Miért van sok fiatal kiakadva a Hamburger-adó miatt?
Elképedve olvastam/hallgattam pár ismerősöm véleményét, akik a 16-20 éves korosztályba tartoznak. Minősíthetetlen hangnemben, szóhasználatban nyilvánították ki nemtetszésüket az új adót illetően. Szitkozódtak, átkozódtak, hogy ezentúl drágábban vásárolhatnak cigarettát, alkoholt (amiből egyébként az abszolút rossz minőséget fogyasztják nagy mértékben, nem minőségi borokat egy-egy étel mellé alkalomadtán).
Egyszerűen ép ésszel nem tudom felfogni, hogy egy mai fiatalnak ez legyen a legnagyobb problémája! Nekem és pár (az én értékítéletemben) értelmesebb fiatalnak, akik foglalkozunk azért a közélettel, politikával, az okoz fejfájást, hogy pályakezdőként mihez kezdünk, hogy/hol helyezkedünk el, majd, ha eljön az idő, lesz-e megfelelő alapunk a családteremtéshez, mi lesz a kultúránkkal, és akkor egyesek ilyeneken hőzöngenek... Ráadásul, teszik ezt úgy, hogy 80%-uk még saját keresettel sem rendelkezik, vagy a szüleiktől kapják az élvezeti cikkekre a pénzt vagy munkanélküli segély formájában...
Tényleg ennyire hanyatlik a társadalom? Mi lesz így az országgal? Ilyen emberek fogják eltartani?
Egy felháborodott lány
05:30
De esetünkben az volt.
Amúgy nem vagyok képbe, hogy zajlott le ennek a megszavazása a ennek az adóemelésnek? Politikusok hozták meg a döntést biológusok, doktorok nélkül? Mert szerintem qrvára nem az érdekli őket, hogy ki mennyire lesz egészséges....
"Amúgy nem vagyok képbe, hogy zajlott le ennek a megszavazása a ennek az adóemelésnek? Politikusok hozták meg a döntést biológusok, doktorok nélkül? Mert szerintem qrvára nem az érdekli őket, hogy ki mennyire lesz egészséges..."
Erről annyit, hogy nem kellett volna diktatórikus szintre emelhető hatalmat adni puszta elkeseredésből egy olyan pártnak, ami csak az emberek nyomorát hivatott felhasználni. ;)
14:31
És ha már itt tartunk még annyit, hogy elavult a rencer, kéne egy új.
"de inkább az egészséges ételeket kéne TÁMOGATNI, nem pedig drágítani az egészségteleneket,"
jól látod, akkor így KELLENE lennie, ha ez egy szociálpolitikai intézkedés lenne, de nem az. Itt a cél egyáltalán nem az, hogy az emberek egészségesek legyenek, ez a duma része a dolognak. Ha támogatnák az ún. "egészségesebb" ételek árát, az a költségvetés számára kiadás lenne. Ha adót tesznek az "egészségtelen" kajákra, az viszont bevétel. Gondolom te is érzed, hogy a kormánynak melyik éri meg jobban :) Az meg le van szarva, hogy az állampolgároknak (akiket ezek ott a parlamentben elvileg képviselnek) mi éri meg jobban.
Hiába vannak kiakadva majd zúgolódnak egy kicsit oszt hazamennek.
Az államnak pénzre van szüksége. A milliónyi lehetőségből ez csak az egyik. Ha jól tálalják akkor gyorsan elfogadhatóvá válik. Majd nézd meg egy hónap múlva miről beszélnek az emberek, szerintem a hamburgeradó már csak huszadrangú téma lesz.
Most hirtelen a cukor a liszt egészségtelen hírértéke megnőtt miközben jelentősen megnőtt az ára. De lehet éppen ezért. Ne zúgolódjon a nép, hisz ezek a termékek úgyis egészségtelenek, miközben jól tudja az embereknek életmódváltásra lenne szükség, hogy ezekből kevesebbet fogyasszanak. Tehát fogyni fog a termék drágábban is.
És ez vonatkozik a hamburgerre is. A lényeg a több bevétel.
Kíváncsi lennék például mennyivel kevesebb a cigi fogyasztás miközben az ára jelentősen megnőtt.
SZERINTEM NEM SOKKAL. És a bevétel maradt.
Ezt hívják képmutatásnak.
Ökörköri
Az egészséges-egészségtelen fogalmak nagyon tágan értelmezendők.Én hiába nem dohányzom biztos vagyok benne hogy ha most felboncolnának nem lenne nagyon szép a tüdőm már alapból amiatt mert Budapesten lakom és nem az Alpok tetején.
Értitek voltaképpen nagyvárosban is egészségtelen élni,ennyi erővel megadóztathatóak lennének a nagyvárosok lakói is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!