Miért nem érdekli az embereket, hogy mások gyerek vállalását, mi gyermektelenek fizetjük?
Ez egy korábbi kérdésnél volt egy válasz, és én speciel teljesen egyetértek vele:
"A csok egy vicc
Leadóztatják veled a gyermektelen 33,5% különadót.
Ha jó "kutya" vagy és szót fogadsz a kormánynak és teleszülöd az országot akkor meg 2 gyerek után annyit adózhatsz mint a hanyatló nyugaton a gyermektelen.
A kormány nagylelkűen kamatra vissza adja azt amit előtte lehúzott rólad.
Nem kéne szétadóztatni a gyermektelent nem szorulna csokra....."
És most tulajdonképpen a szaporítást, azt mi gyermektelenek fizetjük majd, holott én egyáltalán nem támogatom, hogy vállaljanak az emberek gyereket. Sőt ém azt támogatnám, hogy ne vállaljanak, vagy csak egyet és abba tegyék bele a maximumot.
#3. De az példádat meg van a lehetőségem és jogom használni, ha nem akarom akkor is...
A mások gyerekeit nem látogathatom, nem szólhatok bele a nevelésébe, nem kapok érte még több kedvezményt vonaton, állatkertben, moziban, illetve az autóikat sem használhatom ezen családoknak.
"És most tulajdonképpen a szaporítást, azt mi gyermektelenek fizetjük majd, holott én egyáltalán nem támogatom, hogy vállaljanak az emberek gyereket. Sőt én azt támogatnám, hogy ne vállaljanak, vagy csak egyet és abba tegyék bele a maximumot."
Juttass hatalomra egy kormányt, amelynél ez a prioritás, és akkor majd a többgyermekesek lesznek szétadóztatva. Az embereket azért nem érdekli, mert a többség (és minden eddigi kormányunk) számára természetes dolog, hogy támogatjuk a következő generációk felnövekvését.
Szerintem meg mindenki támogassa a saját csaladját, de ne legyen szankcionálva, ha valaki nem akar gyereket vállalni.
Mindenkinek legyen a maga döntése, azért mert Te akarsz gyereket, éhes vagy, még nem veheted ki az én számból az ételt.
Amúgy meg ez nem is igazi támogatás, illuzió.
Tulajdonképpen nem a gyermekesek lesznek támogatva, hanem a gyermektelenek büntetve, és ez azt a látszatot kelti, mintha...
Itt alapjában nem az a problem, hogy a gyerekek után adókedvezményt adnak, hanem az eleve magas magyar adók.
Adjanak adókedvezményt a gyerekek után, de az alap adó legyen már alacsonyabb.
A csok egy másik problem. Aki a csok ellen van az azért, mert igazságtalannak tartja hogy az adókedvezményen kívül adnak másoknak irreálisan sok pénzt ahelyett, hogy az alap adót csökkentenék, amivel mindenki jól járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!