Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért van sok fiatal kiakadva...

Miért van sok fiatal kiakadva a Hamburger-adó miatt?

Figyelt kérdés

Elképedve olvastam/hallgattam pár ismerősöm véleményét, akik a 16-20 éves korosztályba tartoznak. Minősíthetetlen hangnemben, szóhasználatban nyilvánították ki nemtetszésüket az új adót illetően. Szitkozódtak, átkozódtak, hogy ezentúl drágábban vásárolhatnak cigarettát, alkoholt (amiből egyébként az abszolút rossz minőséget fogyasztják nagy mértékben, nem minőségi borokat egy-egy étel mellé alkalomadtán).

Egyszerűen ép ésszel nem tudom felfogni, hogy egy mai fiatalnak ez legyen a legnagyobb problémája! Nekem és pár (az én értékítéletemben) értelmesebb fiatalnak, akik foglalkozunk azért a közélettel, politikával, az okoz fejfájást, hogy pályakezdőként mihez kezdünk, hogy/hol helyezkedünk el, majd, ha eljön az idő, lesz-e megfelelő alapunk a családteremtéshez, mi lesz a kultúránkkal, és akkor egyesek ilyeneken hőzöngenek... Ráadásul, teszik ezt úgy, hogy 80%-uk még saját keresettel sem rendelkezik, vagy a szüleiktől kapják az élvezeti cikkekre a pénzt vagy munkanélküli segély formájában...

Tényleg ennyire hanyatlik a társadalom? Mi lesz így az országgal? Ilyen emberek fogják eltartani?

Egy felháborodott lány

2011. febr. 27. 23:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, megint egy marhaság, miért nem emelték a cigarettára az adót? Nem minden diák lakik 5 percre az iskolától, ahol nagymama várja finom egészséges házkosztal.

Az iskolai menzai étkezés sok helyen kritikán aluli, ugyan ez a kollégistákkal is, szegény gyerek kap valami gyér kaját reggel délben meg este, aztán elmehet venni egy hamburgert vagy pizzát... persze mostantól drágábban.

2011. febr. 27. 23:40
 12/61 anonim ***** válasza:
100%

Engem zavar. És bevallom, a cigi meg az alkohol miatt is. Igen, én dohányzom, ez van, magánügyem. A cigarettán már így is annyi adó van, hogy hihetetlen, most akkor mégegy plusz adó kerül rá. Lehet mondani, hogy az EU többi országában még drágább, de a fizetések mennyivel magasabbak? Tudom, aki nem dohányzik, az úgy gondolja, hogy aki dohányos, az fizessen bármennyit, ha ez kell neki, de azért azt már tényleg túlzásnak érzem, hogy szabályosan büntetik érte az embert, annyiba kerül. Azt is tudom, hogy ha valami krónikus betegségem lesz a cigi miatt, akkor a tb meg minden egyéb, és mások pénzén kezelnek engem, blabla... De én pl. amúgy kb. évente egyszer megyek orvoshoz, makk egészséges leszek, szóval jelenleg másokat gyógyítanak az én pénzemből, hát aztán? Ennyi erővel mindenki fizessen külön adót, akinek valami olyan szokása van, aminek kapcsán krónikus betegségre tehet szert, pl. aki sportol, vagy aki túl közelről nézi a tévét, vagy aki túl forrón eszi az ételeket, vagy aki nem ül egyenesen, stb.

Az alkohol tekintetében is zavar. Nem vagyok az az ember, aki minden héten leissza magát, de ha havonta egyszer beülök egy sörözőbe a barátaimmal, és megiszom 4-5 sört, nem mindegy, hogy mennyibe kerül. Bizonyos helyeken így is mérhetetlenül drága, így még drágább lesz. És igen, ha szórakozni megyek, szeretek inni is.

Az ún. "egészségtelen" ételekről már nem is beszélve... Akinek kevés a jövedelme, annak eleve nincs is pénze jó minőségű, egészséges kajákat venni, nem kéne még ezzel is őket szivatni.

A kedves törvényhozóknak nem tűnt fel, hogy ebben az országban már eddig is túl drága volt MINDEN az átlagos fizetésekhez képest?

2011. febr. 27. 23:41
 13/61 anonim ***** válasza:
100%
a kollégiumban nem lehet leállni főzőcskézni, ott nem lehet tojásos cukkinit csinálni zöld mártással, ha meleg kaját akarsz el kell menned egy gyorsétterembe vagy egy utcai büfébe, étterembe nem mehetsz minden nap, arra nem futja egy diáknak, vagy vehetsz 10 zsömlét és megzabálhatod "sovány hússal"
2011. febr. 27. 23:44
 14/61 A kérdező kommentje:

De még mindig az alkohol, cigaretta vonzatában írtam, nem a kollégisták tekintetében pl...

Oké, vannak, akik élnek mind a kettővel rendszeresen. Mindenkinek van valamilyen "mániája". Nekik az. Nekem meg pl. a könyvek. Még mindig építőbben hat ez a társadalomra (majd tovább tudom adni a tudásomat, ha minden igaz, ez lesz a hivatásom), mégis sokkal több egy-egy ilyen "élvezeti cikkem :D" ára, mint a cigarettája, alkoholé, mégsem hisztizek...

2011. febr. 27. 23:48
 15/61 A kérdező kommentje:
Pedig én is adózok ám!
2011. febr. 27. 23:48
 16/61 A kérdező kommentje:

* cigarettája

(meg még egy csomó szót helytelenül írtam le, nincs kedvem javítgatni, legyen ez annak a számlájára írva, hogy álmos is vagyok, tevékenykedem is közben)

2011. febr. 27. 23:50
 17/61 anonim ***** válasza:
100%
én lényegtelennek tartom, ha valaki májmérgezőt iszik és kapadohányt szív, nem az én dolgom, és ha valami baja lesz ebből kifolyólag kit érdekel? az élet megy tovább...
2011. febr. 27. 23:54
 18/61 anonim ***** válasza:
40%
Ha meg valaki kannás borral és prilukival mérgezi magát, az nem az állam hibája, hanem az ő igénytelensége. Ergo magát szidja, ne az államot.
2011. febr. 27. 23:56
 19/61 A kérdező kommentje:
Aha, csak nem mindegy, hogy majd májkárosult csürhéből vagy egészséges, intelligens emberekből épül fel az országot eltartó réteg.
2011. febr. 27. 23:57
 20/61 anonim ***** válasza:
81%
Ne légy felháborodva!
2011. febr. 28. 00:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!