Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezek normálisak? Elfogadták a...

Ezek normálisak? Elfogadták a kisebb lopásért is 45-90 napos börtönről szóló jogszabályt?

Figyelt kérdés

Az ész megáll, ezen túl csórsz vagy legalábbis hivatalos verzió szerint csórsz egy akármit, egy tábla Milka csokit a tescoból és börtön lesz?

Szerintetek a meleg miatt kattantak be vagy mi van itt? Amikor van olyan börtön ahol majdnem 300 % a telítetség ???

És elkezdik majd megnyitják azokat a börtönöket amelykeet bezártak. Na csak könyörgöm, azokat azért zárták be, mert nem felelnek meg semmilyen normának.

Akkor most mégis meg fog felelni?

Ez már komolyan szinte abszurd. na majd most akkor elég sokan megjárják a börtönt, családanyák akiknek kisgyereke kibontja a rágót és stb ...

Mi a véleményetek ? nem durva ez ? Lassan elérkezünk irán szintjére, és karlevágás lesz.

2010. júl. 23. 22:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/112 <b>Chuck Norris</b> ***** válasza:
87%

Akkor változtass ezen a problémán. Olvasgass szociális tanulmányokat biztos sok minden fog változni. Én nem halottam erről a törvényről , most nem is néznék utána de ha valaki belinkelné azt megköszönném.

Így látatlanban annyit gondolok róla hogy engem nem zavar, ha meg tudják oldani az elhelyezésüket(új börtönök stb) akkor maradhat. Annál ami volt még ez is jobb!(20k alatt semmi baj kisfiam, gyere vissza holnap és próbáld meg újra)

2010. júl. 23. 23:23
 22/112 anonim ***** válasza:
91%
Tényleg nem kell lopni, és akkor mindegy mennyit lehet kapni érte. Engem az jobban idegesít, hogy emberölést meg lehet úszni 5-10 évvel. :(
2010. júl. 23. 23:24
 23/112 A kérdező kommentje:

"csórsz egy akármit, egy tábla Milka csokit a tescoból és börtön lesz? "

Többet nem fogsz lopni. Szerintem még gyenge is a törvény. 1. lopás jobbkéz, 2. lopás balkéz, 3. lopás kötél."""

ewnnyi naiv embert ......

tuiod mindez oké lenne, ha nem az menne ebben az országban, hogy mondjuk példaképpen a tescóüban a csokitolvajt elkapják és nagyon nagylegények persze, de az a kutyát nem zavarja és érinthetetlenek, hogy a biztonsági őrség az, akik a fél áruházat kilopják .. és nem csokinként, hanem plazmatévénként

most akkor ki is és hogyan is ?

tök jó, mostaztán jól el lehetverni a port a kicsiken megint, a nagy halak pedig úsznak tovább, ahogy eddig is

2010. júl. 23. 23:25
 24/112 anonim ***** válasza:
66%
A szegények megfegyelmezésére csak két mód van: Az elzárás és az erőszak. Minden ettől eltérő állítás TÉVESZMÉKEN ALAPULÓ HAZUGSÁG. Ezek a "szociológiai tanulmányok" meg az enyhe büntetőjog vezettek oda, hogy egyesekben ilyen kérdés mint ez felmerül egyáltalán. Ja és hiába hiszed, hogy Európában lehet lopni: Európában is SZENT A MAGÁNTULAJDON: Olvassá már utána Sárközy a rendőreivel hatóvadászatot intéz a kisebbségi bűnözők ellen. A finneknél egyszerűen lelövik az ilyeneket a rendőrség pedig önvédelemnek tekinti, Olaszoknál Szlovákoknál fallal veszik körbe a cigánygettót és ha a cigány ki akar menni rögtön igazoltatják megmotozzák nincs e nála fegyver. Ez a fene nagy liberalizmus kapatta el így az embereket hogy azt hiszik szabad lopni. Nem szabad és soha nem is volt az.
2010. júl. 23. 23:26
 25/112 anonim ***** válasza:
88%
Miután nem lopok teljesen mindegy mi jár érte. Igenis örülök neki. Ki a frász mondta, hogy kötelező bármit is ellopni? Nem ez a durva, hanem az, hogy amíg volt a megélhetési bűnözés kategória kettesével lopták a tyúkokat mert az ugye még határon belül volt. Ha meg olyan okos vagy szociológiából akkor javaslom a történelem tanulmányozását is. Már a 6. o. -os tananyagban szerepel, hogy az akkori áldatlan állapotokra válaszul Szent László király bevezette a törvényt, hogy aki egy tyúknál nagyobb értéket lop felakasztják. Érdekes módon pár év alatt rend lett. Pontosan ez az a rend amire a tisztességes emberek vágynak. A börtönviszonyokról meg annyit, hogy nem kötelező oda kerülni.
2010. júl. 23. 23:26
 26/112 anonim ***** válasza:
én annak kifejezetten örülnék ha egy egy tolvajnak levágnák a kezét sőt én még tovább is mennék. első lopás kéz ásodik fej. nehogy már ezek a tetves barnabőrűek mindent megússzanak aki meg fehér és lop az is megérdemli
2010. júl. 23. 23:28
 27/112 anonim ***** válasza:
*második
2010. júl. 23. 23:29
 28/112 <b>Chuck Norris</b> ***** válasza:

Mindenki kicsiként kezdi. Ha kiskorodba beléd nevelik ne lopj mert 1 hónap börtönbe mész akkor máshogy áll majd a dolgokhoz a jövőben is. Jelenleg én pl azt látom lehetsz egy ország irányítója, lehetsz 1 kisebb üzletember, lehetsz 1 bolti vásárló, lehetsz 1 egyszerű ügyfél lophatsz. Mert nagy valószínűséggel nem kapnak el. Ha el is kapnak elég kicsi az esélye hogy börtönbe mész. Ennyi. Ennél bármi jobb!

De sajnos jelenleg ebben az országban mindenki lop, mindenki okosságokkal próbál szerezni egy kis plusz jövedelmet. Persze lehet mondani hogy a kicsikkel ne foglalkozzunk , de később a kicsikből lesznek a nagyok :)

2010. júl. 23. 23:33
 29/112 A kérdező kommentje:

"A szegények megfegyelmezésére csak két mód van: Az elzárás és az erőszak. Minden ettől eltérő állítás TÉVESZMÉKEN ALAPULÓ HAZUGSÁG. Ezek a "szociológiai tanulmányok"

Mindig úgy irigyeltem az ilyen szuper okos embereket akik kétségbe vonnak komoly tudományos tanulmányokat, és ők márpedig megmonjdák a frankót.

Szó se lehet erőszakról se elzárásról ilyen miatt egy normális, fejlett demokráciában, pontosabban semmi értelme nincs. Ez ismét kimutatott, igazolt tény, aztán persze beleköthetsz, attól még így van.

2010. júl. 23. 23:36
 30/112 anonim ***** válasza:
a börtönök számának növelésével csak azt éred el, h még kevesebb jut minden másra és a bűnözőket az állam pénzén tartod el! érted? elgondolkodtál ezen? -.-
2010. júl. 23. 23:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!