Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem érdekli az embereket...

Miért nem érdekli az embereket, hogy mások gyerek vállalását, mi gyermektelenek fizetjük?

Figyelt kérdés

Ez egy korábbi kérdésnél volt egy válasz, és én speciel teljesen egyetértek vele:

"A csok egy vicc

Leadóztatják veled a gyermektelen 33,5% különadót.

Ha jó "kutya" vagy és szót fogadsz a kormánynak és teleszülöd az országot akkor meg 2 gyerek után annyit adózhatsz mint a hanyatló nyugaton a gyermektelen.

A kormány nagylelkűen kamatra vissza adja azt amit előtte lehúzott rólad.

Nem kéne szétadóztatni a gyermektelent nem szorulna csokra....."

És most tulajdonképpen a szaporítást, azt mi gyermektelenek fizetjük majd, holott én egyáltalán nem támogatom, hogy vállaljanak az emberek gyereket. Sőt ém azt támogatnám, hogy ne vállaljanak, vagy csak egyet és abba tegyék bele a maximumot.

2019. máj. 1. 11:05
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
52%
Mert addig se a migrantokat telepítik befelé, amit szintén mi fizetnénk, csak többe kerülnének.
2019. máj. 1. 12:01
 22/54 anonim ***** válasza:
29%

"elvégzem a sulit és húzok ki Ausztriába."

Az mondjuk eléggé gané hely.

2019. máj. 1. 12:04
 23/54 anonim ***** válasza:
57%
A gyereket nem vállalók nyugdíját és egészségügyi hozzájárulását meg a felnőtt gyerekek fizetik.
2019. máj. 1. 12:08
 24/54 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk, ha CSOK nem b*szta volna szét az árakat, már 4 éve lenne lakásom és már gyerek programon dolgoznék, de jelenleg ez még késik 1-2 évet. Szóval jah: a CSOK az sokaknál késlelteti vagy meg is vonja a gyerekvállalási kedvet.
2019. máj. 1. 12:10
 25/54 anonim ***** válasza:
63%
#26 A komcsizásig sikerült jutni. Mutass olyan államberendezkedést, aminek NEM feladata az újraelosztás. Bizonyos mértékig mindnek feladata, és a kérdező ezt nem tudja feldolgozni. Üdv.
2019. máj. 1. 12:21
 26/54 anonim ***** válasza:
66%
Bocs, #16, nem #26 (#26-tal egyetértek)
2019. máj. 1. 12:22
 27/54 anonim ***** válasza:
82%

Amikor a kormány segíjt osztogat a hiteleseknek, akkor még csak nem is a gyerekekre szánom a pénzt, ami a "nemzet" jövője, hanem olyanokra, akik felelőtlenül döntöttek.

Engem ez jobban zavar.

2019. máj. 1. 12:25
 28/54 anonim ***** válasza:
76%

A kérdező problematikája fel sem merülne, ha a CSOK és egyéb családtámogató intézkedések elérték volna a céljukat és nőtt volna a születések száma. De ezek a célok nem teljesültek.

Ha azért hozok egy intézkedést (támogatást), hogy +100 gyerek szülessen, de csak 12 született, akkor a maradék 88 "gyereknyi" támogatás az nem érte el a célját. Növelte a támogatásban részesülők anyagi jólétét, de hangsúlyozom: nem érte el a célját a születésszámmal kapcsolatban.

A kérdező szerintem meg pont ezt kifogásolja, hogy az adójának a 88%-a (erős sarkítás, csak az előző példával akarok kapcsolatot teremteni) tényleg csak mások jólétének a növelésére megy el, az eredeti cél helyett.

2019. máj. 1. 12:29
 29/54 anonim ***** válasza:
96%
A CSOK csak nevében családtámogatási kedvezmény. Valójában az építőipar fellendítése miatt hozták és ezt szóban is kommunikálták, hogy azért akarják behozni, hogy egyre többen vegyenek ingatlant. Nem azért, hogy egyre többeknek legyen gyereke! És mivel a CSOK hitelhez és röghöz kötött 10 évre, ezért nagyon megéri az államnak.
2019. máj. 1. 12:32
 30/54 anonim ***** válasza:
57%

Az a vicc, hogy gyermektelenként a párommal fizetjük mások csokjàt és kedvezményes hitelét. Eközben mi nem tudunk saját ingatlanhoz jutni, mert gyakorlatilag lehetetlen lett, úgy felverte az árakat. Szóval tök jól jártunk.

Szerintem aki gyereket szeretne, az oldja meg, ne kapjon plusz kedvezményeket és tízmilliókat.

Egy normális, élhető országban nem kéne külön támogatni őket. Ha normális fizetések lennének és gyerekbarat munkahelyek, jó egészségügy stb, akkor meg tudnák oldani a szülők támogatás nélkül is.. A családi pótlék ok, de az adókedvezmény és a szja mentesség szerintem túlzás. A csok, asszonyhitel és autotamogatas meg igazságtalan.

Én júniustòl ha minden jól megy, a hanyatló nyugaton fogok adózni, nem itt. Más megoldást nem látok m

2019. máj. 1. 12:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!