A legjobb barátom fia küzd éppen az elvonási tünetekkel. A füves cigi körül forog az egész élete. Nem ismerte fel , hol a határ. Személyes tapasztalatom nincs. Csak a "hagyományos " cigiről nem vagyok képes leszokni.
Nyilván ez a séma nem húzható rá mindenkire, és én nem is azt mondtam eddig sem, hogy mindenképp rászokik aki él vele. Csupán a veszélyére szerettem volna felhívni a figyelmet. A legtöbb fiatal mértéktelenül próbál élni. Mindenki a saját anyagi lehetőségein belül.
Az Ozorai bulival sincs semmi bajom. Senkit nem zavar. Máshol is van (Sziget, stb) mindenféle drog, mégsem lesz a teljes közönség fogyasztó.
Mindemellett, amíg tilos az országunkban szívni, eladni, stb, addig nem lehet felróni a sünök ellen semmi rosszat, ha razziáznak. Ez a dolguk. Annakidején, mi is beleestünk egypárszor razziába, mégsem gondoltuk, hogy sunyi tetvek a rendőrök. Lement a razzia, folytatódott a buli. Bár akkoriban inkább a KMK-sokat (közveszélyes munka kerülő) és a kőrözötteket szűrték ki.
Jol tettek, hogy razziaztak, az osszes ilyen helyen ezt kene csinalniuk, de nem kene megallni ezen a szinten mert itt csak a pitianer kis seggdugaszokat b@szogatjak. Ra kene menni az igazan nagy halakra is, akik termesztik, terjesztik a drogot es 100 eveket kiszabni a rohadt patkanyoknak!
Aki pedig azt mondja, hogy a fu nem okoz fuggoseget az a tajekozatlan a temaban. Pszichikai fuggoseget okoz, es hosszutavon szellemi leepulest. Nem tudok olyan fuvesrol akinek ne kellene estenkent a "lefekvos" cigi, mert anelkul mar nem is tud elaludni. Ez mar a fuggoseg jele, es ennel csak rosszabb lesz.
Az, hogy a drgofogyasztas mindenki szemelyes dolga szinten nem stimmel. Mivel ezek nem olcso dolgok, es a legtobb fiatal nem rendelkezik allando munkaval, jovedelemmel, vagy aki igen, azok nagy resze is elvesziti az allasat ha nem tudja megtartani azt a merteket, hogy normalis eletet eljen, es csak alkalmi fogyaszto legyen, az allasa, az egszisztenciaja megtartasaval, (amit a drogosok 90%-a NEM tud megtartani) a drogra valo penzt sokszor otthonrol lopkodjak, vagy mas, komolyabb buncselekmenybol szerzik, igy az eletviteluk hatassal van masokra. A drogfuggok kezelese, korhazi ellatasa, stb.. pedig szinten nem 2 Ft, amit szinten nem ok maguk fizetnek meg.
Erdekes dolog, hogy a nagy drogliberalis orszag Hollandia is szigorit a drogtorvenyein es meg akarjak tiltani (vagy mar meg is tettek) a kulfoldiek drogfogyasztasat a coffee shop-okban! Ezek szerint valami nem mukodott ott sem!
A drog gyenge jellemu sz@r alakoknak valo, es meg jobban azza tesz. Az alkoholistakrol sincs jobb velemnyem mielott meg barki ezzel a tipikus hulyedumaval jonne. Annak is sokkal szigorubb szabalyoza kene, mind az eloallitas, mind a vasarlas/fogyasztas teren.
Aki pedig nem latja az alapveto kulonbseget a drog es az alkohol kozott annak egyik sem valo, mert az azt jelenti, hogy mindegyikkel csak "szetcsapni" tudja magat.
ma 16:01
Es ki kotelez, hogy ebben az orszagban elj?
Talalj egy olyat ahol nem szegyellsz elni es menj oda! Javaslom Jamaikat. :)
Melleselg nem tudom, hogy hany eves vagy, de ha lesz legalabb 15-20 ev tapasztalatod a temaban akkor talan elmondhatjuk, hogy lesz egy kicsi ralatasod a valosagra, mert akkor latod, hogy hol tartanak a barataid, vagy te magad akik "csak" ezt, meg "csak" azt csinaltak.
"Snoop Dogg is szívja"
Van ahonnan már nem lehet lejjebb épülni, illetve nem feltűnő. Attól, hogy valaki sokat keres azzal amit csinál még nem biztos, hogy intelligencia bajnok. (kiszel tünci, pákó stb)
Mint leírtam fentebb, a barátom fia teljesen kikészül, ha nem jut hozzá. Ő maga is szeretné abbahagyni, de amikor egy-két napig nem füstöl semmit, olyan agresszív, kötekedős lesz, hogy volt amikor az apja be kellett zárja a szobájába, s volt mikor ki kellett hozzá hívni a dokit, mert remegett, sírt, karmolta magát. Próbálta alkohollal pótolni de nem vált be neki. Előfordult párszor, hogy késő este és éjjel hívott át az apja, hogy segítsek neki, mert nem bír a fiával. Végül, mikor a gyerek magától nem volt képes letenni végleg, bevállalta önként az elvonót. Nem fizikai (mint a kemény drogoknál), hanem pszichikai elvonás jelentkezik.
Nem mindenki kerül ilyen állapotba a hirtelen elvonástól, tudom. De! Nem tudni előre.
Úgyhogy amíg valaki nem látott ilyet a saját szemével, az nekem ne magyarázzon a veszélytelenségéről.
Rettegek, hogy a saját gyerekeim is rákapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!