Miért van sok fiatal kiakadva a Hamburger-adó miatt?
Elképedve olvastam/hallgattam pár ismerősöm véleményét, akik a 16-20 éves korosztályba tartoznak. Minősíthetetlen hangnemben, szóhasználatban nyilvánították ki nemtetszésüket az új adót illetően. Szitkozódtak, átkozódtak, hogy ezentúl drágábban vásárolhatnak cigarettát, alkoholt (amiből egyébként az abszolút rossz minőséget fogyasztják nagy mértékben, nem minőségi borokat egy-egy étel mellé alkalomadtán).
Egyszerűen ép ésszel nem tudom felfogni, hogy egy mai fiatalnak ez legyen a legnagyobb problémája! Nekem és pár (az én értékítéletemben) értelmesebb fiatalnak, akik foglalkozunk azért a közélettel, politikával, az okoz fejfájást, hogy pályakezdőként mihez kezdünk, hogy/hol helyezkedünk el, majd, ha eljön az idő, lesz-e megfelelő alapunk a családteremtéshez, mi lesz a kultúránkkal, és akkor egyesek ilyeneken hőzöngenek... Ráadásul, teszik ezt úgy, hogy 80%-uk még saját keresettel sem rendelkezik, vagy a szüleiktől kapják az élvezeti cikkekre a pénzt vagy munkanélküli segély formájában...
Tényleg ennyire hanyatlik a társadalom? Mi lesz így az országgal? Ilyen emberek fogják eltartani?
Egy felháborodott lány
azért mert ez a törvény az egészségtelen ételeket adóztatná.
ebbe a gulyás leves, a gyulai kolbász, a hortobágyi palacsinta is beletartozik.
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:24
Pont emiatt írtam le, hogy nem az adóforma mellett kívánok kampányolni.
"Idős embereket vernek agyon "viccből", csicskatartás van kitudja hány helyen, sokan rettegve járnak iskolába, az emberek elveszítik az otthonaikat, a tévéből omlik a kultúra sz*rral való bekenése, bűnözők parádéznak a tévében, és akkor ez a legnagyobb problémája azoknak a fiataloknak, akikből a jövő épül fel???"
És a politikusoknak miért ez a legnagyobb problémája, he?
Nem dohányzom, nem iszom, de azért nekem senki ne mondja meg, hogy ne tegyem, majd azt én eldöntöm magam.
Az olcsó piáról, olcsó cigiről meg annyit, hogy most ha adót vetnek ki rájuk, csak még többen fogják venni a kapadohányt, meg a májpusztítót, mert a minőségibbet már nem fogják tudni hosszú távon megfizetni.
válasz megírásának időpontja: ma 23:24
A válasz megírásának időpontja: ma 23:31
Mármint én ez voltam, csak közbe írtak mások.
Én egyetértek az adó bevezetésével. Szerintem eddig még ez a legjobb ötletük. Egyrészt, mert ezzel pénz jut az állami kasszába (vagy a politikusok zsebébe, ez más téma, nem akarok belemenni), másrészt ezzel valamennyire vissza lehet szorítani az egészségtelen élet módot, a McDonalds és a hasonló cégek térhódítását, még ha csak rövid ideig is. Bár, aki eddig rendszeresen vette, az ezután is fogja, esetleg kevesebbet.
Mondjuk engem nem is nagyon érint, nem szoktam ilyeneket enni, nem dohányzom és nem iszom. :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!