Miért van sok fiatal kiakadva a Hamburger-adó miatt?
Elképedve olvastam/hallgattam pár ismerősöm véleményét, akik a 16-20 éves korosztályba tartoznak. Minősíthetetlen hangnemben, szóhasználatban nyilvánították ki nemtetszésüket az új adót illetően. Szitkozódtak, átkozódtak, hogy ezentúl drágábban vásárolhatnak cigarettát, alkoholt (amiből egyébként az abszolút rossz minőséget fogyasztják nagy mértékben, nem minőségi borokat egy-egy étel mellé alkalomadtán).
Egyszerűen ép ésszel nem tudom felfogni, hogy egy mai fiatalnak ez legyen a legnagyobb problémája! Nekem és pár (az én értékítéletemben) értelmesebb fiatalnak, akik foglalkozunk azért a közélettel, politikával, az okoz fejfájást, hogy pályakezdőként mihez kezdünk, hogy/hol helyezkedünk el, majd, ha eljön az idő, lesz-e megfelelő alapunk a családteremtéshez, mi lesz a kultúránkkal, és akkor egyesek ilyeneken hőzöngenek... Ráadásul, teszik ezt úgy, hogy 80%-uk még saját keresettel sem rendelkezik, vagy a szüleiktől kapják az élvezeti cikkekre a pénzt vagy munkanélküli segély formájában...
Tényleg ennyire hanyatlik a társadalom? Mi lesz így az országgal? Ilyen emberek fogják eltartani?
Egy felháborodott lány
Kedves kérdező hölgy!
Elmondanám neked, hogy akik most dolgoznak, azok bizony egészségtelen emberek! Látod, megy ez így is.
"hogy majd májkárosult csürhéből vagy egészséges, intelligens emberekből épül fel az országot eltartó réteg."
Egy májbeteg is lehet intelligens ember!
Egy kicsit hajlamosak vagytok az álszenteskedésre.
ja és magadat tartod el nem az országot! Jobb esetben! Ha fizetsz adót, akkor az ország "eltartása" ebben ki is merül!
Egészen mostanáig, mindenki elégedetlen volt a mekivel,senki nem dohányzott, senki nem fogyasztott alkoholt!
Állandó téma volt ez itt a GYIKEN is!
Akkor most mi a probléma?
Ezek szerintem mégsem úgy volt!
Én a magam részéről nem járok mekibe, mert undorodom az ott terítékre tett étel ízétől is, főleg, hogy tudom, mennyire káros, másrészt inkább a hazai dolgokat preferálom, nem dohányzom, alkoholt pedig alkalmanként fogyasztok (pl. étel mellé egy pohár finom, magyar bort) - amiért hajlandó is vagyok adott esetben többet fizetni.
"A dolgozó réteg kihal,maradnak ezek a fiatalok,mármint ha megérik a felnőttkort,vagy pedig a rengeteg cigány."
Sajnos...
Na, nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek - szebb kilátásokkal!
Teljesen egyet értek a kérdés írójával!
A mai 14-17évesek azt hiszik,hogy abból áll a világ,hogy felcsatoljuk a műhajat, befestetjük a hajunkat, megvesszük a méregdrága ruhákat, naponta elszívunk 2doboz cigit, minden hétvégén rottyra isszuk magunkat! Ez nagyon nem így van! Ne aggódj,majd ha kikerülnek a szülők karjai közül,akkor rájönnek,hogy nem kis pénz az napi 2doboz cigi ára, meg hogy fontosabb dolguk is van annál,hogy épp hogy áll a smink,vagy hogy a fiúknak mennyire látszik ki a boxer a nadrág alól!
ne ti szoktátok sulykolni, hogy a cigány gyerekek elkanászodnak? hát akkor kihalnak nem?
különben még mindig rengetegen vannak akik nem nyúlnak ilyen szerekhez nem fog kihalni a dolgozó réteg mert drágább lesz a rendes cigi, nem hülyeség picit, hogy drágább lesz a rendes alkohol és cigi akkor az eddig normális gyerekek egyből ilyenekhez nyúlnak?
"A mai 14-17évesek azt hiszik,hogy abból áll a világ,hogy felcsatoljuk a műhajat, befestetjük a hajunkat, megvesszük a méregdrága ruhákat, naponta elszívunk 2doboz cigit, minden hétvégén rottyra isszuk magunkat! Ez nagyon nem így van! Ne aggódj,majd ha kikerülnek a szülők karjai közül,akkor rájönnek,hogy nem kis pénz az napi 2doboz cigi ára, meg hogy fontosabb dolguk is van annál,hogy épp hogy áll a smink,vagy hogy a fiúknak mennyire látszik ki a boxer a nadrág alól!
"
ez ostobaság, már az ókori Hellászban Arisztotelész is arról írt, hogy az emberiség nem él meg még egy generációt ha így folytatjuk.
üdv "egy 2 doboz cigit elszívó minden hétvégén rottyra ivó átlagos műveletlen" 15 éves
utána kell néznem jobban de első blikkre egyvalamit megjegyeznék:
Én nem azért eszem hamburgert(pontosabban sajtburgert de mindegy),vagy gyrost a töröknél,illetve kínait-gondolom e kettő sem egészséges- mert menő ha koleszterinnel sanyargatom magam.Egyszerűen azért mert a nagy hétköznapi rohanásban ha betérnék egy dícséretes magyar vendéglőbe már az 3000Huf hogy leülök az asztalhoz.Esetleg fel akarják strófolni a gyorséttermi kajákat oly szintre hogy megérje sznobnak lenni?!
00:18
Ejj ezek a "mai" fiatalok... bezzeg a te idődben?
De szeretünk panaszkodni, de szeretünk... érdemben is hozzászóltam volna, de 0:22-es már megtette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!