Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért van sok fiatal kiakadva...

Miért van sok fiatal kiakadva a Hamburger-adó miatt?

Figyelt kérdés

Elképedve olvastam/hallgattam pár ismerősöm véleményét, akik a 16-20 éves korosztályba tartoznak. Minősíthetetlen hangnemben, szóhasználatban nyilvánították ki nemtetszésüket az új adót illetően. Szitkozódtak, átkozódtak, hogy ezentúl drágábban vásárolhatnak cigarettát, alkoholt (amiből egyébként az abszolút rossz minőséget fogyasztják nagy mértékben, nem minőségi borokat egy-egy étel mellé alkalomadtán).

Egyszerűen ép ésszel nem tudom felfogni, hogy egy mai fiatalnak ez legyen a legnagyobb problémája! Nekem és pár (az én értékítéletemben) értelmesebb fiatalnak, akik foglalkozunk azért a közélettel, politikával, az okoz fejfájást, hogy pályakezdőként mihez kezdünk, hogy/hol helyezkedünk el, majd, ha eljön az idő, lesz-e megfelelő alapunk a családteremtéshez, mi lesz a kultúránkkal, és akkor egyesek ilyeneken hőzöngenek... Ráadásul, teszik ezt úgy, hogy 80%-uk még saját keresettel sem rendelkezik, vagy a szüleiktől kapják az élvezeti cikkekre a pénzt vagy munkanélküli segély formájában...

Tényleg ennyire hanyatlik a társadalom? Mi lesz így az országgal? Ilyen emberek fogják eltartani?

Egy felháborodott lány

2011. febr. 27. 23:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
100%

csak egy valamit nem értek, a hamburger alapjába véve miért egészségtelen?

van benne: hús, paradicsom, hagyma, uborka meg egy csomó zöldség (nek kellene benne lennie) ugyanígy a pízza meg a hasonlók.

aki azt mondja hogy ez egészségtelen az b*ssza meg, inkább arra kéne szigorúbb törvény hogy milyen szarokat raknak bele a hamburgerekbe.

Nem vagyok egy nagy hamburgerzabáló, havonta 1-et megeszek, és nem azért hogy szándékosan tönkretegyem magam hanem azért mert jól esik alkalomadtán enni egyet és nekem ízlik, de az ilyen f*szságok nálam iszonyatosan ki tudják nálam verni a biztosítékot.

Az ilyenek miatt megyek ki külföldre, mert lassan már tényleg ott tartunk hogy "jaj, a számlák kifizetése után meg tudok még enni egy hamburgert vagy nem" majd ha a kupolás cirkuszban nem a hülyék fognak okoskodni hanem az okosok hülyéskedni akkor visszajövök.

2011. febr. 28. 01:39
 32/61 anonim ***** válasza:
100%

Én elhiszem h nem ez a legfontosabb dolog, persze h nem az. De azt nem hiszem h nézted h az igazán fontos dolgokba, nemigen van beleszólási alap. Az van amit mondanak és kész. Az h valaki bemegy mekibe v mittomén hova, viszont egy mindennapi jelenség, és nekem se nagyon tetszik függetlenül attól h házikoszton élek.

És egy valami sztem nem került említésre. Egészséges életmód, táplálkozás, merth ez alapján lett ez szabályozva, de ha felméri az ember lehet látni h egészségesen élni DRÁÁÁGA! A friss zöldség, bioételek stb. nap mint nap ilyeneket kéne enni h egészséges legyen az ember, de hétköznapi ember nem ezeket fogja enni ha ezeknek az árából az egész családra készíthet egy jó kis paprikáskrumplit például.

Annyira én se tudom h a hamburgerhuson kívül mi a nagyon egészségtelen a hamburgerben ami miatt cigivel meg alkohollal egy kalap alá kell venni. És lehet h ez felháborítónak tűnik, h ilyeneken van probléma, de lássuk be ezek azért hétköznapi dolgok, és megértem h aki ezekkel él annak gondot jelent. Mert ebből a 3ból (hamburger, alkohol, cigi) az egyiket tuti fogyasztja mindenki és nem a hamburger áll az élen sajnos. Személy szerint inkább látnék hamburgereseket az utcán mint cigiseket.

2011. febr. 28. 03:16
 33/61 A kérdező kommentje:

Ó, azért ne csináljunk úgy, mintha ezek után 12.000 Ft lenne egy hamburger, és senki, de senki nem engedheti meg magának, mert akkor nem tudja kifizetni a számlákat... :D

"Mert ebből a 3ból (hamburger, alkohol, cigi) az egyiket tuti fogyasztja mindenki és nem a hamburger áll az élen sajnos." - Ezzel pedig vitatkoznék. Nem mindenki!

