés nem visszatartó erő. Talán élj közöttük és több elképzelésed lesz a valóságról mint tanulmányokat olvasgatva.

4. Ha rajtam múlna a hozzád hasonlóknak munkaköri kötelességgé tenném, hogy olyan falvakban éljenek ahol a lakosság min. harmada roma és oda járjanak iskolába a gyerekeik is. Szerintem jóval kevesebb idióta tanulmány születne.

2010. júl. 24. 21:53
 92/112 A kérdező kommentje:

Mikor veszed már észre, hogy a liberalizmust kifejezetten a bűnözők szeretik.

---- Hát én mégse vagyok bűnöző, csak sztem aki gondolkodó valamilyen szinten, az ezt vallja.

3. Ha rajtam múlna még több jogot adnék a rendőrségnek

----- hű de nagy szerencse h nem rajtad múlik ... ne viccelj már, éppen arról van szó, hogy el kellene venni a "jogaikból" mert sajnos túlságosan visszaélnek vele, és indokolatlanul alkalmazzák a legtöbbet, na és amikor egy ennyire korrupt rendőrségünk van, akkor azt mondod, ettől várod a redteremtést?

Figyelj, ez nem a humor kategória!

Te a realitásban élsz?

A mai rendőrség az alvilág által irányított, ennél korruptabb nem igazán lehetne már, és azt mondod, még adjunk nekik jogokat? Mi lenne itt ? Jézus isten .... Neked nagyon nincs közöd a valósághoz, holott ezt rólam állítod.

2010. júl. 24. 22:11
 93/112 anonim ***** válasza:
32%

"A mai rendőrség az alvilág által irányított, ennél korruptabb nem igazán lehetne már"

És akkor ebbe nyugodjunk bele ugyanúgy mint a cigánybűnözésbe. Sőt! Tagadjuk. Hiszen amiről nem tudunk az nem fáj. De ha mondjuk egyszer téged rabolnak ki ölnek meg 2000Ft-ért vagy vmelyik hozzátartozódat akkor is gondolj majd a liberalizmus nemes eszméjére!

2010. júl. 24. 22:34
 94/112 A kérdező kommentje:

Nem kell belenyugodni, de sajnos ilyen a rendszer, próübálj meg bármit tenni, aztán majd egy bűnügy közepén találod magad és lecsuknak 20 évre. ez itt magyarország.

a másik pedig, mi köze van a liberalizmusnak a rabláshoz?? könyörgöm .......

2010. júl. 24. 22:52
 95/112 anonim ***** válasza:
61%
Ázsiában meg Dél-Amerikában nem éppen kényelmes börtönök vannak és mégis van bűnözés. Kínában bőszen osztogatják a halálbüntetéseket és a börtönök megsem kongnak az ürességtől.
2010. júl. 24. 23:15
 96/112 A kérdező kommentje:

23:15

----- na hát én is kb erről a jelenségről beszélek

És a pszichés oka ennek nagyon egyszerű, nevezetesen, senki nem úgy megy el bűnözni, hogy "na ma megcsinálom, aztán holnap lecsuknak", hanem nyilván abban a feltevésben megy el, hogy nem tudják elkapni.

Pont emiatt baromira mindegy, hogy szigorítunk meg nem szogorítunk, és ezért mondtam, hogy tehát végeredményben semmilyen visszatartó és elrettentő ereje nincs.

De sztem ha ezt így átgondolja valaki, elég könnyen belátható.

2010. júl. 25. 09:31
 97/112 anonim ***** válasza:
Akkor töröljük el a büntetést. Szólj mire megvan, hogy elsőnek mehessek bankot rabolni.
2010. júl. 25. 09:47
 98/112 anonim ***** válasza:
Na és akkor mi a módja annak, hogy véglegesen kivonjuk a bűnözőt a forgalomból, amitől BIZTOSAN nem fog több bűncselekményt elkövetni...
2010. júl. 25. 10:00
 99/112 anonim ***** válasza:

"mi köze van a liberalizmusnak a rabláshoz?"

Például az hogy a "liberalizmus" teszi lehetővé a Hagyó, Hunvald, félék nyilvános lopkodásait, mivel abban a tudatban teszik hogy őket komolyabb szankció úgysem érheti.

A rendőrségi politikai korrupció is erre vezethető vissza. Lásd a bűnöző jogai erősebbek mint a leleplezőé Dávi Ibolyát megbüntetik mert lebuktatta a lehallgatós UD Zrt-t. Tehát odáig fajultunk, hogy az a bűnös aki a bűnszervezetet le meri leplezni. Hiszen a bűnözőnek jogai vannak. Joga van bűnözni. Ide vezet a librealizmus. Ezért működéskptelen zsákutca ugyanúgy mint a kommunizmus. Senki nem lesz becsületes ha becsteleül is meg lehet élni sőt az a gyors meggazdagodás útja. A törvényeket törvényi szankciókat azért találták ki, mert az "ejnye bejnye" meg az "erkölcsös viselkedés" nem elegendő vannak, akiket csak a várható szankciók következmények riasztanak el a bűncselekmény elkövetésétől. Ha azt látják hogy ezek a szankciók elmaradnak vagy gyengék nem elég elrettentőek akkor nem fognak szabálykövető életet élni. Nem véletlenül alakult ez ki így évezredek alatt a történelem során. És nem ilyen egyszerű hogy "szegény éhező cigánygyerek" azt érzelmi kiindulásból úgy gondolod hogy akkor ne büntessünk mert az csúnya dolog.

23:15

"Ázsiában meg Dél-Amerikában nem éppen kényelmes börtönök vannak és mégis van bűnözés. Kínában bőszen osztogatják a halálbüntetéseket és a börtönök megsem kongnak az ürességtől."

De ugye nincs összehasonlítási alap mert azt nem tudjuk hogyha "Európai szinvonalú" börtönök lennének akkor mennyien lennének benne. Pláne hogy ott milyen élet körülmények vannak, valószínűleg a lakossg 90% a lenne a humánus eu konform börtönöknben. Na és akkor ezeket ki tartsa el?

Valószínűleg pont azért van halálbüntetés mert csak így lehet kordában tartani a szinesbőrű primitív népséget. Ugyanis a primitívséggel az erőszakosságra való hajlam is nő. Ezért is volna cél ezeket itt is "kivonni a forgalomból" hogy legalább az ilyen emberek ne szaporodhassanak.

2010. júl. 25. 10:04
 100/112 A kérdező kommentje:

hűűű hallod-e, azért durva vagy, nem írok litániát erre is, csak az utolsó mondataidra reagálnék, hogy nem értek egyet azzal, hogy a primitívséggel nő az erőszakra való hajlam

nézd meg a még mindig primitív, törzsi szinten élő népeket, és náluk pont hogy alig van erőszak

az emberben ösztönösen az erőszak meg van ugyan, csakhogy azt ki kell váltania valamilyen tényezőnek, lényeg, hogy ilyet nem lehet kijelenteni általánosságban, amit te mondtál (és még ha ezt el is fogadjuk, akkor is ösztönös szintről beszélünk, csak hát az ember túljutott az ösztönös szintnél, és képes irányítani cselekedeteit, sőt gondolatait - vagyis legtöbbször, úgyhogy nem lehet ezt azonosítani az állati ösztönnel)

és nem cigókra gondolok most, mert megint valaki azzal fog jönni, hanem általánosságban beszélve, az más kérdés, hogy társadalmi helyzetük, megítélésük stb miatt statisztikailag valóban jóval nagyobb számban agresszívebbek, na de ide is kell egy ok!

2010. júl. 25. 12:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!