Miért nem érdekli az embereket, hogy mások gyerek vállalását, mi gyermektelenek fizetjük?
Ez egy korábbi kérdésnél volt egy válasz, és én speciel teljesen egyetértek vele:
"A csok egy vicc
Leadóztatják veled a gyermektelen 33,5% különadót.
Ha jó "kutya" vagy és szót fogadsz a kormánynak és teleszülöd az országot akkor meg 2 gyerek után annyit adózhatsz mint a hanyatló nyugaton a gyermektelen.
A kormány nagylelkűen kamatra vissza adja azt amit előtte lehúzott rólad.
Nem kéne szétadóztatni a gyermektelent nem szorulna csokra....."
És most tulajdonképpen a szaporítást, azt mi gyermektelenek fizetjük majd, holott én egyáltalán nem támogatom, hogy vállaljanak az emberek gyereket. Sőt ém azt támogatnám, hogy ne vállaljanak, vagy csak egyet és abba tegyék bele a maximumot.
Akkor ennyi erővel vezessük be az Every Man for Himself rendszert. Ne támogassuk a nyugdíjasokat, az EÜ-t, a kultúrát, sportot, a rendszert. :D
Tudod lehet az első években a gyerek még veszteséges "vállalkozás" de miután kioktatják és integrálódik a munka világában, termeli az adót és a GDP-t. Tudom közhely, de a gyermekek a legnagyobb kincseink, és nem rossz ötlet ha a családokat támogatjuk néhány magányos farkas helyett.
Gondolom egyszer nyugdíjba lépsz, és valszeg alanyi jogot tartasz rá. Valószínű aki felnevelt gyereket/gyerekeket annak az utóda kitermeli a nyugdíjalapba valót, míg a gyermektelen nyugdíjas más gyermekének az eredményét éli fel. A te olvasatod szerint ez is igazságos?
Egyébként az alap adóterhek a fizetésekre közepesek, van olyan ország ahol több, máshol kevesebb.
És igenis legyen támogatva az aki több gyermeket nevel NORMÁLIS újra írom NORMÁLIS és élhető körülmények között mert egy nap ők fogják a nyugdíjad és mindened kitermelni. Lehet amit elején az állam veszteségként könyvelhet el, később nyereség lesz.
"A kérdezőnek az állammal mint koncepcióval vannak problémái. Javaslom az állam feladatainak való utánaolvasást."
Én meg javaslom neked, hogy szakadj el a komcsizmustól és ne mások ...-val akard verni a csalánt.
De egy nem igaz, hogy nem látjátok a különbséget.
Az teljesen más, hogyha egy olyan közhasznú valamit támogatnak az adómból, ami összességében hasznos, városvezetési szempintból szükséges.
Az, hogy mások gyereket szűlnek belőle, az teljesen olyan, mintha egy új 8K-s TV-t vennének a pénzemből.
Vesznek is.
Ez egy jóléti támogatás.
Tulajdonképpen egy fokkal magasabb életszínvonalat adnak a szülésért cserébe, egy bizonyos időre...
Kiárusítják az egészet.
Ez egy nagyon sötét dolog.
Az egész ötlet.
Hogy ez így átment a társadalmon hihetetlen.
Meg eleve ez az ösztönzési politika is, hogy mindenki vállaljon gyereket.
Ezt így nem lehet kimondani, ez rendkívül beteg, ízléstelen.
A politikának az lenne a dolga, hogy csendben javítsa a polgárok életszínvonalát, más eszközökkel, hagyományos eszközökkel és akkor majd lesz gyerek is, meg kevesebb fiatal megy külföldre.
A jólét oldja meg a népesség fogyást, de nem lehet a társadalmat gyermekesekre és gyermektelenekre bontani.
Ha nekem lesz gyerekem nem fogok semmit sem igényelni és azon fogunk munkálkodni, hogy külföldre mehessünk, már csak az oktatás végett is.
Ezt kéne egy felelős kormánynak megakadályozni.
Amúgy vállalkozni próbálok és magamnak teszek félre nyugdíjat, ha minden jól megy.
Most a minimum nyugdíj valami 28,000 forint, de ehhez is 20 év bejelentett munkaviszony szükséges.
Szerintem a magyar nyugdíj rendszer 2050-re teljesen bebukik, de ne legyen igazam.
"Miért nem érdekli az embereket, hogy mások gyerek vállalását, mi gyermektelenek fizetjük?"
Az ő gyereke fogja a te nyugdíjadat is fizetni, ezt ugye vágod? ha úgy gondolod, hogy úgysem lesz nyugdíj, akkor nyilván van valamilyen nyugdíjcélú megtakarításod. Mennyit teszel ebbe bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!