2011. febr. 28. 05:28
 34/61 A kérdező kommentje:
"De szeretünk panaszkodni, de szeretünk... érdemben is hozzászóltam volna, de 0:22-es már megtette." - Az értékrendbeli eltérés, illetve annak kinyilvánítása nem feltétlenül üres panaszkodás.
2011. febr. 28. 05:30
 35/61 anonim ***** válasza:
91%

a hamburger nem egészségtelen, ha mértékkel eszi az ember....nem mellesleg gondolom, a teljes kiőrlésű lisztből készült, 100% sovány marhahúsos, tiszta friss zöldséges változatra ugyanúgy rákerül az adó (pedig eleve 25 % adó van rajta)

nem mellesleg, évente iszunk kb 5 liter minőségi alkoholt, ez nem egészségtelen, legfeljebb ezentúl nem fog rá telni

azonkívül van pofájuk kb a 20-dik bőrt lehúzni rólam ugyanazért

lenyúlják a 24 % munkáltatói nyugdíjbefizetésemet, amiért én nem kapok semmit

büntetve vagyok, mert nincs még gyerekem (valószínűleg duplán, ha a szavazati jog is jár majd utánuk)

a fizetésem csökkent az új adórendszerrel (amivel mellesleg hosszú távon egyetértek)

tb-t, áfát, jövedéki adót fizetek

erre jön ez a szarság megint!!!!!

2011. febr. 28. 05:41
 36/61 anonim ***** válasza:
88%

A legolcsóbb dolog a zsír. Eddig....

Aki szegény az zsíros kenyeret, pogácsát, májkrémes kenyeret, sült krumplit (nem mekis) evett, nem búzacsírát.

Az kormány ilyen sok sz@rral tömi be a réseket. Végül is megérdemeljük, mi szavaztuk meg őket 20 évre:D

Forradalom lesz:), mert valaki ezt már nem bírja sokáig!

"Z"

2011. febr. 28. 06:49
 37/61 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, miért említed úgy saját magadat, mintha valami etalon lennél, hogy te NEM dohányzol, nem iszol alkoholt VISZONT szoktál olvasni. És aki dohányzik, meg szokott alkoholt inni, az biztos egy műveletlen bunkó? Én írtam a második oldalon, hogy igen, én dohányzom, és ha elmegyek szórakozni, akkor szoktam inni is, de ez miért zárná ki, hogy én is szeressek olvasni? Rengeteg sok könyvem van, és mindig olvasok valamit, mindig van egy megkezdett könyvem. És bár az engem is zavar, hogy milyen drágák a könyvek sajnos, de a cigi és a szeszesitalok árával ne hasonlítsuk már össze, mert 1. a könyv valakinek a szellemi terméke, így nyilván értékesebb is, mint egy fogyasztási cikk, 2. ha egy könyvet megveszek, akkor az jó esetben 20 év múlva is ott lesz a polcomon, nem veszít az értékéből attól, hogy már elolvastam párszor.
2011. febr. 28. 07:33
 38/61 anonim ***** válasza:
86%
Mert ez jó eséllyel egy protekcionista, "multiadó". Nem teljesen értem, mi alapján mondják rá valamire, hogy egészségkárosító. Mert olyan étel, a rádiumos csokit leszámítva nincs, ha _mértékkel_ fogyasztják. A zsírszalonna vajon adózik e majd?
2011. febr. 28. 09:42
 39/61 anonim ***** válasza:
100%

,,hamburger adó"

Ne nézzük most a dohány árut és szeszes italokat...mert ez már adózott nagy százalékban és a kibaccot kormány nem erre akar kitérni.

Inkább az ételekre!De akkor pl.:Magyar ételek 80 °-a ,,egészségtelen"-gulyásleves,hortobágyi palacsinta,perkelt,szalonna,töpörtyű...estig lehetne sorolni.

DFe milyen jogon dönti el egy két ember hogy mi egészségtelen és mi nem?Gondolj bele hogy anno hány és hány öregember volt aki 80 évesen még fitt egészséges parasztasszonyka-bácsika volt..akkor mennyire is egészségtelen ez?

Vagy manapság közkedvelt gyros:kenyér,hús,zöldség,joghurtos öntet...ügye ,hogy mennyire undi és egészségtelen?Mindenhol lehet manapság kani de mi benne az egészségtelen?

Egy szó mint száz a kormány megint leakarja húzni azígyis szegény jónépet.Kell még vagy 20-30 fajta tré adó ami a sorra kilopott pénzt (államból) valamennyire pótolni tudja.

20/N

2011. febr. 28. 12:21
 40/61 A kérdező kommentje:

"Én azt nem értem, miért említed úgy saját magadat, mintha valami etalon lennél, hogy te NEM dohányzol, nem iszol alkoholt VISZONT szoktál olvasni. És aki dohányzik, meg szokott alkoholt inni, az biztos egy műveletlen bunkó? Én írtam a második oldalon, hogy igen, én dohányzom, és ha elmegyek szórakozni, akkor szoktam inni is, de ez miért zárná ki, hogy én is szeressek olvasni?"

Nem úgy értettem... Azért írtam, mert valakinek a cigaretta, alkohol a szórakozás, nekem a könyv. Mindig magasabb volt az ára, ezentúl is magasabb lesz, mégsem hisztizem.

Persze, ott van a könyvtár, de vannak példányok, amelyeket muszáj megvennem...

A kormányról pedig annyit, hogy nekem pl. tiszta a lelkiismeretem ezzel kapcsolatom, nem rájuk szavaztam.

2011. febr. 28. 14:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!